Disneyland Paris was almost Disneyland Belgium

Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disneyland Paris was bijna Disneyland Belgium:

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van Disneyland Paris blikken we even terug naar de jaren ’80 toen The Walt Disney Company met de toenmalige CEO Michael Eisner in het geheim op zoek waren naar de beste plek in Europa om een volledig nieuwe Disney vakantiebestemming te bouwen en ook België stond heel hoog op de lijst van de Disney analisten.


Een jonge en toenmalige sales manager bij Center Parcs België doet zijn verhaal over wat er gebeurde in een artikel op travel360benelux.com. Zo vertelt hij dat hij samen met de directie van Center Parcs De Vossemeren een delegatie van zeer belangrijke Amerikaanse managers moest ontvangen hier in België, meer bepaald in Lommel. De ongeduldige en nieuwsgierige Belgen wisten totaal niet wie ze stonden op te wachten en hadden ook geen idee wat het doel was van hun bezoek aan Limburg. De verbazing was groot toen er 3 grote zwarte Mercedessen aangereden kwamen met een Disney delegatie en met de CEO Michael Eisner die daarvoor net geland waren met hun privévliegtuig op de luchthaven van Beek (NL).


PixieDust.be
Micheal Eisner

Eisner zei dat ze al enkele jaren de juiste locatie aan het zoeken waren voor een Disneyland in Europa, en dat zijn analysten telkens spraken over deze “middle of nowhere” in België. Volgens de analysten van Disney klopte hier alles: juist doelgroepen, de koopkracht, bereikbaarheid en ruimte om iets groots uit te bouwen. En daarom wou Eisner zelf eens naar deze plek komen om het met zijn eigen ogen te zien. Daarna waren er ook verschillende gesprekken met toppolitici van België. We weten intussen dat ze niet tot een akkoord gekomen zijn en dat uiteindelijk nog Spanje en Frankrijk de laatste waren op de lijst van mogelijke kandidaten waarbij Frankrijk de buit heeft binnengehaald.


De Belgische politiek wou waarschijnlijk niet ingaan op de vele eisen dat Disney stelde om met een Resort naar België komen, helaas hebben ze hier een enorme kans laten liggen op economisch, toeristisch vlak en op vlak van werkgelegenheid. Jammergenoeg is het een fout die nooit meer hersteld kan worden en daarom rijden wij nu met zijn allen naar Parijs in plaats van naar Limburg. Het originele volledige artikel kan je hier lezen: https://travel360benelux.com/nl/travel360/ford-genk-sluit-het-verhaal-van-hoog-bezoek-in-limburg-lang-geleden/
Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com