Beauty and the Beast attractie die er nooit kwam in Disneyland Paris

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.
PixieDust.be

Nadat Euro Disney in 1992 pas geopend was wou Disney en Walt Disney Imagineering nog een stap verder gaan en opnieuw groots uitpakken met heel wat uitbreidingen die snel zouden worden toegevoegd, concept arts en maquettes werden reeds getoond tijdens de grote openingceremonie die in alle Europese landen op grote TV zenders te zien was. Helaas werden heel wat uitbreidingsplannen in de beginperiode van het Franse Disney resort geschrapt vanwege financiële problemen. De bezoekers kwamen in grote getallen naar het park kijken maar ze spenderen veel minder dat de Amerikanen hadden voorspeld en verbleven ook minder vaak in de talrijke Disney Hotels. In de jaren 90 was het in Europa nog niet de gewoonte om naar een pretpark te gaan voor meerdere dagen.

Eén van die geschrapte uitbreidingen was een attractie van “Beauty and the Beast” in Fantasyland gepland tussen Sir Mickey’s Boutique en Fantasia Gelati. De facade zou gethematiseerd worden naar het kasteel van Beast die vervloekt is gelijkaardig met het begin uit de film. Terwijl de uitgang, licht, sierlijk en sprookjesachtig zou zijn nadat de vloek is opgeheven.

Beauty and the Beast attractie

De Beauty and the Beast attractie pre-show:

De attractie zou bestaan uit een voorshow en een hoofdshow in verschillende delen met audio-animatronics. De Imagineers lieten zich inspireren door de populaire Enchanted Tiki Room, die nooit in Disneyland Paris bebouwd is maar wel in Disneyland California, Walt Disney Word en Tokyo Disneyland.

Tijdens de voorshow werd het verhaal over de vloek vertelt worden doormiddel van projecties in een glas-in-loodraam bovenaan een trap en werden gasten verteld dat de vloek over het kasteel enkel opgeheven kon worden als iemand onvoorwaardelijk van Beast zou houden. Ondanks dat deze attractie nooit gebouwd is in Disneyland Paris kunnen gasten een gelijkaardig voorshow ervaren in de attractie Enchanted Tale of Beauty and the Beast in Tokyo Disneyland.

PixieDust.be
Tokyo Disneyland: Enchanted Tale of Beauty and the Beast Pre-show (Photo TDRExplorer)

De Beauty and the Beast attractie hoofdshow:

Vanaf hier zouden de gasten getuige zijn van Belle’s ervaring in haar gevangeniskasteel, met een echte artiest die Belle speelt terwijl ze omgaat samen met animatronics van Lumiere, Cogsworth en Mrs. Potts, zij nodigen Belle en de gasten uit voor de spectaculaire “Be Our Guest” scene vol aanstekelijke muziek en oogverblindende lichten in de kamer waarbij gasten worden omringd door actie op dezelfde manier als in de Enchanted Tiki Room.

Na de feestelijke scene zou een bliksemschicht inslaan en een gigantische animatronic van Beast verschijnt die liever geen gasten in zijn kasteel ziet totdat Belle een gast uit het publiek koos om een ​​roos aan Beast te schenken, die de vloek doet verdwijnen.

Bij het verdwijnen van de vloek over het kasteel hoort natuurlijk ook de iconische transformatie van Beast naar Prins Adam. Met flitsende lichten zou de animatronic vervangen worden door een acteur die Prins Adam speelt. Om de show te eindigen zouden Belle en Prins Adam dansen op het liedje “Tale As Old As Time” terwijl ze afscheid nemen van de gasten.

Plaats nog steeds beschikbaar:

Ondanks dat de plannen in de beginjaren al geschrapt werden is de plaats voor de attractie nog steeds beschikbaar en gereserveerd voor een toekomstig project. Het lijkt zeer twijfelachtig dat we deze attractie in de toekomst toch nog zouden krijgen aangezien Disneyland Paris zich nu vooral focust op het Walt Disney Studios Park en als ze er toch aan denken om nieuwe attracties te bouwen in het Disneyland Park is Adventureland al het meeste genoemd.

PixieDust.be
De zone waar de Beauty and the Beast attractie had moeten staan.
PixieDust.be
Maquette van de attractie

De kans op een volledige kopie van de attractie uit Tokyo Disneyland lijkt onbestaande aangezien er zelden attracties uit Tokyo gekopieerd worden naar andere parken en de huidige plaats in onze Fantasyland te klein is, en vooral Tokyo Disney maakt altijd een groter budget vrij voor nieuwe attracties dan de andere Disney Parken.

Fans van Beauty and the Beast kunnen wel genieten in Disneyland Paris van een kleine versie van het dorpje van Belle alsook het kasteel van Beast in Le Pays des Contes de Fées.

PixieDust.be
De Beauty and the Beast scène in Le Pays des Contes de Fées

Plannen sterven nooit bij Walt Disney Imagineering:

Ondanks dat de Beauty and the Beast attractie nooit in Disneyland Paris werd gebouwd leefde de gedachten voort om een attractie rond één van de populairste Disney films te bouwen en werd een grote Beauty and the Beast attractie gebouwd in Tokyo Disneyland.

Ondanks dat de attractie al sinds eind 2020 open is zijn er nog steeds veel Disney fans die de attractie niet hebben kunnen beleven door de pandemie aangezien Japan enkel kleine groepen toeristen via georganiseerde reizen als test toelaat, het is afwachten op het moment dat Japan terug meer individuele toeristen verwelkomt.

Er zijn veel redenen om de komende jaren een bezoek te brengen aan Tokyo Disney Resort zoals de 40ste verjaardag van het Resort, Fantasy Springs in Tokyo Disney Sea met 3 themazones (Frozen, Peter Pan en Rapunzel) en uiteraard The Enchanted Tale of Beauty and the Beast.

PixieDust.be
PixieDust.be

30ste verjaardag van Disneyland Paris

✨ Ben je klaar voor het meest magische verjaardagsfeest? Om nog groter dromen, harder te lachen en nog meer genieten tijdens de spectaculaire en unieke 30e verjaardag. Disneyland Paris straalt magischer dan ooit! ✨

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com