Beleef een betoverend najaar tijdens Halloween of Kerst ! Tot -30% op je verblijf & Gratis voor kinderen t/m 11 jaar !

Nu boeken

Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!

24/07/2016 - 23:03

Artikels, Disneyland Paris

In het vorige artikel heb ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe je op een “relatief” eenvoudige wijze een stuk goedkoper naar Disneyland Paris kan rijden door bijna 20 euro peage minder te betalen. Maar om aan dit bedrag te komen moet je natuurlijk ook dezelfde weg volgen om terug naar huis te gaan. En dit is hoe je het doet.

TIP: Zo deed ik het voor het eerst:

Bij het vertrekken uit Disneyland Paris volg je de gewone weg, eerst even op de A4 zoals iedereen en de richting Lille volgen om zo op de Francilienne (A104) te komen. Op het einde van de Francilienne volg je normaal de weg naar links richting de luchthaven “Charles de Gaulle”, maar dat doen we niet, hier moet je naar rechts de andere kant op.

De groene lijn de Francilienne. Je kort erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groen lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen.

De groene lijn is de Francilienne. Je komt erop ter hoogte van de A4. Bovenaan de foto maakt de groene lijn een scherpe bocht naar links, het is hier dat je rechts moet nemen naar de N2.

Op Google Earth ziet dit er zo uit. Je volgt eigenlijk richting Soisson en blijft daarna een tijdje op deze snelweg rijden, die u ook nam tijden de heenreis.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.24.13

Wanneer je terug Ermenonville ziet staan is het tijd om de snelweg te verlaten en verder Ermenonville te volgen. Hier zal je terug enkele ronde punten voorbijkomen die je ook nam in de heenreis, en rij je opnieuw wat door de bossen en kom je ook opnieuw voorbij het plaatselijke pretparkje “La Mer de Sable”.

Eens voorbij het pretparkje en de bossen kom je tenslotte aan een laatste rondpunt waar je de A1 snelweg kan oprijden door een ticket te nemen aan de peage. Als je dit hebt opgeslagen op je GSP zoals ik is dit die ‘peage 2’.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.27.50

Je bent terug aan de peage en hier kan je de A1 snelweg oprijden

Eens je terug op de A1 snelweg bent blijf je een tijdje verder rijden tot je terug aan het grote benzinestation bent dat je ook op je heenreis hebt tegengekomen. Je neemt de afrit naar het benzinestation waar ook het bord “Mont Didier” op te vinden is.

Schermafbeelding 2016-07-24 om 22.32.16

Op deze Google foto is Mont Didier onleesbaar gemaakt, maar staat helemaal rechts.

U volgt de afslag en rijdt de brug over de snelweg op en zo komt u aan de peage waar je de 2,70 euro moet betalen. Nu bent u terug op de gewone weg die je ook in de heenreis nam en vervolgens volg je de onderstaan borden (zie foto’s)

Vanaf nu is het in principe terug rechtdoor, doorheen enkele Franse dorpjes dat je je nog zal herinneren uit de heenreis. Je komt een stuk verder ook opnieuw het windmolen park tegen, je steekt ook de A1 terug over zoals vermeld in mijn eerste artikel…..enz.

Voorbij het laatste dorpje kom je terug aan het rondpunt, dat je als eerste zag toen je in de heenreis de A1 had verlaten. Op dit rondpunt volg je gewoon de richting A1 snelweg / Lille. Wat verder zie je de peage waar je de A1 moet oprijden en hier moet je opnieuw een ticket nemen. Vanaf hier is het terug zoals je gewoon bent op de A1 richting Lille waar je dan nog eens uw 4,70 euro zal moeten betalen als je bijna in Lille bent. En dat was het !

Beleef een betoverend najaar tijdens Halloween of Kerst ! Tot -30% op je verblijf & Gratis voor kinderen t/m 11 jaar !

Nu boeken

Aanbiedingen / Offers


0 reacties op 'Bespaar op de péage naar Disneyland Paris, ook in de terugreis!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

code

    0 reacties / comments

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat van je horen en schrijf de eerste reactie!Meer recent nieuws / More recent news

13/09/2017

Shanghai Disneyland viert voor het eerst Halloween / Shanghai Disneyland celebrates Halloween for the first time

Vanaf dit jaar viert ook Shanghai Disneyland Halloween tijdens een groots Halloween seizoen die start op 25 september t/m 31 (...)

From this year, Shanghai Disneyland also celebrates Halloween during a grand Halloween season starting 25 September until 31 October 2017. Halloween (...)

13/09/2017

Kerstseizoen 2017 in Disneyland Paris groter dan ooit / Christmas season 2017 in Disneyland Paris bigger than ever

Kerst in Disneyland Paris is jaarlijks een groots aangepakt seizoen met veel decoraties en een ruim aanbod aan speciale shows & (...)

Want to celebrate Christmas before everybody else? Then set your watch to Disneyland Paris time as of 11 November 2017. (...)

11/09/2017

Disneyland Paris Merchandise Update September 2017 / Disneyland Paris Merchandise Update September 2017

Zie de nieuwste merchandise die verkrijgbaar is in de shops van Disneyland Paris

See the newest merchandise that is available in the shops of Disneyland Paris  

10/09/2017

Foto Nieuwsverslag 7-8 September 2017 / Photo News Report September 7-8th 2017

Problemen met de eerste wagen tijdens de parade. Mickey & Minnie zitten niet op hun stoelen bovenaan bij het boek, (...)