Disney Store op de Champs Elysées in Parijs sluit April 2023


Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disney Store een icoon op de Champs Elysées

De Disney Store op de Champs Elysées in Parijs is een populaire plaats voor zowel toeristen als lokale bewoners. De winkel opende haar deuren in 1993 en is uitgegroeid tot een icoon van de stad. In de jaren negentig besloot Disney om zijn producten ook te gaan verkopen in fysieke winkels. Zo ontstonden de eerste Disney Stores. De eerste Disney Store opende haar deuren in Glendale, Californië in 1987. In de jaren daarna opende het bedrijf Disney Stores in steden over de hele wereld, waaronder Parijs.

De Disney Store op de Champs Elysées in Parijs was een van de eerste fysieke winkels die het bedrijf in Europa opende. De winkel bevindt zich op een prestigieus adres, aan de bekende winkelstraat Champs Elysées. De winkel heeft een oppervlakte van meer dan 700 vierkante meter, telt 2 verdiepingen en is ontworpen in de stijl van de typische Disney Stores. Er zijn verschillende afdelingen, waaronder een afdeling voor speelgoed, kleding, accessoires en souvenirs.

Disney Store
photo: Katia Gomez

Bob Chapek

Onder het bewind van Bob Chapek die, voordat hij voor een korte periode CEO werd van de Walt Disney Company, hoofd was van de Disney Parks, Experience & Products liet Disney weten alle fysieke Disney Store / Shop Disney locaties te sluiten en zich uitsluitend te richten op het online verkopen van de goederen. Eerst werden vooral kleinere Disney Stores gesloten, de grote of meest belangrijke zoals deze in het hart van Parijs bleven tot nu toe open. Maar daar komt heel binnenkort verandering in.

In April 2023 zal de Disney Store op de Champs Elysées in Parijs zijn deuren definitief sluiten en daarmee ook de laatste Disney Store die nog in Frankrijk te vinden was. Niet te verwarren met de Disney Store in Disney Village in Disneyland Paris die niet tot dezelfde groep van de Disney Store winkelketen behoort maar gewoon een naam is van een shop van Disneyland Paris in Disney Village, iets wat hoogstwaarschijnlijk ook zal veranderen eens de make-over van Disney Village klaar is.

Disney Store
photo: Katia Gomez

Disney Store / Shop Disney gaat verder online

Het personeel van de Disney Store op de Champs Elysées in Parijs heeft alvast zijn ongenoegen laten blijken door te protesteren en te staken. Aangezien er nu al veel producten van Disney Store / Shop Disney in de winkels van Disneyland Paris te vinden zijn, denken wij dat dat in de toekomst alleen nog maar zal toenemen zeker nu dat de fysieke winkels allemaal verdwijnen. Eén van de steden waar je nog altijd een fysieke winkel kan vinden en waarvan het nog niet bekend is dat die zou sluiten in de grote Disney Store op Town Square in New York.

Disney Store
photo: Katia Gomez

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com