De echte reden waarom “Paint the Night parade” tijdelijk verdwijnt in Disneyland Anaheim

Tot ieders verbazing werd enkele weken geleden aangekondigd dat de pas nieuwe “Paint the Night parade” dit jaar nog stopt in Disneyland California. Voor velen een zeer eigenaardige beslissing aangezien de tevredenheid van de bezoekers over de parade hoger is dan bijvoorbeeld Fantasmic, alle reeds getoonde vuurwerkshows of zelfs World of Color in het naastgelegen Disney’s California Adventure Park.

paint-the-night

Al vlug draaide de geruchtenmolen op volle toeren en hadden veel Disneyfans de hoop dat deze prachtige avondparade naar Disneyland Paris ging komen voor de 25ste verjaardag die in April 2017 van start gaat. Maar helaas is dit niet het geval. Nadat de “Paint the Night parade” dagelijks 2 keer werd opgevoerd tijdens de 60ste verjaardagsviering van Disneyland in California werd het hoog tijd voor een grondig onderhoud van de wagens. Er waren ook klachten van de acteurs & dansers in de parade die te maken kregen met pijn aan nek en hoofd en lichte verwondingen opliepen door de zware en ingewikkelde kostuums die ze tijdens de parade droegen. Tijdens de afwezigheid van de parade krijgen dus nu alleen de wagens een onderhoud maar worden ook alle kostuums herzien en zal er ook een nieuwe choreografie ontwikkeld worden om verdere ongemakken tijdens de parade te voorkomen.

Tijdens deze afwezigheid brengt Disney de klassieke Electrical Parade voor beperkte tijd van Disney World naar Disneyland. Walt Disney World heeft, in afwachting van Avatarland, Toy Story Playland en Star Wars Land, te kampen met lagere bezoekersaantallen, waardoor besparingen ter sprake komen. Een parade minder hebben die dagelijks door het Magic Kingdom moet trekken helpt kosten te drukken.

Na het onderhoud van Disney’s Paint the Night parade zal die dus opnieuw in Disneyland California te zien zijn en niet verhuizen naar een ander park. Wat er dan zal gebeuren met de Main Street Electrical Parade is nog onduidelijk, gaat die terug naar Disney World of opteren ze daar dan misschien voor iets nieuws en trekt de klassieke Electrical Parade verder de wereld rond bijvoorbeeld richting Shanghai Disneyland die geen avondparade heeft.

Main Street Electrical Parade WDW 3

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com