Maak je bezoek aan Disneyland Paris goedkoper

Artikels Disneyland Paris

510 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Is Disneyland Paris duur of goedkoop? De meeste mensen zeggen zonder nadenken onmiddellijk duur, maar dat is niet altijd juist. Het ligt eraan hoe je zelf je bezoek wilt invullen, je kan het zo duur maken als je wilt of zo goedkoop mogelijk houden als je wilt. Je kan duurdere restaurants bezoeken, maar je kan ook goedkopere snacks eten. Je kan wat flesjes drank van thuis meenemen of alles terplaatse kopen. Je kan duurdere hotels nemen of je kijkt even rond voor een goedkoper hotel in de buurt. De mogelijkheden en keuzes zijn bijna eindeloos.

  1. De parking

Kom je slechts voor 1 dag naar Disneyland Paris dan heb je de kost voor de parking. Voor een volledige dag betaal je momenteel 20 euro. Is dit duur? Ja het is zeker niet goedkoop, maar bedenk wel dat je daarvoor een hele dag of zeker 10u-12u kan parkeren als je dat in een gemiddelde stad of andere toeristische bestemming doet zal dit al niet veel minder zijn. Maar kan je dit ook omzeilen, ja natuurlijk. Mensen die de beslissing hebben genomen om langer te blijven dan voor één dag en een Disney hotel hebben genomen krijgen de parking gratis voor hun volledige verblijf. Als je een jaarpas hebt kan je ook gratis parkeren iedere dag van het jaar. Maar ook voor de gewone dagjestoeristen kan je dit omzeilen. Je kan bijvoorbeeld op de parking van de partner hotels in Val de France gaan staan en de shuttle van het desbetreffende hotel nemen. Niemand die je aanspreekt of controleert of je ook wel degelijk in dit hotel verblijft. Voor de wandelaars onder ons kan je ook je wagen in Val d’Europe parkeren of bij het shoppingcenter en te voet naar de parken gaan of je neemt de metro vanuit Val d’Europe tot aan de parken die op slechts enkele minuten gelegen zijn.

Samenvatting om 20 euro uit te sparen:

  • Koop een jaarpas: gratis parking
  • Parkeer je bij een partner hotel in Val de France en neem hun shuttle bus
  • Parkeer je in Val d’Europe en na een stevige wandeling ben je aan de parken of je neemt van daaruit de metro voor slechts enkele minuten en enkele euro’s
  • 2. Uw overnachting

Uiteraard is 1 dag nogal weinig om alles te ontdekken wat Disneyland Paris te bieden heeft, daarom blijven de meeste gasten ook meerdere dagen. Zo’n overnachting kunnen de kostprijs voor een bezoek wel eens doen oplopen. Kan het ook anders? Misschien.

Dit is een zeer moeilijke, want dat hangt af van het periode dat je gaat, met hoeveel personen en als je al dan niet nog tickets nodig hebt voor de parken en als er wel of niet promoties zijn.

Ben je een gewone bezoeker die geen tickets of jaarpas heeft voor Disneyland Paris is het soms beter een Disney hotel te nemen en een volledig arrangement incl. tickets te reserveren. Er zijn heel wat goedkopere hotels in de buurt te vinden, maar dan moet je nog je losse tickets kopen om de parken binnen te kunnen. Die losse tickets zijn meestal duurder dan als je die in een arrangement koopt.

Mensen die al tickets hebben of die ze op een goedkopere manier via de website van Disneyland aangekocht hebben kunnen beter een goedkoper hotel in de buurt nemen. Je hebt heel veel keuze, en niet alleen bij de officiële partner hotels zoals Kyriad of Dreamcastle, … er zijn er ook heel wat anderen. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe je naar Disneyland Paris bent gekomen met de trein of met de auto.

Ben je met de auto dat kan je je makkelijk verplaatsen naar welk hotel je maar wilt. Ben je met de trein dan is het eerder beperkt tot hotels van Disney of partner hotels of de enkele hotels die een shuttlebus aanbieden. Daarom is het niet altijd goedkoper om met de trein naar Disneyland Paris te rijden omdat je dan automatisch ook wat duurdere hotels moet kiezen dan dat je er bent met je eigen vervoer.

Heb je tickets of heb je een jaarpas en je zoekt een hotel in de buurt van Disneyland Paris dan kan je dit zeer makkelijk vinden bij de vele online websites die hotelreserveringen aanbieden. Tot zelfs 1 dag voor je bezoek kan je nog makkelijk een hotelkamer vinden. En de meeste kan je ook nog annuleren tot de dag  van aankomst, want je bij Disney met een arrangement niet kan. Je kan ook als je dichter bij datum komt nog eens de prijs vergelijken met andere hotels en eventueel nog veranderen van hotel.

Hotels.com_ObviousChoice_RGB_left-align__

Ikzelf gebruik daarbij altijd Hotels.com een zeer goeie website met een grote keuze en prima service. Er is trouwens een link te vinden naar deze website hier op PixieDust. Hotels.com heeft bijna altijd de goedkoopste prijs of dezelfde prijs als andere bookingsites, maar met dat verschil dat Hotels.com ook al jaren een online spaarkaart heeft. Om daarvan gebruik te maken moet je een account aanmaken met je gegevens. Telkens wanneer je een hotel boekt krijgt je dan per nacht (niet per verblijf) een online stempel op je kaart. Is die kaart vol dan krijgt een gratis nacht bij je volgende reservatie (de gemiddelde som van je 10 gespendeerde nachten in vermindering). Op die manier kan ik soms bijna gratis naar Disneyland Paris als je ook nog eens een jaarpas hebt.

HotelscomOTA

Voorbeeld: in Juni 2016 heb ik door mijn volle spaarkaart in Disney partner hotel B&B kunnen overnachten voor slechts 21 euro. In Januari 2016 heb ik opnieuw door een volle spaarkaart in het Disney partner hotel Magic Circus voor slechts 35 euro kunnen overnachten. Natuurlijk is dit alleen goed voor mensen die héél vaak naar Disneyland Paris gaan en die eventueel over een jaarpas beschikken.

  • 3. Losse tickets kopen

De tickets voor de parken in Disneyland Parijs kunnen zeer sterk variëren in prijs. Koop je ze aan de kassa’s van de parken zelf heb je altijd de duurste prijs. Dus koop je ze veel beter online voor je vertrekt. Op de website van Disneyland Paris staat dit zeer makkelijk aangeduid hoe je dit kan doen. Er zijn soms goedkopere tickets die exclusief online te verkrijgen zijn. Daar kan je ook een kalender vinden wanneer je tickets goedkoper en duurder zijn. Sinds enkele jaren zijn tickets buiten de vakanties en tijdens de weekdagen een stuk goedkoper dat tijdens bijvoorbeeld drukke weekends. Je hebt al tickets van 47 euro voor 1 dag/1 park. Dus zeker dit even goed bekijken. Een goede voorbereiding is goud waard.

Je kan ook vaak tickets in voorverkoop aanschaffen bij hotels in de buurt, en al zeker in de Partner hotels van Disneyland Paris. Als je meerdere keren Disneyland Paris wilt bezoeken en bijvoorbeeld ook wilt genieten van de talrijke seizoen zoals Halloween of Kerst schaf je beter een jaarpas aan.

  • 4. Eten

Als je 1 of meerdere dagen in Disneyland verblijft zal je natuurlijk ook moeten eten. Dit kan je zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt gewone fastfood restaurants tot dure klasse restaurants. Hier heb ik weinig tips aangezien zoiets zeer persoonlijk is. Ik geef je tip om zeker hier op mijn website eens de menu’s van de restaurants te bekijken tijdens de voorbereiding van je bezoek, want er is héél veel te verkrijgen in Disneyland. Het zijn zeker en vast niet allemaal hamburgers met frieten. Als je in een hotel verblijft met ontbijt kan je bijvoorbeeld voor een laat ontbijt kiezen en dan in de late namiddag een buffet nemen in één van de Disney parken, die zijn altijd zeer lekker. Er zijn ook lekkere buffetrestaurants in de Disney Hotels die voor iedereen toegankelijk zijn.

Als geen drankje mee hebt van thuis en je ook niet telkens iets wilt kopen om te drinken kan je ook je lege waterflesje vullen aan de drinkwater fonteintjes die op verschillende plaatsen in de parken te vinden zijn. Dit spaart je in iedere geval wat euro’s uit aan drank.

Heb je een jaarpas krijg je 10% korting op alles wat je koopt van eten of drank (behalve aan kraampjes die buiten staan).

2 thoughts on “Maak je bezoek aan Disneyland Paris goedkoper

  1. Nog een tip om je verblijf goedkoper te maken:
    Wanneer je een extra nacht wil boeken, vraag dan ook eens naar de room-only prijs. Je hebt hier geen arrangementskorting op, maar de vraag is of dit wel of niet opweegt tegen de aanbiedingskorting die je op de rest van het verblijf hebt en de korting die je eventueel op je room-only boeking kan krijgen afhankelijk van de beschikbaarheid. Zo koste een kamer in Cheyenne voor 2d/2n/2p mij in het middenseizoen €712 zonder aanbieding, dus uitsluitend met arrangementskorting (cfr de prijstabellen) en wanneer ik deze apart boekte: 2d/1n/2p, normale prijs met arrangementskorting: €514 maar met nog eens een -30% aanbieding ging dat naar €359. Aangezien er voor het gekozen kamertype nog veel kamers beschikbaar waren had ik ook nog eens -50% op de room-onlyprijs van €242. Dus kostte mij dat slechts €121. Samen dus €480 ipv €712. Ik heb wel moeten vragen dit apart te boeken. Dus vraag hier steeds naar, maar vergelijk ook steeds! Als je geen aanbiedingskorting hebt en ook geen room-onlyaanbieding dan is de arrangementskorting voordeliger, zonder enige vorm van korting op de extra nacht had mij dit namelijk €756 gekost en was het arrangement van €712 voordeliger geweest omdat dit dan alsnog arrangementskorting inhoudt voor de 2de nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code