Betaal minder péage voor Disneyland Paris: bespaar minstens 18,80 euro!


Translate this website to another language. Use our translation function in the right corner ↗
Door een gedeeltelijke andere weg te nemen naar Disneyland Paris bespaar je makkelijk een flinke hap uit je budget!

Vervoerskosten en peage:

De vervoerskosten zijn voor iedereen anders, afhankelijk van waar je woont kan je met eigen vervoer naar Disneyland Paris of met de trein. Wie verder woont moet misschien wel het vliegtuig nemen of een combinatie van verschillende mogelijkheden.


Voor de mensen die met eigen vervoer komen en de A1 snelweg nemen vanuit Lille naar Parijs moeten ook rekening houden met de “peage” (Franse tolweg).


Hoeveel kost de peage en hoeveel kan je besparen?:

NORMAAL TARIEF: Lille > Paris: 17,30€ + Paris > Lille 17,30 (volledige rit 34,60€)


ALTERNATIEVE ROUTE: Lille > Paris (via Peronne & Mont-Didier) 5€ + 2,90€ X 2 = 7,90€ (volledige rit 15,80€)


Een onmiddellijke besparing van 18,80 euro. (*PRIJZEN 2022)Hoe ik het doe? Héél eenvoudig: ben je Lille voorbijgereden op de A1, dan rij je gewoon verder en neem je een ticket bij de peage zoals je altijd doet, ongeveer halfweg de A1 kom je aan een groot benzinestation. Net voorbij dit benzinestation is er een afrit “Peronne” die neemt u en zo komt u aan een peage waar je moet betalen met het ticketje dat je hebt gekregen bij Lille. Hier zit er niemand in een loket, dus is het best handig als u met uw bankkaart of creditkaart kan betalen. Het tarief hier is 5€ voor de route die je reeds hebt afgelegd.


Schermafbeelding 2016-07-24 om 14.55.36
Je verlaat hier de snelweg bij de afrit “Peronne”

Voorbij die peage ga je naar links en ga je verder tot aan het rondpunt waar je rechts moet afslaan en vanaf hier is het in principe altijd rechtdoor, op de D1017. Als je dit even bekijkt op Google Earth zal je zien dat deze weg ongeveer evenwijdig loopt met de A1 snelweg naar Parijs.


Schermafbeelding 2016-07-24 om 15.07.08
U ziet duidelijk dat de route dat je nu neemt, de D1017 ongeveer evenwijdig is met de A1 autosnelweg. Dit zorgt ervoor dat je GEEN extra KM moet rijden.

Op een bepaald moment steek u via deze weg de snelweg A1 over en rijdt U nog een tijd aan de andere kant evenwijdig met de A1 verder.


Schermafbeelding 2016-07-24 om 15.08.39
Hier steek je de A1 snelweg over en moet je nog even aan de ander kant blijven rijden.

U blijft rijden, en komt enkele Franse dorpjes tegen, tot aan het punt waar je terug naar de A1 kan (zie foto), hier kom je dan opnieuw aan een peage waar je een ticket moet nemen en rij je via het nabijgelegen grote benzinestation opnieuw de A1 snelweg op.


En u rijdt gewoon verder richting Parijs tot u aan de vertrouwde peage bent waar je moet betalen zoals je vroeger deed, maar met dit verschil dat je hier kiest voor de uiterst rechtse peage en rijd u af richting Ermenonville (zie foto), aan deze peage zal je nu 2,90€ betalen wat het totaal heeft van 7,90 euro want vanaf nu betaal je niets meer.


Je volgt de weg, komt aan een rondpunt en je volgt Meaux / Ermenonville (zie foto) en vanaf hier is het in principe ook altijd rechtdoor (als je je GPS hebt ingesteld op Disneyland Paris met de optie zonder tolwegen) zal je dit makkelijk vinden.


Schermafbeelding 2016-07-24 om 15.13.05Je moet wat tussen bossen rijden, je komt een regionaal pretpark “La Mer de Sable” tegen en je komt voorbij een oud Frans dorpje waar je enkele ronde punten moet passeren. Eens je daar voorbij bent, kan je terug op een kleinere snelweg rijden die U naar de bekende Francilienne brengt, vanaf dan zit je terug op de weg dat iedereen neemt richting Disneyland Paris.


Schermafbeelding 2016-07-24 om 15.19.03
Hier ga je rechts op de snelweg en rij je op die snelweg verder tot afslag Marne-La-Vallee naar de Francilienne (A104)

Om deze weg bij het terugkeren naar huis terug te vinden kan je bij de meeste GPS toestellen enkele punten waar je voorbijkomt opslaan. Eens je een paar keer deze optie hebt geprobeerd zal je het ongetwijfeld uit het hoofd kennen. Afhankelijk van het verkeer ben je door deze optie 30 tot 45 minuten langer onderweg. Op zondag heb je de minste kans veel tijd te verliezen en is het slechts 15 tot 30 minuten langer. Je doet echter geen grotere afstand via deze weg, maar je moet trager rijden waardoor je langer onderweg bent maar bovendien ook nog eens benzine bespaard dan de hele tijd 130 km/u te rijden.


Van het totaal aantal KM dat wij afleggen naar Disneyland Paris en dat zijn er 300km (enkele reis), doen wij via deze weg ongeveer 50km niet op de autosnelweg.


Betaal minder péage voor Disneyland Paris: bespaar minstens 18,80 euro!

PixieDust.be

PixieDust.be

Disneyland Paris prijskalender: zoek de beste prijs !

Plan nu je verblijf met de handige prijskalender, vergelijk verschillende periodes en vind het ideale moment voor jouw reis naar het hart van de magie! 
15 thoughts on “Betaal minder péage voor Disneyland Paris: bespaar minstens 18,80 euro!

 1. Moet je echt doen. Ik vind het echt de moeite om bijna 20 euro per bezoek uit te sparen, het klinkt misschien ingewikkeld. Maar enkele keren proberen en beetje je GPS gebruiken en je zal zien dat het echt niet zo moeilijk is.

 2. ik rij altijd zonder peage richting disneyland , ik rij voor de peage in arras de laatste peage af om zo richting arras te rijden en de neem de eerste afrit na de parking die je tegenkomt en rij aan rondpunt rechts af en gewoon rechtdoor ongeveer 10 rondepunten dan kom je bord tegen om aan 10de rond punt naar links tichting baupaume en senlis te gaan en gewoon die baan volgen tot senlis en voor de peage in senlis laatste afrit voor peage afslaan en naar links en aan rondpunt naar rechts en zo heb je die baan naar meaux

 3. Waarom weer de A1 terug op gaan?

  Rij dan meteen door naar Senlis- Roissy

 4. Heeft u misschien een artikel over: Met de trein naar DLP?
  Ik zou graag binnenkort eens alleen of met een paar vrienden naar DLP. Maar helaas beschik ik nog niet over een rijbewijs.
  Ik zou graag met de “Izy” (Thalys) gaan omdat die goedkoper is dan de TGV.
  Helaas stopt die niet in DLP maar in Paris Nord.
  En ik vrees dat ik door het grote Parijs ga verdwalen of de verkeerde trein/metro zou pakken. ;P

 5. Amai, heb heel wat moeite moeten doen om te vinden welke route hier bedoeld werd, eer ik door had dat de kaartjes op hun kop stonden….
  Het kan trouwens nog veel goedkoper (en eenvoudiger). Volg de A1 tot je de eerste vermelding Arras tegenkomt. Volg daar de D950 naar de D60. Vanaf de D60 blijf je de departementale wegen volgen richting Senlis (staat vanaf Arras aangegeven als alternatieve route). Je komt dan automatisch voorbij Péronne (volg de hoofdroute voor je afslaat naar Péronne centrum, dat is eenvoudiger). Zo heb je die eerste €4,70 al bespaard want je komt nog geen péage tegen. Je doet 10 km extra maar die haal je er uit aan naft, rustig over de departementale wegen bollen ipv 130 per uur over de snelweg bespaart met gemak 2 liter naft over dit ganse stuk. Na Péronne blijf je de A1 negeren tot vlak voor Senlis. Daar splitst de weg richting D1330 en die blijf je volgen richting A1, volg de borden Paris. De péage bedraagt daar nog slechts €1,80. Je kan nu de normale weg volgen richting Francilienne. Eventueel kan je op de Francilienne de eerste afslag met vermelding naar Marne La Vallée volgen ipv de bordjes Disneyland te volgen. Dit bespaart geen péage meer maar als je het rustig aan doet met het gas wel nog eens een litertje naft omdat je 20 km snelweg inruilt voor 10 km rustigere wegen. Wel goed opletten wanneer je deze weg volgt! Van zodra je de bebouwde kom van Chessy verlaat is het aan de eerste lichten naar rechts (aanwijzingen zijn hier slecht), vanaf het volgende rond punt kan je dan weer de Disney-borden volgen.
  Een alternatief om péage te mijden voor wie via Brussel komt ipv Gent/Rijsel: verlaat de snelweg thv Mons en rij via de route nationale naar de Francilienne. Geen péage, maar je rijdt af en toe door een bebouwde kom, dus goed opletten voor Franse flitsers! Die staan al de eerste meters waar je de bebouwde kom in rijdt! Je bespaart via deze route €11,1 aan péage en opnieuw ongeveer datzelfde bedrag aan naft, maar als je dat inruilt voor een flitsboete van €90……

 6. Axel ik heb nog nooit de trein gebruikt en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen. Dus ik heb totaal geen ervaring daarmee.

 7. Davy, ik heb ook nog via Arras gereden en ook nog die andere weg vanop de Francilienne gevolgd wegens files en zo. Maar als je dit allemaal doen rij je veel te lang over het traject. Ik heb er bijna een jaar zitten meer puzzelen en verschillende opties proberen. Deze dat ik nu neem is niet de volledig goedkoopste. Maar vind ik persoonlijk qua reistijd en kosten peage het meest evenwichtig. Je kan natuurlijk ook altijd rijden zonder een cent peage te betalen, maar eer je er dan bent mag je terugkeren 🙂

 8. De metro in Parijs is erg makkelijk hoor. De metrolijn A stopt in Disneyland Paris (laatste station van deze lijn) en heeft verschillende stations op Rive Droite (centrum van Parijs boven de Seine).

 9. Je doet er via Arras en Senlis nauwelijks een uurtje langer over dan via de snelweg. Dus als je al een half uurtje investeert om er bij Péronne af te gaan dan zal dat extra half uurtje op een verblijf van 2, 3 of 4 dagen het ook niet meer maken zeker? En zelfs als dat half uur te lang is, ga er dan pas af in Péronne zou ik zeggen, maar investeer 10 minuutjes om tot Senlis te rijden. Als het in praktijk al zoveel is… Want als je een beetje vroeger vertrekt, mijd je al veel drukte en win je die geïnvesteerde tijd al grotendeels terug.
  Het alternatief door er vroeger af te gaan op de Francilienne bespaart je zelfs een minuut of 2 doordat je sneller bij de hotels bent en de drukte vermijdt. Bovendien is de route redelijk eenvoudig te onthouden om zonder gps te rijden. Natuurlijk blijft A1-A104-A4 absoluut het eenvoudigst maar ook het duurst. Bekijk het sowieso positief: een extra uurtje vroeger vertrekken is een extra uurtje vakantie. Ikzelf doe deze route wel alleen in het heengaan, omdat ik dan toch vroeg vertrek om voor 7u aan te komen. Bij het naar huis rijden is het meestal Chessy – A104 – A1 omdat het anders te laat wordt.

 10. Hallo,
  Kan je ook vermelden dat motorhomes in Frankrijk altijd klasse 2 moeten betalen maar zij met een alkoof worden dikwijls ( richting Disney ) klasse 3 aangerekend.
  Van Brussel naar Disney moet je dus het tarief 20,60-€ krijgen en niet iets in de 31,xx-€. Indien de automaat het wel zo aangeeft, dan moet je op de “helpknop” drukken en gewoon zeggen dat je motorhome bent.

 11. Waarom rij je aan de laatste peage richting Ermenonville ipv de A1 te blijven volgen? Vanaf dat punt is er toch geen peage meer?

 12. Omdat je bij die laatste péage automatisch nog een supplement betaalt voor de weg richting Parijs die je nog moet afleggen. Als je de snelweg A1 volgt en dat eerste stukje gewone weg (zoals beschreven) niet wil doen, kan je ook hier gewoon dit doen. Hier afslaan aan de laatste péage, hier zal het dan ongeveer 12,70 euro of 12,80 euro zijn ipv de 16-17 euro dat gewone péage intussen is, omdat je het stukje naar Parijs niet meer gebruikt.

 13. Bedankt voor deze info, gaan we bij onze volgende trip naar disneyland eens uitproberen.
  Heb je deze route niet toevallig als KML bestand beschikbaar zodat hij te importeren is in veel navigatie systemen of google maps ?

Geef een reactie

Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com