Disneyland Paris mag opnieuw openen vanaf 9 juni maar zeer onwaarschijnlijk

Enkele dagen geleden bracht Frankrijk een corona exit-plan naar buiten met plannen om de samenleving opnieuw te heropenen, helaas was er op dat moment nog geen heropeningsdatum aangekondigd voor de pretparken in Frankrijk tot nu.
Het is opvallend dat parken de toestemming krijgen van Frankrijk om opnieuw hun deuren te heropenen vanaf 19 mei 2021 op voorwaarde dat alle attractie gesloten blijven. Ook mag er enkel eten geconsumeerd worden op terrassen en moeten indoor restaurants gesloten blijven.


In theorie is het enkel mogelijk voor parken in openlucht en dierentuinen om te heropenen vanaf die datum aangezien het parken zijn die open mogen maar geen attracties.Vanaf 9 juni gaan ook de attracties opnieuw kunnen heropenen maar zullen pretparken in Frankrijk enkel 5000 bezoekers kunnen ontvangen en op vertoon van een “gezondheidspas”/”vaccinatiepas”.Vanaf 30 juni is het mogelijk voor de pretparken om terug op volle capaciteit te werken, maar een recente negatieve Covid-19 test of vaccinatiepas zal blijven.


Heropening van Disneyland Paris:


Tot nu heeft Disneyland Paris nog niet gecommuniceerd over een nieuwe heropeningsdatum maar het lijkt er sterk op dat het Franse Disney Resort deze zomer opnieuw zal heropenen.


Op dit moment ligt er op tafel dat bezoekers een “Sanitaire Pass” (vaccinatiepaspoort) moeten kunnen tonen, maar de vertegenwoordigers van de sector zijn daar niet enthousiast over. Zij reageren: “Hoe moeten we het controleren?”, “Wat als bezoekers enkele uren hebben gereden tot aan ons park en er één van hun vaccinatiepassen niet werkt?”, “Wat met kinderen die niet gevaccineerd zullen worden op tijd voor de zomervakantie?”…


Update: Een regionaal pretpark in de buurt van Disneyland Paris “La Mer De Sable” heeft intussen al een heropeningsdatum aangekondigd, zij heropenen vanaf zaterdag 12 juni 2021.


Geef een reactie

Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com