Disneyland Paris werd niet geëvacueerd voor verdacht pakket

Woensdagavond verscheen op allerlei sociale media berichtgeving dat Disneyland Paris werd geëvacueerd door een verdacht pakket. Dit was evenwel verkeerde en opgeklopte berichtgeving van de Europese sensatiepers. De ene krant zei dat de parken gesloten werden en andere kranten hadden het dan weer over het sluiten van hotels, één krant kopieerde zelfs een totaal uit de lucht gegrepen tweet van iemand ter plaatse dat er een terrorist in een Disney Hotel zat. Niets van dit was waar, maar zorgde wel voor onnodige paniek.


Er werd wel degelijk een verdacht pakket gevonden, meer bepaald een achtergelaten zak of rugzak, die waarschijnlijk vergeten werd door één van de gasten bij het trein/bus station nabij de ingang van Disneyland Paris. De standaard procedure in deze bizarre tijd is dat de omgeving rond het pakket afgesloten wordt, tot het onderzoek kan bevestigen dat het loos alarm is.


Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Enkele weken geleden werd het station ook al geëvacueerd om diezelfde redenen. Ik was toen zelf in Disneyland Paris, even later was het station gewoon terug open. Bij zo’n grote toeristische bestemming waar iedereen zakken en bagage bij zich heeft is het niet zo uitzonderlijk dat er ook mensen eens een zak of handtas vergeten.Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com