AANBIEDINGEN KERST: Tot -25% korting op je verblijf + verblijf cadeau voor kinderen t/m 11 jaar

Nu boeken

Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!

24/07/2016 - 23:03

Artikels, Disneyland Paris

In het vorige artikel heb ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe je op een “relatief” eenvoudige wijze een stuk goedkoper naar Disneyland Paris kan rijden door bijna 20 euro peage minder te betalen. Maar om aan dit bedrag te komen moet je natuurlijk ook dezelfde weg volgen om terug naar huis te gaan. En dit is hoe je het doet.

TIP: Zo deed ik het voor het eerst:

Bij het vertrekken uit Disneyland Paris volg je de gewone weg, eerst even op de A4 zoals iedereen en de richting Lille volgen om zo op de Francilienne (A104) te komen. Op het einde van de Francilienne volg je normaal de weg naar links richting de luchthaven “Charles de Gaulle”, maar dat doen we niet, hier moet je naar rechts de andere kant op.

De groene lijn de Francilienne. Je kort erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groen lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen.

De groene lijn is de Francilienne. Je komt erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groene lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen naar de N2.

Op Google Earth ziet dit er zo uit. Je volgt eigenlijk richting Soisson en blijft daarna een tijdje op deze snelweg rijden, die u ook nam tijden de heenreis.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.24.13

Wanneer je terug Ermenonville ziet staan is het tijd om de snelweg te verlaten en verder Ermenonville te volgen. Hier zal je terug enkele ronde punten voorbijkomen die je ook nam in de heenreis, en rij je opnieuw wat door de bossen en kom je ook opnieuw voorbij het plaatselijke pretparkje “La Mer de Sable”.

Eens voorbij het pretparkje en de bossen kom je tenslotte aan een laatste rondpunt waar je de A1 snelweg kan oprijden door een ticket te nemen aan de peage. Als je dit hebt opgeslagen op je GSP zoals ik is dit die ‘peage 2’.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.27.50

Je bent terug aan de peage en hier kan je de A1 snelweg oprijden

Eens je terug op de A1 snelweg bent blijf je een tijdje verder rijden tot je terug aan het grote benzinestation bent dat je ook op je heenreis hebt tegengekomen. Je neemt de afrit naar het benzinestation waar ook het bord “Mont Didier” op te vinden is.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.32.16

Op deze Google foto is Mont Didier onleesbaar gemaakt, maar staat helemaal rechts.

U volgt de afslag en rijdt de brug over de snelweg op en zo komt u aan de peage waar je de 2,70 euro moet betalen. Nu bent u terug op de gewone weg die je ook in de heenreis nam en vervolgens volg je de onderstaan borden (zie foto’s)

Vanaf nu is het in principe terug rechtdoor, doorheen enkele Franse dorpjes dat je je nog zal herinneren uit de heenreis. Je komt een stuk verder ook opnieuw het windmolen park tegen, je steekt ook de A1 terug over zoals vermeld in mijn eerste artikel…..enz.

Voorbij het laatste dorpje kom je terug aan het rondpunt, dat je als eerste zag toen je in de heenreis de A1 had verlaten. Op dit rondpunt volg je gewoon de richting A1 snelweg / Lille. Wat verder zie je de peage waar je de A1 moet oprijden en hier moet je opnieuw een ticket nemen. Vanaf hier is het terug zoals je gewoon bent op de A1 richting Lille waar je dan nog eens uw 4,70 euro zal moeten betalen als je bijna in Lille bent. En dat was het !

AANBIEDINGEN KERST: Tot -25% korting op je verblijf + verblijf cadeau voor kinderen t/m 11 jaar

Nu boeken

Aanbiedingen / Offers


0 reacties op 'Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

    0 reacties / comments

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat van je horen en schrijf de eerste reactie!Meer recent nieuws / More recent news

17/11/2017

Ontmoet Miguel uit COCO in Disneyland Paris / Meet Miguel from COCO in Disneyland Paris

Als deel van het Kerstseizoen in Disneyland Paris en als promotie van de nieuwe Disney / Pixar film “COCO” kan (...)

  As part of the Christmas season at Disneyland Paris and as a promotion for the new Disney / Pixar (...)

17/11/2017

Previews nieuwe Star Tours scène in Disneyland Paris / Soft Openings new scenes at Star Tours in Disneyland Paris

Vandaag zijn er de eerste soft openings van de nieuwe scènes, gebasseerd op The Last Jedi, in de Star Tours (...)

Today there are the first soft openings of the new scenes, based on The Last Jedi, in the Star Tours (...)

15/11/2017

Disneyland Paris Live Nieuws Update 11- 13 November 2017 / Disneyland Paris Live News Update 11- 13 November 2017

Werkzaamheden bij de ingang van de River Rogue Keelboats in Frontierland Construction work at the entrance of the River Rogue (...)

15/11/2017

Binnenkort “The Last Jedi” ook in Star Tours attractie in Disneyland Paris / Soon "The Last Jedi" also in the Star Tours attraction in Disneyland Paris

Nog enkele weken wachten en dan is het opnieuw tijd om een nieuwe Star Wars film te ontdekken in de (...)

A few more weeks of wait and then it’s time again to discover a new Star Wars movie in cinemas. (...)