Bistrot Chez Rémy in Walt Disney Studios Park (Review 2022)

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Tijdens ons laatste bezoek brachten we voor het eerst in 3 jaar nog eens een bezoek aan Bistrot Chez Rémy in het Walt Disney Studios Park voor een review. In dit restaurant word je net zo klein als Rémy en geniet van Franse gerechten in deze Parijse bistro rechtstreeks uit de wereld van Ratatouille.

Ontvangst: 3,5/5

Bij het binnenkomen van het restaurant moet je je aanmelden bij een cast member en plaatsnemen in de wachtruimte, al bij de opening van het restaurant (en attractie Ratatouille: The Adventure) in 2014 is deze ruimte aan de kleine kant met bezoekers opgehoopt in één kleine ruimte met vaak te weinig zitplaatsen wat misschien claustrofobisch kan zijn voor sommige mensen.

Na 15-20 minuten te wachten in de wachtruimte kwam een cast member ons verwelkomen en een tafel aanwijzingen, we kregen de vraag als het onze eerste keer was in Chez Rémy en dat was het uiteraard niet maar vroegen de medewerker als ze ons het verhaal over het restaurant nog eens wilde vertellen, om daarna de hoek om te lopen en de levensgrote cocktailparaplu’s, kookboeken en champagnekurken te zien.

Het was ook best opvallend dat er veel lege tafels waren in het restaurant, ondanks het restaurant al maanden vooraf volledig volgeboekt was en we 15-20 minuten in de wachtruimte moesten wachten op een tafel. Enkele maanden geleden hadden we een gelijkaardige ervaring in de Silverspur Steakhouse in het Disneyland Park waarbij het restaurant volzet was maar tegelijkertijd op halve capaciteit wekte.

Bediening: 5/5

Na het plaatsnemen aan tafel maakte we kennis met onze ober Rémy, wat wij best grappig vonden aangezien we in Bistrot Chez Rémy zaten :-).

Na het tonen van onze Infinity Jaarpas kregen we al snel onze gratis alcohol-vrije cocktail iets wat in andere restaurant steeds vaker genegeerd of niet geaccepteerd wordt, maar dit voordeel bestaat echter wel nog steeds. We vroegen ook nog een extra Cola Zero iets wat altijd redelijk duur is in restaurants met tafelbediening, een cola kost hier al onmiddellijk 5,10€ en niet inbegrepen in de menu. Je kan hier trouwens ook altijd een gratis karaf kraantjeswater vragen als je dit wilt.

Op de menukaart waren er geen grote wijzigingen in vergelijking met 3 jaar geleden, we hadden interesse om de soep eens te proberen maar deze was helaas niet meer op voorraad, verder was wel alles beschikbaar. Het eten kwam niet te snel achter elkaar maar ook niet te traag.

Na het opnemen van onze bestelling liep één van de medewerkers met extreem veel glazen tegelijkertijd door het restaurant, waar ik helaas geen foto van heb, waarschijnlijk ook een beetje om te gasten te entertainment. Er was wel twijfel bij sommige gasten als het echt was of eventueel een soort van (goochel)truc.

Het eten: 3/5

Voorgerecht (Menu Emile): Gemengde groenen, tomatenconfit, gepocheerd Ei, knapperige radijs en vinaigrette.

In bijna elk restaurants met tafelbediening staan er wel één of meerdere salades als keuze voor een voorgerecht op de kaart, meestal kies ik liever voor een anderen optie maar helaas was er geen soep meer beschikbaar. De salade als voorrecht was niet speciaal.

PixieDust.be

Hoofdgerecht (Menu Emile): Gegrilde steak, ratatouille, frieten en bearnaisesaus.

Bij het bestellen van een steak kun je kiezen hoe je de steak gegaard wil hebben en welke saus je het liefst wilt hebben, we hadden medium gevraagd maar naar onze mening mocht de steak nog iets langer gebakken hebben. De ratatouille is altijd het hoogtepunt tijdens lunch/diner in dit restaurant, het had van mij wel iets meer mogen zijn.

Nog een kleine verandering met de vorige keer is dat de gethematiseerde “prikker” op je vlees veranderd is naar een houten stokje.

PixieDust.be

Dessert (Menu Emile) Bistrot Delight bladerdeeg gebak, krokante vanilleroomsoesjes, Slagroom en rode bessen.

Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris heeft Bistrot Chez Rémy een extra dessert op de kaart gekregen met de naam Bistrot Delight, een toevoeging die zeer welkom is aangezien er in de restaurants van het Walt Disney Studios Park amper aanbod is aan gethematiseerd eten voor de 30ste.

PixieDust.be

Aanbod: 3/5

Het aanbod in Bistrot Chez Remy is zeer vergelijkbaar met wat je kunt krijgen in de Silverspur Steakhouse in het Disneyland Park, wel heeft de food afdeling van Disneyland Paris onlangs het aanbod in de Steakhouse een kleine update gegeven met enkele nieuwe gerechten op de kaart. Ondertussen is Bistrot Chez Rémy al 8 jaar open en buiten een duurder menu, die ondertussen niet meer bestaat, zijn er amper wijzigingen gebeurt.

Veel gerechten op de menu zijn ook vrij simpel wat het restaurant misschien meer toegankelijk maakt voor moeilijke eters, maar voor de prijsklasse gaat mijn voorkeur uit naar het verfijnderde Walt’s – an American Restaurant in het Disneyland Park op vlak van eten.

PixieDust.be

Bekijk het volledig aanbod van Bistrot Chez Rémy

Je hebt telkens verschillende keuzes bij het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Er zijn ook telkens vegetarische opties te krijgen.


Thematisatie: 4,5/5

Bistrot Chez Rémy doet me denken aan het Beauty and the Beast restaurant “Be Our Guest” in Walt Disney World waar de decoratieve elementen tot in het detail uitgewerkt zijn en waar je jezelf precies in een bepaalde scene vertoeft. Ook is het restaurant al één grote hype sinds de opening en zo hoeft Disneyland Paris totaal geen grote toevoegingen doen om het restaurant vol te krijgen. Ook is dit restaurant exclusief voor Disneyland Paris en is niet gekopieerd naar andere Disney Parken.

De thematisatie en decoratieve elementen van het restaurant was ook één van de hoofdredenen waarom wij nog eens een bezoekje gepland hadden om nog eens het restaurant te kunnen betreden. Als we naar Walt Disney World gaan zijn we ook verleid om Be Our Guest te bezoeken, niet voor het eten hoofdzakelijk maar voor thematisatie.

Persoonlijk had ik graag 5/5 gegeven voor de thematisatie gegeven maar helaas is dit niet verwerkt in het aanbod van het eten, wat bij Pym Kitchen in Avengers Campus wel beter is uitgevoerd.

Prijs / Kwaliteit: 3/5

In grote lijnen is dit restaurant vergelijkbaar met de Silverspur Steakhouse in het Disneyland Park, zoals ik al een paar keer vermeld heb in het artikel, en een jaar geleden gaf ik dat restaurant ook dezelfde score voor prijskwaliteit. Er zijn altijd verschillen per restaurant maar we zouden het toch in dezelfde categorie steken. De thematisatie van de Steakhouse is meer authentieker gedecoreerd en niet gebaseerd op een Disney film.

Tenslotte is het wel een zeer leuke ervaring om hier eens te eten en ook de medewerkers zijn super vriendelijk. Zo kregen we na ons eten de kans om het hele restaurant rond te lopen en enkele foto’s te maken net voor de laatste bezoekers het restaurant moesten verlaten.

Na het verlaten van het restaurant werden we ook onder begeleiding begeleid richting Studio 1 en kregen we de kans om nog even te genieten van een verlaten Walt Disney Studios Park.

Totaal beoordeling Bistrot Chez Rémy: 7,3 / 10

TIP: Vergeet zeker niet op voorhand een reservatie te maken in de Disneyland Paris App voor één van de restaurants, dat kan 12 maanden van tevoren wanneer je verblijft in een Disney Hotel en 2 maanden zonder verblijf.

PixieDust.be

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com