The chef of Annette’s Diner, finalist at the Coupe de France du Burger (ENG-NL)

Disney Village Disneyland Paris News

688 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

🇬🇧 Which burger is chosen the best in France? On Wednesday 4 April, the jury will nominate the winner. Siva Sivathas, a chef at Annette’s Diner at Disney Village, is in the running.

Since January, he has tested, tasted and improved his burger. For his third participation in the French Civic Cup, Siva Sivathas hopes to climb to the top of the rankings. “In the first edition there were 150 candidates and I came in the top 10. Last year I reached the final.”

We cooked good health products

He worked a long month with a dozen employees to eventually come to the product he wanted. He has experimented with fifteen vegetables from different continents: African, West Indian, Asian. “How should we adapt them to our burger? For example, Cassava is cooked by the minute, and the chef, 47 years old, worked on the cuts of ingredients, their positioning in the sandwich …

Exotic flavors

After a hamburger with foie gras / figs / porcini mushrooms and another with brie / mustard / old bacon, the original Sri Lankan chef decided to bet on more exotic flavors this year. “We have cooked products that are good for health and unknown to the general public”, Siva Sivathas announces.

To support his point, he describes the virtues of the ingredients: “Cassava against cholesterol, okra against diabetes, coriander is antibacterial.” He added Canadian bacon, eggplant, shallots, goat cheese and honey. “Bread is a curry roll, perfumed with turmeric and with wasabi peanuts and crushed peas. ”

Soon at Annette’s Diner?

On Wednesday 4 April, the D-day, he will have exactly twenty-five minutes to realize his burger. “I will have to cut it in six to have the judges taste. Only the sauce will be prepared upstream.

A few months after the game, the famous burger enters the restaurant of Annette’s Diner. “We could actually claim it as the burger of the month”, says Siva Sivathas.

However, some adjustments will be needed to adjust the number of orders. Every day about 1,200 customers pass through the restaurant door. “The meat can be sprinkled instead of marinated, because the marinated meat, for hygienic conditions, can only be served on the same day.” The same problem for cassava: Impossible for the team to cook for a minute. can be deep fried, but at the moment the boss only thinks of one thing: winning the match.


De chef-kok van Annette’s Diner, finalist bij de Coupe de France du Burger

🇳🇱 Welke burger wordt de beste van Frankrijk gekozen? Op woensdag 4 april zal de jury de winnaar nomineren.Siva Sivathas, een chef-kok bij Annette’s Diner in Disney Village, is in de running.

Sinds januari heeft hij zijn hamburger getest, geproefd en verbeterd. Voor zijn derde deelname aan de Franse Burger Cup hoopt Siva Sivathas naar de top van de ranglijst te klimmen. “In de eerste editie waren we honderdvijftig kandidaten en ik kwam in de top tien. Vorig jaar bereikte ik de finale.

We kookten goede producten voor de gezondheid

Hij werkte een lange maand met een tiental medewerkers om uiteindelijk te komen tot het product dat hij wilde. Hij heeft met name geëxperimenteerd met vijftien groenten uit verschillende continenten : Afrikaans, West-Indisch, Aziatisch. “Hoe moesten we ze aanpassen aan onze burger? Cassave wordt bijvoorbeeld met de minuut gekookt. De chef-kok, 47 jaar oud,werkte aan de bezuinigingen van de ingrediënten, hun positionering in de sandwich …

Exotische smaken

Na een hamburger met foie gras / vijgen / eekhoorntjesbrood en een andere met brie / mosterd / oud spek, besloot de oorspronkelijke Sri Lankaanse chef-kok dit jaar te wedden op meer exotische smaken . “We hebben producten gekookt die goed zijn voor de gezondheid en onbekend voor het grote publiek”, kondigt Siva Sivathas aan.

Om zijn punt te ondersteunen, beschrijft hij de deugden van de ingrediënten : “Cassave tegen cholesterol, okra tegen diabetes, koriander is antibacterieel. Hij voegde Canadees spek, aubergine, sjalotten, geitenkaas en honing toe. “Brood is een currybroodje, geparfumeerd met kurkuma en met wasabi-pinda’s en geplette erwten.

Binnenkort bij Annette’s Diner?

Woensdag 4 april, de D-day, zal hij precies vijfentwintig minuten hebben om zijn hamburger te realiseren . ‘Ik zal het in zes moeten snijden om de juryleden te laten proeven. Alleen de saus zal stroomopwaarts worden bereid.

Enkele maanden na de wedstrijd komt de beroemde burger op het menu van restaurant Annette’s Diner binnengaan. “We zouden het eigenlijk als de burger van de maand kunnen stellen”, vindt Siva Sivathas.

Er zullen echter enkele aanpassingen nodig zijn om het aantal bestellingen aan te passen . Elke dag passeren ongeveer 1.200 klanten de deur van het restaurant . “Het vlees kan worden gestrooid in plaats van gemarineerd, omdat het gemarineerde vlees, voor hygiënische omstandigheden, slechts op dezelfde dag kan worden geserveerd. Hetzelfde probleem voor cassave. Onmogelijk voor het team om een ​​minuut te koken. In plaats daarvan zou het gefrituurd kunnen worden. Maar op dit moment denkt de baas maar aan één ding: de wedstrijd winnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code