KOOP TICKET RESERVEER JE VERBLIJF PRIJSKALENDER

TIPS & PLANNINGDISNEYLAND PARIS


Nieuwe reeks prijsstijgingen voor restaurants in Disneyland Paris tot +10€






Disneyland Paris heeft besloten om opnieuw de prijzen van restaurants te verhogen, zelfs tijdens een tijd dat er veel werkzaamheden in het Resort worden uitgevoerd en de overlast begin volgend jaar nog groter zal zijn met onder andere een langdurige sluiting van Big Thunder Mountain en ook enkele shows die een paar maanden niet te zien gaan zijn.


De prijsstijgingen gaan van gewone frisdranken naar menu’s die in één klap 10€ duurder werden, dit is een klein overzicht van enkele voorbeelden. Het is uiteraard onmogelijk om alle prijzen uit het hoofd te weten en bijgevolg de prijsstijgingen.


WatWaarStijgingNieuwe prijs
FrisdrankCounter Service restaurants+0,20€4,20€
MenuCaptain Jack’s+10€55€
FrisdrankCaptain Jack’s+1€6€
BuffetDowntown Restaurant+10€55€
MenuAuberge de Cendrillon+5€100€
Kids’s MenuCounter Service restaurants+1€10€
FrisdrankBuffet restaurants+0,50€5,50€
2 Course menuSilver Spur Steakhouse en andere+2€37€
FrisdrankSilver Spur Steakhouse en andere+0,50€5,50€

Opmerking: ook al is het menu bij Captain Jack’s met 10€ gestegen naar 55€, ooit heeft een menu daar nog een prijs van 55,99€ gehad. Deze reeks zijn de zoveelste prijsstijgingen van recente maanden en ook de vorige prijsstijging van alle restaurants zit nog bij velen fris in het geheugen, waarbij ook desserts bij de menu’s werden afgeschaft. Daardoor zorgt dit opnieuw voor een wrange nasmaak bij vele Disneyland Paris fans.


PixieDust.be
©Disney

Nochtans hebben prijsstijgingen nog nooit een zeer grote impact gehad om de populariteit van de restaurants in Disneyland Paris, er staan soms nog altijd lange rijen en voor bepaalde restaurants is het moeilijk om een reservatie te bemachtigen. Een groot deel van de bezoekers van Disneyland Paris gebruiken de Meal Plans en werd de prijs van hun eten al betaald bij het reserveren van hun verblijf waardoor deze gasten minder bewust zijn van de prijzen die in bepaalde restaurants gevraagd worden.


Buffetten vinden wij qua prijs/kwaliteit nog altijd de betere opties in tegenstelling tot de gewone counter service restaurants waar in vergelijking met vroeger niet alleen de prijzen stegen maar ook de porties kleiner werden.


In tegenstellingen tot de reeks prijsstijgingen zijn er ook prijzen die hetzelfde gebleven zijn, zoals het buffet in La Cantina in Disney Hotel Santa Fe die nog altijd slechts 35€ kost of 40€ bij Disney Hotel Cheyenne. Ook de prijzen van de menu’s in de counter service restaurants zijn voorlopig hetzelfde gebleven ondanks de prijsstijging van de frisdranken die bij zo’n menu zijn inbegrepen. Om dezelfde reden is er ook weinig impact bij de buffetten omdat ook daar meestal een frisdrank is inbegrepen.



Translate website