Disney Fans say goodbye to Armageddon

?? Na jarenlange geruchten over het verdwijnen van de attractie Armageddon, is het eindelijk zover. Zondag 31 Maart 2019 was het de allerlaatste dag dat de attractie geopend was. Met deze stap is alvast ook de start gegeven van het grote uitbreidingsplan van het Walt Disney Studios Park, die in de komende jaren zal verdubbelen in grootte en een gebied van Marvel, Frozen & Star Wars zal krijgen.

 

PixieDust.be

De attractie die werd geopend op 16 Maart 2002, op dezelfde dag als de opening van het Walt Disney Studios Park, was niet onmiddellijk een favoriet onder de Disney fans. Al snel werd het eerder een saaie beleving en geen attractie die men vaak opnieuw zou doen. Het hoogtepunt van saaiheid was ongetwijfeld de voorshow. Het was ook een absolute must om de film Armageddon te hebben gezien om eigenlijk de attractie te snappen. De film uit 1998 is intussen meer dan 20 jaar oud en vele jongere bezoekers hebben nog maar weinig of geen connectie met deze blockbuster van toen. De film werd gemaakt door Jerry Bruckheimer die in die periode ook instond voor films zoals “Con Air” met Nicolas Cage of “Enemy of the State” met Will Smith en recenter de bekende “Pirates of the Caribbean” filmreeks.

PixieDust.be
Jerry Bruckheimer on the left with the cast of Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge in Disneyland Paris

Afgelopen zondag werden Infinity Jaarpashouders uitgenodigd om een allerlaatste keer de attractie te beleven alvorens voorgoed de deuren te sluiten. Tijdens het event waren de Disneyland Paris Ambassadors al even populair als de Disney figuren om mee op de foto te gaan.

PixieDust.be

Voor de gelegenheid was ook de Rock’n’Roller Coaster open, een van de attracties waar we straks ook afscheid van moeten nemen. De avond eindigde met een ceremonie met de castleden op de Production Courtyard en projecties in de Tower of Terror. De gasten kregen een stuk steen dat als laatste souvenir als versiering rond de attractie werd gebruikt.

PixieDust.be

PixieDust.be

Na “The Art of Disney Animation”, “Cinemagique”, “Animagique” & “Disney Television Studios” is dit de 4de originele attractie van het Walt Disney Studios Park die definitief verdwijnt. Armageddon zal worden vervangen door een gloednieuwe Spider Man attractie als deel van het nieuwe Marvel gebied in het park.

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be

PixieDust.be


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com