10 Disney Characters die we niet meer zien in Disneyland Paris

Disney Characters komen en gaan in de Disney Parken, de populariteit van nieuwere Disney Characters doen soms de oudere verdwijnen, sommige zijn niet meer relevant of niet gekend door de jongere generatie. Alhoewel ik vind dat het vooral de Disney Parken hun plicht is om alle Disney Characters evenredig in leven te houden door ze te gebruiken in parades, shows of voor meet & greets kiezen ze in Disneyland Paris toch vaak voor dezelfde figuren die goed herkenbaar zijn voor het merendeel van de gasten. Zelfs als je naar de huidige en vorige parades kijkt zie je dat het ook vaak dezelfde Disney films zijn met de bijbehorende figuren die telkens in de parades vertegenwoordigd zijn. In de entertainment is de aanwezigheid van bijvoorbeeld Peter Pan figuren of Toy Story figuren of een groepje Disney Prinsessen nooit ver weg.

Sinds het grote Fandaze event in het Walt Disney Studios Park enkele jaren terug, deed Disneyland Paris wel een inspanning om ook niet alledaagse figuren te doen optreden tijdens bijvoorbeeld special events of de wekelijkse Tuesday Guest Star zodat ook de echte Character fans tevreden waren. Toch zijn er nog figuren die je echt nooit meer ziet, ook niet tijdens de recente events of tijdens zo’n Tuesday Guest Star.

PixieDust.bePixieDust.be

1. Kenai & Koda

De twee beren uit de Disney film Brother Bear uit 2003. Tijdens de jaren 2000-2005 zaten The Walt Disney Animation Studios in een dipje. Films zoals Atlantis, Treasure Planet, Chicken Little en Meet the Robinsons werden uitgebracht maar hadden weinig succes. Ook Brother Bear was zo’n matige film die verdween tussen de meer succesvolle films. Toen de film nog nieuw en recent was kon je Kenai & Koda nog wel eens zien in Frontierland in het Disneyland Park. Daarna verdwenen ze spoorlos en kwamen ze slechts héél zelden nog eens tevoorschijn tijdens een event.

PixieDust.be

2. Vincenzo ‘Vinny’ Santorini

Een character dat maar heel weinig mensen gaan kennen. Deze man komt uit één van Disney’s vergeten films: Atlantis. Net zoals Brother Bear werd die begin de jaren 2000 uitgebracht met gematigd succes en verdween die in de schaduw van de veel succesvollere animatiefilms. Andere characters uit dezelfde film zoals Milo & Princess Kida bezochten Disneyland Paris nog enkele keren voor een Tuesday Guest Star en tijdens de speciale parade voor de 25ste verjaardag en Fandaze. Maar ‘Vinny’ hield het na één special event in 2013 voor bekeken.

PixieDust.be PixieDust.be

3. Chicken Little & Abby Mallard

De twee vrolijke hoofdrolspelers uit Disney’s Chicken Little. Toen de film uitgebracht werd was dit tijdens de beginjaren van het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Tijdens die eerste jaren werden figuren van de nieuwe Disney films vaak als de nieuwe sterren onder de Disney figuren onthaald in het nieuwe park. Ook de characters van Chicken Little kwam je er vaak tegen zowel bij meet & greets als in kleinere entertainment in het park. Daarna verdwenen ze om niet meer terug te keren. Na een lange tijd konden fans er wel terug mee op de foto tijdens het Fandaze event enkele jaren terug. Maar ook deze film was niet succesrijk genoeg waardoor de interesse in de characters en merchandise van de film verdween.


PixieDust.be

4. The Country Bears

Deze grappige bende beren bestaat al heel wat jaren in de Disney Parken en zijn ook oudere characters. Ze zijn vooral afkomstig uit de korte oudere Disney cartoons. Weinig mensen gaan ze echt kennen, neemt niet weg dat het ontzettend leuke en grappige characters zijn. In Disneyland Paris werden ze vroeger veel gebruikt tijdens entertainment, denk maar aan Mickey’s Winter Wonderland waarbij ze dagelijks in iedere show voor de nodige humor zorgden. Daarna werd het stil rond de beren, behalve tijdens een uitzonderlijk event zal je deze vrolijk beren nooit meer zien. Ben je een echte berenfan? Dan moet je naar het Magic Kingdom in Walt Disney World, daar lopen ze dadelijks in Frontierland en doen ze af en toe nog een dansje tijdens de Frontierland Hoedown.


PixieDust.be

5. Darkwing Duck

Ooit was deze eend zeer bekend en populair met een eigen Tv serie in de jaren ’90. Ook in Disneyland Paris is Darkwing Duck jarenlang te zien geweest tijdens de show “En Scène S’il Vous Plait” op het Fantasy Festival Stage die tegenwoordig dienst doet als Meet Mickey Mouse locatie. In die show was er een scène van de Disney Channel waar hij optrad samen met enkele ander van zijn TV vrienden. Tijdens je bezoek aan Disneyland Paris moet je er niet op rekenen deze character te zien of je moet heel veel geluk hebben tijdens een Tuesday Guest Star in het Disneyland Park. Tijdens events durft hij wel nog eens tevoorschijn komen.


PixieDust.be

6. Friar Tuck

Ooit kon je Disneyland Paris niet bezoeken zonder Friar Tuck uit Robin Hood te zien. Het was zo één van die figuren die bijna dagelijks het Disneyland Park kwam bezoeken, net zoals enkele andere figuren uit dezelfde film. Intussen zijn er veel meer nieuwe figuren gekomen en zijn deze oudere Robin Hood figuren wat op de achtergrond verdwenen en worden ze nog zelden gezien.


PixieDust.be

7. Sheriff of Nottingham

Net zoals Friar Tuck komt ook deze character uit de Disney film Robin Hood. De Sheriff kon je vaak in Disneyland Paris zien, iets minder dan Friar Tuck. Tijdens de beginjaren van het Halloween seizoen was de Sheriff ook telkens één van de Villains die al eens meer in het park kwam. Tegenwoordig is hij volledig spoorloos, ook tijdens events komen alle figuren van Robin Hood weinig aan bod.


PixieDust.be

8. Honest John

Disney’s Classic Pinocchio, wie kent deze film niet? Eén van grootste klassiekers in de geschiedenis van de Walt Disney Studios en toch zijn niet alle figuren uit de film makkelijk te ontmoeten in Disneyland Paris. In tegenstelling tot de figuren uit Alice in Wonderland dat je in Disneyland Paris bijna dagelijks kan ontmoeten kan je uit de film Pinocchio enkel Pinokkio zelf samen met Gepetto vaak zien en heel af en toe maar eerder uitzonderlijk kan je ook de vriend van Honest John: Gideon eens ontmoeten. Maar Honest John zelf is helemaal verdwenen samen met Stromboli die vroeger ook vaak in Disneyland Paris te zien was. Ook de vrolijke krekel Jiminy Cricket zal je op een gewone dag in de parken niet zien.


PixieDust.be

9. Clopin

Clopin is één van de characters uit Disney’s Hunchback of Notre Dame, een film die zich afspeelt in Parijs. Daarom zou je misschien denken dat deze figuren dan ook dagelijks in Disneyland Paris te zien zouden zijn, maar dat is helemaal niet zo. Toch was het een succesvolle film met een fantastische soundtrack, zo succesvol dat Disneyland Paris zelfs hun volledige 5de verjaardag vierde in het thema van de film. Toch zal je nu in Disneyland Paris deze figuren niet meer zien, behalve Frollo tijdens het Halloween seizoen zal je wel ontzettend veel geluk moeten hebben om Clopin of één van de andere figuren uit de film nog eens te kunnen ontmoeten.


PixieDust.be

10. Finding Nemo

Nemo, door iedereen gekend en een ontzettend succesvolle film maar toch kan je Nemo niet zien of ontmoeten in Disneyland Paris. Ooit heeft Disney een poging gedaan om Nemo toch in zijn parken te krijgen door een soort rondrijdende Nemo te creëren, maar dat zag er meer als een kleine parade float uit dan echt een Disney Character. Na een korte periode in Disney’s Cinema Parade in het Walt Disney Studios Park verdween Nemo terug uit Disneyland Paris en de andere Disney Parken voor altijd.


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com