Disneyland Paris schenkt 15 ton voeding aan lokale verenigingen

🇳🇱 In zijn voortdurende geest van solidariteit en tijdens tijdelijke sluitingen heeft Disneyland Parijs 15 ton aan overtollige voedselvoorraden geschonken aan lokale en nationale verenigingen zoals Secours Populaire Français en Restaurants du Cœur, aangezien lokale gemeenschappen in deze ongekende tijd meer dan ooit behoefte hebben aan steun.

Deze grootschalige donatie is tot stand gekomen dankzij Disneyland Paris Cast Members die werden gemobiliseerd om verse producten – waaronder salades, fruit, zuivel en meer – zo snel mogelijk te identificeren, verzamelen en herverdelen. De donatie is slechts een voorbeeld van Disneyland Paris’s langdurige inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen om voedselverspilling tegen te gaan en mensen in nood binnen de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Het hele jaar door worden er door het resort veel andere initiatieven genomen om het bewustzijn te vergroten en gasten en Cast Members te betrekken, waaronder informatieborden in buffetrestaurants en inzameling van organisch voedselafval van maaltijdbereidingen in al zijn restaurants.


🇬🇧 In its perpetual spirit of solidarity and during temporary closures, Disneyland Paris has donated 15 tons of excess food inventory to local and national associations like Secours Populaire Français and Restaurants du Cœur, as local communities are more in need than ever during this unprecedented time.

This large-scale donation operation was accomplished thanks to Disneyland Paris Cast Members who were mobilized to identify, collect and redistribute fresh products – including salads, fruit, dairy and more – as quickly as possible. The donation is just one example of Disneyland Paris’s longstanding corporate social responsibility commitment to reduce food waste and support those in need within the local community.

Throughout the year, many other initiatives are implemented by the resort to raise awareness and engage guests and Cast Members, including information signs in buffet restaurants and collection of organic food waste from meal preparation in all of its restaurants.