Disneyland Paris Craft Workers in the Spotlight

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Decorateurs, meubelmakers, timmerlui, stoffeerders, letterschilders en meer! In totaal zijn er meer dan 250 Cast Members die bijdragen aan het behoud van het erfgoed van Disneyland Paris door hun knowhow in het hele resort te gebruiken.

Achter alle decoraties van Disneyland Paris zitten ambachtslieden, vaak onbekend maar essentieel om het ongelooflijke detailniveau te garanderen waar het resort bekend om staat. Central Workshop Cast Members werken in onze parken, hotels en in Disney Village om gasten mee te nemen op reis door meeslepende omgevingen.Laten we deze ambachten eens bekijken – en de bewakers van de magie in Disneyland Parijs.

Van de 250 getalenteerde castleden die bij de Central Workshops werken, zijn er ongeveer 10 verantwoordelijk voor het onderhouden en opknappen van de vele sets en accessoires in Disneyland Paris. Ze lopen regelmatig door de parken om de balans op te maken van alles dat aandacht nodig heeft. Alle geïdentificeerde accessoires worden vervolgens met traditionele technieken in de werkplaats hersteld en teruggebracht naar hun oorspronkelijke locatie.

Om dit te doen, werken Cast Members van Central Workshop nauw samen met Walt Disney Imagineering-teams, die zeer nauwkeurige specificaties verstrekken die moeten worden gevolgd. Vervolgens bepalen ze het meest geschikte proces voor het herstellen van de accessoires. Sommige objecten zijn bijna dertig jaar geleden in antiekwinkels gevonden, dus Cast Members moeten soms nauwgezet onderzoek doen om ze zo nauwkeurig mogelijk te herstellen. Het is echter niet altijd een kwestie van de objecten een ‘frisse uitstraling’ geven. Propmakers werken soms met objecten die nieuw zijn gekocht, en de uitdaging ligt in het geven van een verouderde uitstraling. Jaarlijks worden maar liefst 500 accessoires gereviseerd.Letterschilders zijn verantwoordelijk voor het herstellen van winkelborden, restaurantborden en zelfs de letters op de Disneyland Railroad-stoomtreinwagens. Met traditionele technieken wordt er gewerkt met olieverf, bladgoud of bladzilver, afhankelijk van de ondergrond. Om de elementen te weerstaan ​​en lang mee te gaan, gebruiken ze soms koperblad dat goud is geverfd, zoals bijvoorbeeld bij paarden op de Carrousel de Lancelot het geval is.

PixieDust.be

Een team van een tiental ketelmakers werkt ook in de parken, hotels, in Disney Village en zelfs backstage. Ze zijn verantwoordelijk voor de wederopbouw van de spoorsecties van de attracties en kunnen ook werken aan de voertuigen die in de parken rijden. Onlangs hebben ze verschillende delen van de iconische attractie Big Thunder Mountain herbouwd. Door de tijdelijke sluiting van het resort kon het team dit grootschalige werk overdag uitvoeren, zonder de attractie te hoeven sluiten of een nacht te hoeven wachten.Deze Cast Members hebben doorgaans een initiële opleiding als propmakers, waardoor ze verschillende productietechnieken zoals modelleren of het maken van vormen onder de knie hebben, en ze kennis van verschillende materialen zoals harsen, verf en gips bijbrengen. Omdat het doorgeven van kennis belangrijk is in Disneyland Paris, worden Cast Members ook intern getraind in andere ambachten om hun capaciteiten te vergroten en veelzijdigheid aan te moedigen. Deze omvatten timmerwerk, schrijnwerkerij, stoffering, glasblazerij, touwwerk en zelfs zeemanschap – het maken van touwknopen, die te zien zijn op de twintig kilometer bamboehekken in Adventureland. Ze zijn ook opgeleid in lassen en ijzerwerk.

“Alle objecten en accessoires waar we aan werken, hebben een eigen leven, sommige al bijna dertig jaar in onze parken”, zegt Eric, een rekwisietmeester en glasmaker die verantwoordelijk is voor de restauratie van glazen objecten zoals lampen en lantaarns. Elk stuk vertelt een verhaal. Het is belangrijk dat we deze geschiedenis respecteren door op een traditionele manier te werken, met een referentie die zo dicht mogelijk bij het originele object ligt. En natuurlijk houden we rekening met de evolutie van de veiligheidsnormen voor de technieken die we gebruiken. “

PixieDust.be

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com