[Behind the Scenes] Romano and Ludovic, Audiovisual Technicians at Disney Village

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Verantwoordelijk voor de muzikale en videosfeer in Disney Village – het entertainmentcomplex in Disneyland Parijs – helpen ze discreet om deze unieke en zeer levendige plek tot leven te brengen.
Net als bij de parken draagt ​​de achtergrondmuziek van Disney Village bij aan de gastervaring. Een gratis entertainmentcentrum gericht op zowel lokale bezoekers als degenen die in Disney Hotels verblijven, de sfeer is ontspannen met afwisselende popritmes, Disney-liedjes en muziek uit Disney-parken over de hele wereld om gezinnen en Disney-fans te plezieren. Achter de schermen van de Sports Bar, in zijn persoonlijke controlekamer, zorgt Romano Armento ervoor dat deze playlists elke dag worden uitgezonden en dat er speciale audiojingles worden gemaakt, speciaal voor seizoensevenementen.
Naast de “straat” van Disney Village, stelt hij specifieke muziekafspeellijsten samen voor als er geen concerten of dj’s zijn in de Sports Bar en Billy Bob’s Country Western Saloon.

"Ik heb wat meer speelruimte op die plaatsen die meer op volwassenen gericht zijn. Ik probeer iets meer eclectische titels aan te bieden, samen met rock, pop, country … Het is minder 'Disney'. Ik volg de trends, wat werkt, en ik componeer en programmeer mijn set terwijl ik natuurlijk let op de songinhoud. We zijn tenslotte een familiebestemming! Voor de Engelse liedjes besteed ik twee keer zoveel aandacht aan de subtiliteit van de teksten."


Romano is ook verantwoordelijk voor de webradio van Disney Village, die te beluisteren is op de officiële website op https://www.disneylandparis.com/fr-fr/divertissements/disney-village/radio-en-ligne/.
Deze webradio legt de essentie van Disney Village vast met een verscheidenheid aan muziek, waaronder jazzprogramma’s voor dat jazzy gevoel in het Steakhouse-restaurant, retro Rock & Roll in Annette’s Diner en een Club Mix in het weekend met meer Disco en Electro. Maandelijks luisteren enkele duizenden internetgebruikers, een echte trots voor Romano die een passie heeft voor radio en muziek.

PixieDust.be

Wist u? In Disney Village zijn er drie afzonderlijke muzikale loops: een voor de ochtend, een voor de middag en een voor de avond, met verschillende ritmes en stemmingen voor elk deel van de dag!

Ludovic, in zijn montagestudio naast Romano. Terwijl Romano de muziek afhandelt, heeft Ludovic de leiding over de videoloops op het gigantische scherm boven de Sports Bar. Hij zorgt ook voor de videoloops op de tv-schermen van restaurant La Grange en het terras van Billy Bob.
“Behalve de sportgames, ben ik de rest. Ik maak programma’s van videoclips, Disney-clips of trailers, allerlei soorten advertenties (zoals die over gezondheidsmaatregelen die we tegenwoordig regelmatig zien), en natuurlijk heb ik een directe link met de communicatie-, marketing- en sociale media-teams zodat ik alles over Disneyland Parijs kan promoten en het laatste nieuws kan delen. Mijn bewerkingssoftware is mijn beste vriend!”

PixieDust.be

Zodra de clips in de doos zitten, zorgt Ludovic ervoor dat ze worden geprogrammeerd en op de juiste media worden uitgezonden. Disney Village is 7 dagen per week tot laat in de nacht open, dus er zitten heel wat uren in de dag voor content! Intern is Ludovic ook verantwoordelijk voor de informatie die specifiek wordt uitgezonden voor Disney Village Cast Members – het produceren en monteren van een deel van het programma – aangevuld met clips van de teams voor Interne Communicatie, Veiligheid en Sociale Media.Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com