Disneyland Paris introduceert audiodescriptie voor slechtziende en blinde gasten


Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Bij Disneyland Paris zetten ze zich in om iedereen een magische ervaring te bieden. De benadering van toegankelijkheid is bedoeld om mensen met een handicap en speciale behoeften meer mogelijkheden te bieden door middel verschillende diensten voor gasten. Na de succesvolle implementatie van Franse Gebarentaal en chansigne in geselecteerde resortentertainment, blijft Disneyland Paris onderzoek doen naar mogelijkheden voor slechtzienden en blinden om nog meer autonomie te genieten.

AUDIOBESCHRIJVING ALS DE VOLGENDE STAP IN TOEGANKELIJKHEID IN DISNEYLAND PARIS

Disneyland Paris biedt visueel gehandicapte en blinde gasten nu een verrijkte ervaring zodat ze nog meer kunnen genieten van het resort. Dit omvat het bieden van toegang tot audiodescriptie-inhoud bij de ingangen van attracties en binnen om de ervaring in totale onderdompeling te beleven, evenals in veel restaurants om de sfeer en menu’s te ervaren.

Dankzij het gecombineerde werk van de teams Toegankelijkheid, Entertainment en Walt Disney Imagineering kunnen gasten nu genieten van audiodescriptie op veel locaties in het resort, in het Animagique Theater in Mickey and the Magician-show, evenals op de gloednieuwe Marvel Avengers Campus is uitgerust met audiodescriptie in zijn restaurants, attracties en Hero Training Center.

HOE WERKT HET?

Disneyland Paris gebruikt de mobiele applicatie AudioSpot en installaties in het park om visueel gehandicapte en blinde gasten audiodescriptie-informatie te verstrekken over hun omgeving, zoals:

Audiobeschrijving voor attracties in Disneyland Park en Walt Disney Studios Park
Audiobeschrijving en interactieve audiomenu’s in restaurants in Disneyland Park en Walt Disney Studios Park
Gesynchroniseerde audiobeschrijving van de Mickey and the Magician-show in het Animagique Theater
Dit apparaat biedt momenteel Franse en Engelse audio-opnames gemaakt in de studio’s van Disneyland Parijs en kan informatie over de omgeving delen via audio die automatisch kan worden vertaald in 11 andere talen – Spaans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans, Nederlands, Portugees, Russisch, Catalaans, Arabisch en Deens – gebaseerd op de standaardtaal op de smartphone van een gast.

AUDIOSPOT, EEN FRANSE LEVERANCIER

Disneyland Paris streeft ernaar om met leveranciers samen te werken vanwege hun gespecialiseerde knowhow en tegelijkertijd te profiteren van de vaardigheden van Franse en Europese bedrijven. AudioSpot werd daarom gekozen vanwege zijn expertise om de ontwikkeling van audiodescriptiediensten te ondersteunen. Dankzij gezamenlijke inspanningen met de teams Accessibility, Entertainment en Walt Disney Imagineering, kon het ontwikkelingsteam van het bedrijf een op maat gemaakte oplossing aanbieden die was aangepast aan het aanbod van Disneyland Parijs, zoals attracties, restaurants en shows.

AudioSpot is een startend bedrijf opgericht in 2014 en gevestigd in de buurt van Nice. Met een ontwikkelteam van vijf mensen biedt AudioSpot digitale oplossingen voor universele toegankelijkheid en inclusieve begeleiding, zowel buiten als binnen, met een concept van toegang tot cultuur voor iedereen, en autonome en continue mobiliteit, vooral voor slechtzienden.

WIST JE DAT?

In 2018 ontvingen Mickey and the Magician de trofee “Coup de Coeur de l’Innovation” van de Franse Vereniging Tourisme et Handicaps voor het gebruik van Franse Gebarentaal in de show!
Beide parken hebben sinds 2004 het staatsmerk “Tourisme et Handicap” gekregen vanwege de naleving van de Franse toegankelijkheidsnormen.
Geleide- en hulphonden zijn toegestaan ​​in ongeveer 40 verschillende attracties en shows!

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com