Disneyland Paris Interview: Een Halloween avond om niet snel te vergeten !


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Een paar dagen voor de Disney Halloween Parties op 29 en 31 oktober geeft Thierry Magne, de ontwerper van het evenement, ons een sneak preview terwijl hij toezicht houdt op de laatste voorbereidingen.

Thierry, ik denk dat de Disney Halloween-avonden iets zijn dat je goed kent. Is het niet?

Het is waar. Dit is mijn tweede jaar dat ik het doe. En daarvoor ontwierp ik de Terrorific Nights in het Walt Disney Studios Park.

Wat houden de voorbereidingen in?

De hoeveelheid organisatie is ongelooflijk! We zijn vorige week begonnen met het opzetten van de verschillende installaties in het Park en sindsdien zijn we elke avond aan het werk. Tot op het laatste moment blijven we de laatste controles en aanpassingen doen. Onze teams starten om 23.30 uur. en werken door tot 4 of 5 uur. De nachten zijn lang, maar het is voor een goed doel. Dit jaar hebben we meer dan ooit de feesten van onze dromen kunnen ontwerpen!

Wat is de “geest” van de evenementen van dit jaar?

Het is een echt gezinsvriendelijk Halloween, met een herfstachtige twist. In tegenstelling tot vorig jaar, toen alles eindigde met een dansfeest, wilden we van begin tot eind een echte “Disney”-ervaring bieden. Plus veel nieuwigheden, vooral op het gebied van shows.

Tegelijkertijd hebben we enkele aparte kleine zones ontworpen die een beetje angstaanjagender zijn. Dit is ook waar gasten naar op zoek zijn als ze naar dit soort evenementen komen. Deze ervaringen zullen iets anders zijn dan Terrorific Nights, met een interactief element waar volwassenen en jonge volwassenen zeker van zullen genieten.

U noemt de shows, die beloven uitzonderlijk te worden. Kun je ons een klein voorproefje geven?

Ik begin met “The Unenchanted Ball of the Disney Villains”. Deze show zal meerdere keren worden uitgevoerd op de Castle Stage, tot aan de laatste minuten van het feest. In het verhaal verveelt de Boze Koningin zich en vraagt ​​haar Spiegel om een ​​bal voor haar te organiseren. Dus nodigt The Mirror enkele andere Disney-schurken uit om een ​​onvergetelijke avond op te zwepen. Het is een muzikale show, met zang en dans zoals ik het nog nooit eerder heb gezien, zelfs niet voor een Halloween-seizoen. Tijdens repetities vertellen de artiesten, dansers en zangers die ik spreek me allemaal hoe bewust ze zijn dat ze deel uitmaken van zo’n belangrijke show, zowel voor het feest zelf als voor Disneyland Parijs in het algemeen. En ik ben erg blij, want ik weet dat de fans zullen genieten van de pure originaliteit van deze show, geregisseerd door Christine Mellet en Arnaud Feredj. Ze zien al hun favoriete personages, maar op een verrassende manier. De scenografie heeft meer dan 300 kaarsen en omvat vuurwerk.

Hoe zit het met de muziek, die een centrale rol speelt in de show?

De hele soundtrack is gebaseerd op bekende nummers die we voor de gelegenheid hebben herschikt. De instrumentals werden opgenomen met een symfonieorkest in Praag. Er is bijvoorbeeld “Friends on the Other Side”, het lied van Dr. Facilier in The Princess and the Frog, of “I Put a Spell on You” uit de film Hocus Pocus en hier gezongen door de Evil Queen. Dit nieuwe arrangement heeft ons een soundtrack opgeleverd die stilistisch consistent is en perfect aansluit bij ons verhaal. Het is heel jazzy, heel grappig. Voor de dansscènes deden we beroep op Delphine Lemaître, die de choreografie van de 30ste verjaardagsshow Un Monde Qui S’Illumine maakte. Ze is een buitengewoon getalenteerd persoon, met een reputatie voor zeer originele creaties. Ik denk dat het publiek een aangename verrassing te wachten staat!

Het andere hoogtepunt van het feest is bij Videopolis.

Het heet Yzma’s Kwade Plannen. Gemaakt door onze regisseurs Aurélien Berda en Natalia Beliaeva, heeft dit feest een totaal andere sfeer. Geïnspireerd door de meer buitensporige, ongebruikelijke aspecten van de Disney-animatiefilm The Emperor’s New Groove, bedachten ze een compleet maffe tv-show waarin Yzma opnieuw probeert Kuzco te onttronen en zijn plaats in te nemen. Om dit te doen, zal Kronk kunstenaars van over de hele wereld meenemen om hem te helpen nieuwe manieren te vinden om de keizer te laten verdwijnen. De show duurt bijna 25 minuten, omdat we deze cabaretnummers van topkwaliteit die het verhaal omlijnen, de nodige ruimte wilden geven. Er zullen ook tal van hysterische verrassingen zijn, te beginnen met de introductie van de show. En dat is alles wat ik je nu vertel!

Van de Evil Queen tot Yzma, het is een vrij unieke kans om Disney-personages te ontmoeten die we niet zo vaak zien.

Dat was precies ons doel. We weten dat er veel Disney-fans zullen zijn die een kick zullen krijgen als ze ze zien. Van onze kant was het bijzonder spannend om inspiratie te putten uit hun verhalen om nieuwe te creëren, met veel verrassingen. We wilden dat onze gasten tijdens deze unieke feesten een hele reeks dingen konden zien en doen: nieuwe en exclusieve shows zien, genieten van de attracties in een ongewone setting, Disney-personages ontmoeten op verrassende plaatsen, enz.

Kun je ons meer vertellen over wat je kunt verwachten als het gaat om het ontmoeten van Disney-personages?

De Boze Koningin zal zeer aanwezig zijn op de feesten. Als ze niet op het kasteelpodium is, zal ze verschillende keren verschijnen op het dak van de Sneeuwwitje en de Sven Dwergen-attractie, niet ver van het raam waar ze meestal de gordijnen dichttrekt terwijl ze een drankje brouwt of een spreuk uitspreekt. Het is een ongebruikelijke locatie, maar helemaal passend. Regisseur Emanuel Lenormand stelde zich deze momenten een beetje voor als de Selfie Points die we lanceerden toen we ons resort heropenden. Maar ze zijn ook een kans om echte verhalen te vertellen met echte sferen elke keer dat ze verschijnt. Het is als een minishow. Evenzo, de Hartenkoningin, die uit een van de torens van Alice’s Curious Labyrinth Castle zal oprijzen; Crochet en Mouche, die op een voorgebergte bij de ingang van Pirates of the Caribbean zullen verschijnen; Jack Sparrow op het terras van Captain Jack’s – Restaurant des Pirates; en Boba Fett en Darth Vader op het terras van Starport.

En er zullen genoeg mogelijkheden zijn om andere Disney-schurken te benaderen, zoals Oogie Boogie (die het lastig maakt om hem te vinden…) of zelfs Jafar.

En om nog meer personages te zien, is er Mickey’s Halloween Celebration-parade!

Precies! Hiervoor ontwierpen we een decor voor Central Plaza dat net iets anders is dan overdag, met een nieuwe kleurrijke sfeer geïnspireerd op nacht en herfst. Er is er maar één per feest, dus mis het niet!

Dit is een geweldig programma voor het hele gezin!

Precies. Maar dat is niet alles! Er komt een speciaal kindergedeelte op Cottonwood Creek Ranch met Minnie’s Pumpkin Party, een animatie met Minnie, Daisy, Dingo, dansers en een ceremoniemeester. Het idee is dat de hele familie het hele feest voor het podium kan dansen. Ze zullen ook grote spookvormige ballonnen hebben om mee te spelen. Er zullen tal van leuke, gastvrije activiteiten zijn, zodat ook de jongeren van het feest kunnen genieten.

Maar je hebt ook aan de volwassenen gedacht!

Juist. We hebben The Pirates’ Scary Island opnieuw gelanceerd, dat in een vorige editie zo’n hit was, vooral voor tieners en volwassenen. De zombiepiraten van Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales zullen opnieuw de grotten van Adventureland binnenvallen, die opnieuw worden bezocht met omgevingseffecten, rook en kleuren… Schrik niet als je het geschreeuw hoort!

Tussen Fort Comstock en Phantom Manor zal Thunder Mesa aan het einde van de attractie opnieuw de spookstad worden. Het is alsof de bewoners weer tot leven komen – als geesten – voor de duur van het feest. Onder hen zijn Miss Lil’, de burgemeester, de conciërge van het landhuis, Melanie Ravenswood, de sheriff, de gevangene van de sheriff, de begrafenisondernemer – klaar om uw maten op te nemen! – en een premiejager die graag wil controleren of jij niet de voortvluchtige bent die hij zoekt! Al met al zullen er ongeveer twintig karakters zijn. En er zullen enkele huiveringwekkende verrassingen zijn. Ik hou ervan! In zekere zin nemen we de thema’s van Terrorific Nights, maar aangepast aan het verhaal van Thunder Mesa.

Dan is het tijd voor “Midnight: On the Other Side“. In dit verhaal zal het kasteel van Doornroosje zijn magie opzij zetten, alleen voor de nacht, en ons een glimp van zijn donkere kant geven. Dit zal een soort “open boek” zijn over de som van onze collectieve angsten. Om de gasten beter onder te dompelen in dit universum, zullen we een zeer suggestieve soundscape creëren die maximaal gebruik maakt van de meerkanaalseffecten op Central Plaza. De geesten van de voormalige bewoners van Main Street zullen wegvliegen, alsof ze het kasteel verlaten, en onze normaal vredige laan binnenvallen. Tussen middernacht en 2 uur ’s nachts verandert de sfeer volledig. Al deze Victoriaanse geesten zullen uit de mist tevoorschijn komen om te proberen de roekeloze gasten te grijpen die zich daar wagen… Onze ambassadeurs, Carmen en Quentin, zullen zich zelfs bij hen voegen in deze laatste scène.

Maar de jongeren hoeven niet bang te zijn: de arcades zullen open zijn, zodat ze in alle rust over straat kunnen lopen!

Houd in ieder geval je ogen open. Dit is echt een avond vol verrassingen, die elk moment kan ontstaan! Wees dus overal op voorbereid!

Hoe worden feesten van deze omvang georganiseerd?

Het ontwerp van deze feesten begint een heel eind stroomopwaarts, op basis van gastfeedback van voorgaande jaren. Dit was het startblok voor het totaalconcept, dat ik in juni heb opgesteld. Ik begon toen met de verschillende regisseurs te werken en gaf aan elk een scène of een zone. Met mijn concept als uitgangspunt hadden ze carte blanche om de show te ontwerpen die ze wilden. Het is een echte teamprestatie. En niets daarvan zou kunnen gebeuren zonder het talent en de niet aflatende inzet van de Cast Members van de Shows Division, en niet te vergeten Floriane Fajoux, onze Production Manager. Het waren bijvoorbeeld onze interne talenten die Kuzco’s troon lieten maken voor de Videopolis-show. Het is gek! Hij weegt 350 kg en beweegt op het podium. Het zou de Arc de Triomphe kunnen zijn, zo enorm is hij! Kostuums, scenografie, technische operaties, enscenering – we hebben echt een ongelooflijk team. Al met al waren er tussen de 300 en 400 mensen nodig om dit evenement te creëren.

Wat is je beste – of meest angstaanjagende – Halloween-herinnering?

Ik ben dol op Halloween in Disneyland Parijs – deze manier om mensen bang te maken in een Disney-omgeving. Of ze nu met familie of vrienden komen, iedereen heeft een goede tijd. En ik geef toe dat waar ik het meest van hou, het voortdurend vinden van nieuwe ideeën is om mensen te verrassen!

Het einde van een van de Terrorific Nights in Walt Disney Studios Park is er een die me bijblijft. We hadden veel zombies verzameld in Studio 1, en de gasten konden het feest niet verlaten zonder ze te confronteren. Maar wat ze niet wisten, was dat er ook twee andere zombies op hen wachtten op de Place des Frères Lumière. Ze verlieten Studio 1, toen ze dachten dat ze uit het bos waren, en toen ze het het minst verwachtten, kwamen ze oog in oog te staan ​​- alweer! – met zombies. Je kunt je het geschreeuw en het gelach voorstellen! Het werkte zo goed dat een menigte zich op het plein begon te verzamelen om de geschokte reactie te zien van de mensen die Studio 1 verlieten! Iedereen was in hysterie! Dat is precies wat ik graag creëer. En dat is wat ik heb geprobeerd te doen op deze Disney Halloween-feesten, elke keer op een andere manier.

Het is zo leuk. Dit jaar, na het organiseren van de finale van het 30-jarig jubileum waar Mickey de Eiffeltoren verlicht, de droneshow voor de openingsceremonie van de Avengers Campus, en nu deze twee unieke feesten, denk ik dat ik ongelooflijk veel geluk heb en dat ik de beste baan heb in de wereld!

Disneyland Paris

🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com