Disneyland Paris Review: Disney’s Christmas 2021

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disneyland Paris Christmas season 2021

Eindelijk na 2 jaar wachten kunnen we opnieuw het Kerstseizoen beleven in Disneyland Paris! Vorig jaar wilde het Franse Disney Resort ook al kerst vieren maar toen moest het resort sluiten vanwege strenge maatregelen in Frankrijk. Dit jaar (2021) is Kerst in Disneyland Paris helemaal terug met de gloednieuwe parade Mickey’s Dazzling Christmas Parade, Let’s Sing Christmas, A Funny, Snowy Winter, decoraties en selfie spots.


Nieuw: Disneyland Paris Mickey’s Dazzling Christmas Parade

Het hoogtepunt van dit kerstseizoen is uiteraard de nieuwe parade Mickey’s Dazzling Christmas Parade, die twee keer per dag te zien is op de parade route. Uiteraard zijn Mickey en zijn vrienden aanwezig in gezelschap van de populaire Disney Prinsessen en de kerstman. Op Central Plaza en op Town Square nemen de performers en Disney figuren even een kleine pauze voor een show stop op vrolijke kerstdeuntjes waarna de parade opnieuw verder hervat op het liedje “Shine A Light”.

In totaal zijn er 5 praalwagens, elke praalwagen heeft zijn unieke kerstboom. Tijdens de avondversie* van de parade helpen ze de kerstman om de grote kerstboom te verlichten inplaats van de vroegere Tree Lighting Ceremony show die door alle praalwagens nu verspreid is over heel Town Square, na het oplichten van de kerstboom rijden de praalwagens terug backstage.

Tijdens ons 4-daagse bezoek waren er helaas heel wat technische problemen met de audio waarbij Disneyland Paris besloten heeft om de twee show stops te schrappen tot nader order. Helaas waren er toch weer audio problemen ook zonder de show stops op maandag waarbij de muziek om de 2 minuten gedurende de hele parade stopte voor 5-10 seconden. Disneyland Paris communiceert momenteel niet wat het probleem is en wanneer de show stops die momenteel geschrapt zijn zullen terugkeren.

Buiten de audio problemen hebben wij niet veel slechte dingen te zeggen over deze nieuwe parade uitgezonderd dat de parade geen nieuwe Disney figuren naar Disneyland Paris brengt en opnieuw zeer hard gefocust is op figuren die we heel vaak zien in Disneyland Paris. Bij de merchandise van de nieuwe parade zien we Jiminy Cricket maar hij is echter niet in de parade. Ook bij de kostuums van de dansers zit er geen variatie, in de vorige parade hadden de dansers bij elke praalwagen wel een speciale outfit.

Ook dachten wij tijdens de soft opening dat ze het verkeerde liedje opgestart hadden, dit was echter niet waar, want op het plein voor het kasteel gebruiken ze inderdaad een instrumentale versie van het liedje Shine A Light zonder zang helaas en als laatste minpuntje bij de avondversie zijn de Disney figuren die niet op de praalwagens staan redelijk donker en dragen ze geen extra verlichting.

Ongeacht enkele minpuntjes mag je deze parade zeker niet missen!

*TIP: De avondversie is niet elke dag beschikbaar, de meeste kans om deze te zien is tijdens weekends en vakanties.


Nieuw: A Funny, Snowy Winter:

Geen Surprise Mickey of Goofy’s Incredible Christmas dit jaar op Production Courtyard maar wel zijn Goofy en Donald van de partij om met hun “Funny, Snowy Winter” showtje waarin Donald erachter komt dat het bijna kerst is maar hij is er nog helemaal niet klaar voor! Hij vraagt zijn vriend Goofy om hem te helpen met de voorbereidingen, maar niets gaat volgens plan. Tijdens het showtje zijn er verschillende special effecten zoals vuur en pyrotechniek. Na de show kun je op een zeer chaotische manier op de foto met Goofy en Donald.

Het showtje is elke dag 7x te zien wat best veel is voor een Disneyland Paris show, uiteraard niet van hetzelfde formaat als Surprise Mickey. Natuurlijk is het goed dat er iets gebeurd op het Production Courtyard podium dan enkel vertoningen van Instagram foto’s maar het is geen ramp moest je deze show missen.


Let’s Sing Christmas:

Let’s Sing Christmas is dit jaar helaas de enige kerstshow die je kunt gaan kijken in een theater (Videopolis) tijdens het kerstseizoen, en wat voorgaande jaren een beetje de underdog van het kerstseizoen was is dit jaar de highlight met rijen tot aan Buzz Lightyear Laser Blast. Het concept van deze show is zeer simpel: Gewoon enkele kerstzangers die vroeger liedjes zongen op Main Street (en) tijdens de Tree Lighting Ceremony op een podium gecombineerd met Mickey, Minnie, Santa Goofy, Donald en ook voor het eerst dit jaar ook met Daisy Duck.

Wat deze show zo uniek maakt is dat het te zien is in het Videopolis Theater, een kleiner theater dat voor een zeer intieme sfeer zorgt. Ook mensen die gaan eten tijdens één van de uitvoeringen in Cafe Hyperion kunnen genieten van deze show tijdens hun maaltijd.

Disneyland Paris

Kerst Selfie Spots:

Dit jaar maken Mickey en zijn vrienden het kerstseizoen vrolijker dan ooit! In hun fleurige kerstoutfits wachten ze je op bij de mooiste plekken in de Parken.

Nieuw: Kerst in Meet Mickey Mouse

PixieDust.be

Nieuw: Santa’s Magical Control Room in Discoverland (Meet & Greet met de kerstman)

PixieDust.be

Nieuw: Magische Kerst Selfie in het Animagique Theater

PixieDust.be

Winnie De Pooh in kerstoutfit nabij Boarding House

PixieDust.be

Eeyore nabij Casey’s Corner

PixieDust.be

Nightmare Before Christmas Selfie Spot nabij Phantom Manor met Jack Skellington

PixieDust.be

Tip: Enkele Disney figuren zullen je verwelkomen bij opening en sluit van het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park!


Merchandise:

De merchandise afdeling van Disneyland Paris heeft het sinds de heropening van 2021 zeer moeilijk met weinig nieuwe producten, dubbele presentaties en zeer veel basic producten in de winkels. Helaas moesten de winkeltjes in de Disney Parken en Disney Village het dit jaar vooral doen met de voorraad van vorig jaar. Ook de nieuwe ornamenten van de forest collectie was al reeds een jaar geleden verschenen op de Disney Parks Blog.

De producten die wel nieuw waren dit jaar zoals de kerst Spirit Jersey waren al reeds 2 weken voor het kerstseizoen begon uitverkocht.


Gethematiseerde snacks:

Heel graag hadden we ook de nieuwe gethematiseerde kerstsnacks willen uitproberen maar dit was zeer moeilijk door vele gesloten horecapunten en snacks die niet beschikbaar waren.

Wel hebben we in Cafe Hyperion de nieuwe kerstmenu geprobeerd, voor 17 euro krijg je daar een niet al te warme hamburger, frieten, drank en een chocomousse dessert. Ook bij de Lucky Nugget in Frontierland kun je een kerstmenu krijgen voor 25 euro met gevulde kip en een dessert. Na het zien van foto’s van de porties hadden wij gekozen om niet te gaan eten in de Lucky Nugget voor dit menu.

Op Main Street (waar het kerstseizoen vooral plaatsvind) zijn er enkel een paar koeken en muffins die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. De speciale snacks zijn enkel verkrijgbaar in horecapunten die beperkte openingstijden hebben en waar je geen jaarpas korting krijgt.

PixieDust.be

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com