Amerikaanse Disney fans hebben het helemaal gehad met CEO Bob Chapek

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Dat de huidige CEO Bob Chapek niet geliefd was onder de fans is al lang geen geheim meer, zelf toen Bob Iger nog CEO was en Bob Chapek nog het hoofd van de Disney Parks division kon hij niet op de sympathie van de fans rekenen. Hij staat gekend als een iemand met een enorm ego die alleen maar bezig is met de financiële aspecten zodat de kassa zo vol mogelijk is op het einde van de dag en dat de aandeelhouders van The Walt Disney Company naar hem opkijken. Helaas werkt dat zo niet bij The Walt Disney Company, Disney heeft als enige bedrijf te wereld een enorm grote en zeer trouwe fan-base wereldwijd en die moet je onderhouden en in gedachten zijn, want als deze beginnen af te haken zijn jouw dagen geteld. Dat was ook het geval met oud CEO Michael Eisner op het einde van zijn loopbaan, toen zelf wijlen Roy E. Disney (1930-2009) het voortouw daarin nam. Helaas hebben we nu geen direct familielid meer van Walt Disney die deze taak opnieuw op zich kan nemen en de aandeelhouders kan overtuigen de CEO af te zetten.

Voornamelijk in de parken, de grootste geldmachine van The Walt Disney Company, zien we grote verschillen. Bijna wekelijks komen er berichten van Disneyland, Walt Disney World of Disneyland Paris dat er dingen veranderen of duurder worden. Zo is het jaarpasprogramma van Disneyland in Californië volledig veranderd en word het reservatiesysteem daar nu “verkocht” als één van de voordelen waarbij je bij duurdere jaarpassen meer reservaties mag maken dan goedkopere versies en voor de meeste jaarpassen moet je daar nu ook betalen voor parking. In Walt Disney World zien we dan weer het verdwijnen van gratis transport naar de luchthaven en prijzen van Disney hotels die verhoogd worden en in Disneyland Paris zagen we onlangs nog een nieuw betalende service “Premier Acces” in plaats van het gratis “Fastpass systeem” van vroeger, iets wat waarschijnlijk ook naar de Amerikaanse parken zal komen. En deze week nog maakte Disney de prijzen bekend voor hun nieuw Star Wars hotel in Disney World met prijzen rond de 5000 dollar voor 2 nachten. En dat is nog maar het begin ! Vooral afgelopen week stond de CEO in een zeer slecht daglicht wereldwijd toen bekend werd dat de actrice Scarlett Johansson een klacht indiende tegen Disney voor contractbreuk over haar laatste film Black Widow. Dat laatste zorgde voor grote frustratie bij Kevin Feige, hoofd van Marvel, en bij voormalige CEO Bob Iger die beschaamd is.

Ook Amerikaanse Disney fans zijn het beu met Bob Chapek als CEO en noemen hem de slechste CEO dat The Walt Disney Company ooit gehad heeft zo staat te lezen op allerhande FB groepen.

PixieDust.be
Bob Chapek – Bob Iger

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer. Disney werkt alleen met 2 soorten mensen die het runnen. Een dromer en een bankier. De dromer moet CEO zijn en de bankier moet president zijn. Walt was een dromer Roy was een bankier; Michael Eisner was een dromer Frank Wells was een bankier. Pas in deze tijd floreerde Disney als bedrijf.

Bob Iger liet het bedrijf groeien, maar het floreerde niet. Hij scheidde letterlijk afdelingen in plaats van ze Disney te maken. Hij hield lucasfilms gescheiden van Disney, Pixar is gescheiden van Disney, enzovoort. Ze maakten er zelfs grapjes over in Wreck-It Ralph, “ze komt uit de andere studio”. Hij schepte zelfs op over het feit dat hij nog nooit een Disney-das heeft gedragen. Hij was vast van plan om het aan Apple te verkopen voordat Steve Jobs stierf.

Bob Chapak is 100% een bankier. Hij vernietigde de Disney-Stores omdat hij niet in een ervaring geloofde. Hij gelooft alleen in de bottom line.

Michael Eisner was een geweldige CEO tot Frank Wells stierf. Toen hij de mantel van president en CEO overnam, werd hij autoritair. Je hebt zowel een dromer als een bankier nodig om Disney, Disney te maken. Walt was beslist de dromer. Roy Disney was de bankier die hem zo veel mogelijk aan de grond hield.

Brian Dorman – Facebook: The Secret Disney Group
PixieDust.be
Frank Wells – Mickey Mouse – Micheal Eisner

Chapek is verreweg de slechtste CEO in de geschiedenis van het bedrijf. Hij heeft niets van waarde naar het park gebracht, behalve getalenteerde Imagineers zoals Joe Rohde verdrijven, ook de Disneyland Passholders zijn zijn vrienden niet ze brengen niet genoeg op. Ik begrijp dat Disney een luxe is en geen noodzaak, maar ik denk terug aan Walts uitspraak over Disneyland, een park voor ALLEN. De magie is de laatste tijd hier in Californië echt verloren gegaan sinds Chapek de heerschappij heeft genomen, je ziet het zelfs aan de Cast Members.

Jeremy Holley – FACEBOOK: THE SECRET DISNEY GROUP
PixieDust.be
Walt Disney – Roy O. Disney


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com