Star Wars Season of the Force! Tot -30% op jouw verblijf + €125 CADEAU. Boek vóór 15 februari 2018

Nu boeken

Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!

24/07/2016 - 23:03

Artikels, Disneyland Paris

In het vorige artikel heb ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe je op een “relatief” eenvoudige wijze een stuk goedkoper naar Disneyland Paris kan rijden door bijna 20 euro peage minder te betalen. Maar om aan dit bedrag te komen moet je natuurlijk ook dezelfde weg volgen om terug naar huis te gaan. En dit is hoe je het doet.

TIP: Zo deed ik het voor het eerst:

Bij het vertrekken uit Disneyland Paris volg je de gewone weg, eerst even op de A4 zoals iedereen en de richting Lille volgen om zo op de Francilienne (A104) te komen. Op het einde van de Francilienne volg je normaal de weg naar links richting de luchthaven “Charles de Gaulle”, maar dat doen we niet, hier moet je naar rechts de andere kant op.

De groene lijn de Francilienne. Je kort erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groen lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen.

De groene lijn is de Francilienne. Je komt erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groene lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen naar de N2.

Op Google Earth ziet dit er zo uit. Je volgt eigenlijk richting Soisson en blijft daarna een tijdje op deze snelweg rijden, die u ook nam tijden de heenreis.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.24.13

Wanneer je terug Ermenonville ziet staan is het tijd om de snelweg te verlaten en verder Ermenonville te volgen. Hier zal je terug enkele ronde punten voorbijkomen die je ook nam in de heenreis, en rij je opnieuw wat door de bossen en kom je ook opnieuw voorbij het plaatselijke pretparkje “La Mer de Sable”.

Eens voorbij het pretparkje en de bossen kom je tenslotte aan een laatste rondpunt waar je de A1 snelweg kan oprijden door een ticket te nemen aan de peage. Als je dit hebt opgeslagen op je GSP zoals ik is dit die ‘peage 2’.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.27.50

Je bent terug aan de peage en hier kan je de A1 snelweg oprijden

Eens je terug op de A1 snelweg bent blijf je een tijdje verder rijden tot je terug aan het grote benzinestation bent dat je ook op je heenreis hebt tegengekomen. Je neemt de afrit naar het benzinestation waar ook het bord “Mont Didier” op te vinden is.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.32.16

Op deze Google foto is Mont Didier onleesbaar gemaakt, maar staat helemaal rechts.

U volgt de afslag en rijdt de brug over de snelweg op en zo komt u aan de peage waar je de 2,70 euro moet betalen. Nu bent u terug op de gewone weg die je ook in de heenreis nam en vervolgens volg je de onderstaan borden (zie foto’s)

Vanaf nu is het in principe terug rechtdoor, doorheen enkele Franse dorpjes dat je je nog zal herinneren uit de heenreis. Je komt een stuk verder ook opnieuw het windmolen park tegen, je steekt ook de A1 terug over zoals vermeld in mijn eerste artikel…..enz.

Voorbij het laatste dorpje kom je terug aan het rondpunt, dat je als eerste zag toen je in de heenreis de A1 had verlaten. Op dit rondpunt volg je gewoon de richting A1 snelweg / Lille. Wat verder zie je de peage waar je de A1 moet oprijden en hier moet je opnieuw een ticket nemen. Vanaf hier is het terug zoals je gewoon bent op de A1 richting Lille waar je dan nog eens uw 4,70 euro zal moeten betalen als je bijna in Lille bent. En dat was het !

Star Wars Season of the Force! Tot -30% op jouw verblijf + €125 CADEAU. Boek vóór 15 februari 2018

Nu boeken

Aanbiedingen / Offers


0 reacties op 'Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

    0 reacties / comments

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat van je horen en schrijf de eerste reactie!Meer recent nieuws / More recent news

21/01/2018

Nieuwe avondshow zonder kasteel in Hong Kong Disneyland / New nighttime show without a castle at Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland staat voor een uitdaging. Een Disney “Magic Kingdom”-type park runnen zonder kasteel. Het huidige Sleeping Beauty’s Castle, (...)

Hong Kong Disneyland is heading for a challenge. Running a Disney “Magic Kingdom” style park without a castle. The current (...)

19/01/2018

Italiaanse dieven stelen voor meer dan 1000 euro in World of Disney / Italian thieves steal for more than 1000 euros in World of Disney

Deze week werden 4 Italiaanse dertigers gearresteerd na het stelen van merchandise met een totale waarde van iets meer dan (...)

This week, 4 Italian thirties were arrested after stealing merchandise with a total value of just over 1200 euros in (...)

19/01/2018

Test Fastpass bij Crush’s Coaster in Walt Disney Studios Park / Test Fastpass bij Crush's Coaster in Walt Disney Studios Park

Sinds enkele dagen kan je voor de attractie Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park, als test, een fastpass (...)

Since a few days you can take a fastpass for the Crush’s Coaster attraction at the Walt Disney Studios Park. (...)

19/01/2018

Mickey’s Anniversary show volgende week terug / Mickey's Anniversary show back on stage next week

Vanaf volgende week vrijdag 26 Januari 2018 zal Mickey’s Anniversary show terug op Royal Castle Stage te zien zijn. De (...)

Starting next Friday, January 26, 2018, Mickey’s Anniversary show will be back on Royal Castle Stage. The performance of the (...)