Disneyland Paris 2022: Onze 5 favoriete momenten

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

PixieDust.be

5. Mickey’s Fun Disco Party:

Disneyland Paris

We begonnen ons jaar met Mickey’s Disco Party in het Videopolis tijdens de New Years Eve Party vlak nadat we afgeteld hadden van 2021 naar 2022. En wat een verrassing was deze show, onze absolute nummer 1 van de volledige avond. Deze show was perfect voor de gelegenheid, het thema van Disco aangevuld met de Disney Characters in speciale outfits en dansers en een vleugje humor, een leuk tempo en een goeie muziekkeuze. Wij waren verbluft van deze show en hadden al lang geen zo’n fantastische show meer in het Disneyland Park gezien.

Disneyland Paris moest wel het vuurwerk tijdens het event annuleren vanwege overheidsmaatregelingen maar deze show heeft dat ruim terug goedgemaakt en zonder het te weten zouden we enkele maanden later op 14 Juli getrakteerd worden op één van de meest spectaculairste vuurwerkshows ooit in Disneyland Paris (*1)!


4. Annual Pass Event: 30 jaar Disneyland Paris

PixieDust.be

Helaas was er dit jaar slechts één Annual Pass evenement (uitgezonderd de Annual Pass Showtime). Het event was volledig in teken van 30 jaar Disneyland Paris en werd gevierd met de nieuwe shows Dream… And Shine, Disney D-Light en met een spectaculaire opening waarbij Mickey Mouse jaarpashouders verwelkomde en uitnodigde om samen nog grootser te dromen en harder te glimlachen waarbij enkele minuten later een vuurwerk spektakel losbarstte op Central Plaza.

Tijdens het evenement kwamen er ook 2 shows uit de begin jaren van Disneyland Paris, toen nog Euro Disney, exclusief terug voor 1 avond. Het was een geweldige kans voor de nieuwere generatie Disneyland Paris fans die “Le Livre Magique de Mickey” & “C’est Magique” nog nooit gezien hadden.

Op de 4 podiums van Central Plaza konden gasten nog meer genieten van een grote potie nostalgie tijdens Mickey’s Magical Souvenirs met Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Pluto, Goofy, Max, Clarice, Chip & Dale. De show werd geopend met de stem van voormalig Disney CEO Michael Eisner terwijl er projecties waren van het kasteel in aanbouw en ook keerde de muziek van de 5e, 10e, 15e, 20e, 25e verjaardagen terug door de muziekboxen van Central Plaza. Als finale van de show had Mickey nog één laatste grote verrassing en bracht de finale van het “fan favorite” avondspektakel Disney Dreams! terug.

Naast de vele shows was er ook de exclusieve mogelijk om op de foto te gaan met Disney characters in hun nieuwe iridescent outfits en met characters die je zeldzaam kunt ontmoeten. Helaas moet je tijdens events de keuze maken als je op de foto wilt met de Disney characters of wilt genieten van entertainment aangezien beide combineren haast onmogelijk is.


3. Avengers Campus (Pre-opening)

PixieDust.be

Begin juli nodigde Disneyland Paris de hele fan community uit voor een exclusieve openstelling van Avengers Campus enkele dagen voor het grote publiek de vernieuwde Backlot kon bezoeken. Het was de perfecte kans om Avengers Assemble Flight Force, Spider-Man W.E.B. Adventure, het Training Center, Stark Factory en food trucks uit te testen. PYM Kitchen en The Super Diner bleven helaas wel gesloten toen.

We hebben toen de hele dag gebleven in het Walt Disney Studios Park, iets wat zeer zeldzaam gebeurt bij ons. Er was ook de hele dag entertainment en Marvel personages die verschenen op de Campus. Ook alles van eten en drinken was eenmalig gratis op kosten van Disney.

Ondanks dat het een zeer leuke dag was en we al sinds de aankondiging zeer enthousiast waren over de make-over van de voormalige Backlot zone, heeft de opening van Avengers Campus niet de Nr 1 plaats kunnen behalen. De grootste reden in omdat de make-over van Avengers Assemble: Flight Force ons niet kon bekoren, ondanks de prachtige nieuwe pre-show, maar tijdens de rit is er extreem weinig te zien.

Spider – Man W.E.B. Adventure is een leuke attractie voor het hele gezin met een hoge herhalingsfactor maar Universal Orlando opende al in 1999 een attractie van Spider-Man die een veel spectaculairdere ervaring aanbied.

Avengers Campus blijft wel een grote verbetering tegenover de vroegere Backlot en ik ben er van overtuigt dat veel bezoekers een leuke tijd zullen beleven in deze themazone, maar wetende hoeveel geld Marvel al heeft opgebracht voor Disney hebben we gemengde gevoelens over Avengers Campus . Het leukste aan het themagebied is wel dat er constant Marvel personages verschijnen en interacteren met bezoekers.


2. Dream… And Shine Brighter

PixieDust.be

Helaas werd de nieuwe opvolger van Disney Stars On Parade geannuleerd vanwege de pandemie, maar voor de 30ste verjaardag van het resort kreeg het Disneyland Park de nieuwe show “Dream… And Shine Brighter”!

Mickey Mouse en al zijn vrienden Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Chip, Dale en Clarice zijn van de partij in hun  stralende Earidescent outfits. Samen met enkele bekende Disney figuren verschijnen er ook nieuwe Disney vrienden in de show zoals Nick Wilde, Judy Hopps, Joy van Inside Out. Ook verschijnen Woody en Jessie voor de allereerste keer in hun nieuwe look in Disneyland Paris net zoals Miguel uit Coco die de ster is van de show en 30ste verjaardag van Disneyland Paris. Naast de Disney personages waren er ook veel dansers die in een sneltempo even populair werden dan de Disney personages, de dansers mochten ook hun mening bijdragen over hun outfits en make-up in de show.

Als grote fan van entertainment in Disneyland Paris was deze show een absoluut hoogtepunt van het jaar 2022 en kunnen niet wachten op de terugkeer van Dream… And Shine Brighter begin 2023.


1. Bastille Day Fireworks and atmosphere

PixieDust.be

Na 2 jaar kon Disneyland Paris eindelijk opnieuw de Franse Feestdag vieren, ook wel gekend als Bastille Day, met een groots vuurwerk. En als we zeggen groots dan bedoelen we ook groots. Het vuurwerk spektakel was subliem en voor de eerste keer werd er tijdens een grote vuurwerkshow in Disneyland Paris ook drones gebruikt om vormen zoals de Franse vlag en de Eiffeltoren te maken. De muziek kwam rechtstreeks uit Disney Classics & Pixars films die met de Franse cultuur te maken hebben zoals de Aristokatten, de Hunchback of Notre Dame & Ratatouille. Een adembenemend spektakel die het vuurwerk op andere events in het park doet verbleken en misschien ook wel het niveau van avondspektakels uit Walt Disney World overstijgt.

Na het vuurwerk kleurde het Kasteel nog in de kleuren van de Franse vlag en begon en klassieke Franse melodieën in het park te spelen wat voor een ongelofelijke sfeer zorgde. In Main Street USA kleurden de gevels rood, blauw en wit zoals de kleuren van de Franse vlag. Maar Disneyland Paris had nog een verrassing in petto, want Mickey en Minnie zorgde voor een speciale “Kiss Goodnight” op het station van Main Street USA in hun Franse outfits. Wat een fantastische afsluit van de avond, de fans waren laaiend enthousiast en zongen bepaalde Franse “chansons” luidkeels mee.

Het is altijd leuk wanneer Disney extra activiteiten organiseert in de Parken zonder op voorhand bezoekers “te hypen” op sociale media en achteraf volledig te laten verrassen terplaatse.

PixieDust.be

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com