Disney wil derde resort openen in China

Een drietal weken geleden gingen de poorten van Shanghai Disney Resort, het zesde Disney-resort wereldwijd, open. Nu al denkt Disney aan een tweede resort op het Chinese vasteland, het derde in de Volksrepubliek China.

Er zijn momenteel twee Disney-parken en -resorts in China: Hong Kong Disneyland Park (in Hong Kong Disneyland Resort, geopend in 2005) en Shanghai Disneyland (in Shanghai Disney Resort, geopend in 2016). The Walt Disney Company wil daar nu een derde resort aan toevoegen.

Het plan voor een derde resort bestaat al een hele tijd, al van voor de bouw van dat in Shanghai. Verschillende steden maken kans op het park. Onder andere de naast elkaar gelegen steden Chongqing en Chengdu in Zuidwest China hebben aangegeven dit project graag te verwelkomen.

Het zopas geopende Shanghai Disney Resort blijft op dit moment echter wel belangrijker voor Disney. Van de 700 hectare grond die beschikbaar is, wordt momenteel 390 hectare gebruikt. In de toekomst wordt het park uitgebreid met nieuwe attracties.

Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianJapaneseSpanish
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com