10 Tips voor hittegolf in Disneyland Paris


Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Dit weekend zal het één van de warmste weekends in Disneyland Paris worden. Daarom kan een bezoek aan Disneyland Paris best wel een stuk vermoeiender zijn.


Hou er rekening mee dat de dagelijkse activiteiten aangepast kunnen worden door dat extreme warme weer. Zo zal er waarschijnlijk geen normale Dream…and Shine Brighter zijn en gaan de floats gewoon snel voorbijkomen als kleine cavalcade. Het is ook mogelijk dat niet alle Disney figuren te zien gaan zijn.  Op bepaalde plaatsen kan het gebeuren dat gewone Disney personages vervangen worden door Face characters. Ook Disney Stars On Parade zal normaal aangepast worden met ook hier misschien enkele Face characters in plaats van andere gewone Disney personages. En de dansers doen normaal ook geen dansjes maar lopen gewoon met de parade mee.


Disneyland Paris Parade heatwave version ft. Merida (27 June 2019)


Hier enkele tips om het zo aangenaam mogelijk te maken.


1. Breng een bezoek aan één van de Disney Hotels

Neem een pauze tijdens uw bezoek aan de Disney-parken. En bezoek één van de Disney Hotels. In de meeste hotels vindt u aangename plekken in de buurt van de lobby om te ontspannen in een stoel en af te koelen in deze met airco voorziene ruimtes. De hotels hebben ook allemaal een bar waar je iets kunt drinken met een terras.


Disneyland Paris

2. Maak gebruik van de zwembaden van de Disney Hotels / Villages Nature Paris

Als je verblijft in een Disney Hotel is het tijdens deze warme dagen aan te raden even een zwembad op te zoeken. Zowel Disney’s Newport Bay Club, Disney’s Hotel New York & Disney’s Sequoia Lodge hebben hun eigen overdekt- en buitenzwembad. Ook Disney’s Davy Crockett Ranch beschikt over een groot indoor zwembad.


Disney’s Hotel Cheyenne & Disney’s Hotel Santa Fé hebben helaas geen zwembad.


Als je verblijft in het nieuwe Villages Nature Paris vlakbij Disneyland Paris heb je toegang tot het Aqualagon, één van de grootste subtropische zwembaden van Europa. Er is ook een groot buitenzwembad.


PixieDust.be

3. Videopolis:

Als je toch zo’n persoon bent die liever zijn volledige tijd in de parken wilt doorbrengen dan kan je ook tijdelijk een plaats binnen gaan opzoeken om even tot rust te komen. Eén van die plaatsen is Videopolis, helaas zijn er daar geen shows maar je kan wel even rustig op de tribune plaatsnemen tot je wat afgekoeld bent.


PixieDust.be

4. Besteed meer tijd in Adventureland

Adventureland beschikt over vele koelende elementen zoals veel groen, schaduwen en watervallen. Breng zeker ook een bezoekje aan de ondergrondse grotten op Adventure Isle waar het vast een stukje koeler is dan buiten.


PixieDust.be

5. Maak gebruik van de gratis waterkraantjes in de Disney Parken

Je kan natuurlijk overal in de park flesjes water kopen maar na een lange tijd kan dat duur oplopen, je kan ook een flesje van thuis meenemen en hervullen met tapwater. De waterfonteintjes staan een beetje verstopt in de parken maar als een even kijkt meestal in de buurt van toiletten zal je er snel eentje vinden.


6. Gebruik Premier Acces

In de zomer kunnen de temperaturen in de wachtrijen van sommige attracties snel oplopen als die niet volledig binnen zijn zoals deze van Big Thunder Mountain daarom kan het voor deze attracties misschien nuttig zijn de Premier Acces optie te gebruiken om sneller op de attractie te kunnen om daarna terug even verkoeling op te zoeken.


Attracties waarbij de volledige wachtrij wel binnen is kan het dan weer aangenaam zijn om toch even te moeten wachten in een plaats waar het koeler is dan buiten.


PixieDust.be

7. Geniet van het binnen entertainment

Disneyland Parijs heeft meestal een groot aanbod aan shows zoals Mickey And The Magician, Lion King Rhytms of the Pride Lands, Stitch Live, Disney Junior Dream Factory. Al deze shows zijn volledig binnen en kan voor wat rust en verkoeling zorgen. Alleen het wachten bij deze shows vooraleer je het theater binnen kan, kan wel wat vermoeiend zijn in deze hitte.


PixieDust.be

8. Mist-gordijnen

In de Disney parken zijn een aantal mist-gordijnen geïnstalleerd om bezoekers tijdens verschillende warme dagen te verkoelen. Je wordt er niet echt nat van, maar het kan voor een kleine verkoeling zorgen als je er doorheen loopt.


9. Koel af met een ijsje

Een verkoelende snack kan op een warme dag wonderen doen. Voor een ijsje kan je terecht bij de vele kraampjes doorheen het park en soms ook bij Fantasia Gelati en de Gibsons Girl Parlour, maar die zijn eigenaardig genoeg niet altijd open.


Als je geluk hebt kun je ook in Adventureland terecht voor een Pineapple Whip bij Café de la Brousse.


PixieDust.be

10. Doe veel water attracties

Helaas heeft Disneyland Paris niet echt waterattracties, alleen bij attracties zoals Pirates of the Caribbean vaar je in een bootje op het water maar nat zal je er niet van worden. De enige plaats waar je echt met water in aanraking kan komen is bij de fonteinen in Alice’s Curious Labyrinth.


Verder is het hele Walt Disney Studios Park bijna te vermijden aangezien er hier heel weinig beschutting is tegen de hitte, er staan niet zoveel bomen zoals in het Disneyland Park en er zijn ook geen vijvers of watervallen te vinden. Alleen enkel fonteinen zoals op Frontlot en bij de attractie van Ratatouille. Je kan wel lichtjes nat worden bij een bezoek aan Cars Road Trip.


Verder zou ik ook aanraden vooral ’s morgens heel vroeg naar de Disney Parken te gaan, als je in een Disney hotel verblijf of je beschikt over een geldige jaarpas kan je de parken al extra vroeg binnen. Op die manier kan je al enkele attracties doen voordat de temperatuur erg hoog is.

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com