Doe je Disneyland Paris research voor je gaat: enkele tips

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Doe je Disneyland Paris research voor je gaat: enkele tips:

Wij krijgen dagelijks heel wat vragen van mensen die naar Disneyland Paris willen of opmerkingen van mensen die net terug thuis zijn over dingen die ze niet wisten of klachten, terwijl heel wat van die zaken zeer makkelijk te voorkomen zijn als ze even de moeite hadden gedaan om Google te raadplegen en wat research te doen voor vertrek. Tegenwoordig kan je alles tot in het kleinste detail op internet vinden en toch slagen er nog veel mensen erin om in Disneyland Paris te arriveren en van niets te weten.

We geven je hier alvast een kleine stap in de goeie richting. Als je na een zoektocht op internet toch nog niet hebt gevonden wat je zoekt kan je ons altijd bereiken via onze sociale kanalen.

1. Restaurants

Wij krijgen nog vaak opmerkingen van mensen die niets te eten te vinden in Disneyland Paris, niet weten waar ze moeten zijn om iets te eten of die zeggen dat ze niets anders dan hamburgers kunnen eten. Toch bestaat er een grote variatie aan restaurants en eten in het Resort. Je kijkt dus best even naar de lijst met restaurants voor je vertrekt, bij ieder restaurant kan je ook op het menu klikken zodat je al van thuis kan beslissen wat je wilt eten en kan zien wat er te verkrijgen is. Let wel op de restaurants hebben andere openingsuren dan de parken, de openingsuren van alles restaurants is ook in de app te vinden.

Als je naar een table-service restaurant wilt gaan of naar een buffet restaurant zal je een reservatie nodig hebben. Dat kan je via de officiële app van Disneyland Paris op je smartphone, en wacht daar niet te lang mee. Mensen die in een Disney hotel overnachten en een dining plan nemen krijgen al vroeger toegang tot het reservatieplatform dan de andere gasten. Hou dus de kalender om te reserveren goed in de gaten, van het moment dat jouw datum beschikbaar komt dan schiet je best in actie.

Ben je in Disneyland Paris en heb je geen reservatie voor een restaurant kunnen bemachtigen, blijf toch geregeld eens proberen via de app want soms komen er last-minute nog plaatsen vrij.

Restaurants waar je een reservatie voor nodig hebt zijn:

 • Plaza Gardens (Disneyland Park, Main Street USA)
 • PYM Kitchen (Walt Disney Studios Park, Marvel Avengers Campus)
 • Auberge de Cendrillon (Disneyland Park, Fantasyland)
 • Walt’s (Disneyland Park, Main Street USA)
 • Silver Spur Steakhouse (Disneyland Park, Frontierland)
 • Captain Jack’s (Disneyland Park, Adventureland)
 • Agrabah Café (Disneyland Paris, Adventureland)
 • Chez Remy (Walt Disney Studios Park, La Place de Rémy)
 • Steakhouse (Disney Village)
 • La Grange (Disney Village)
 • Alle restaurants en/of buffetten in de Disney Hotels

Omdat je bij een buffet zoveel eten kan nemen als je wilt lijkt het wel een betere waarde voor je geld dan de table-service restaurants waar je een vooropstelde menu moet kiezen. Toch is het met de stijgende prijzen van buffetten niet altijd de beste optie. Je kan toch maar eten tot je genoeg hebt, ook al staan er nog tafels vol met eten. Met een menu bij de table-service restaurants heb je ook genoeg gegeten en is het minder stressvol aangezien er bediening is en je niet constant zelf van je tafel moet weglopen.

Disneyland Paris research

2. Attracties en wachtrijen

Natuurlijk wilt iedereen zoveel mogelijk attracties doen als ze in Disneyland Paris zijn maar als iedereen dat wilt ontstaat er natuurlijk ook een wachtrij. Als je niet heel lang in wachtrijen wilt staan zorg dan dat je ’s morgens heel vroeg in het park bent. Zo vroeg op de dag zijn er nog heel veel mensen aan het ontbijten, hun auto nog aan het parkeren op de parking, staan ze nog bij de security of zijn ze nog op weg naar het Resort waardoor er een stuk minder mensen in het park zijn. Rond de middag zit ongeveer iedereen in het park en gaan de wachtrijen de hoogte in. Dat is dan de perfecte tijd om zelf een beetje te relaxen, te genieten van de omgeving van het park of winkeltjes te gaan bezoeken.

Voor populaire attracties zoals Peter Pan’s Flight, Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, … is het vaak goed te wachten tot laat in de avond. Tegen die tijd zijn er al veel mensen vertrokken naar huis omdat hun verblijf voorbij is, of ze zijn naar hun hotel om hun kamer te gaan ontdekken. Een stuk minder gasten in het park dus, waardoor ook de wachtrijen minder lang zijn.

PixieDust.be

3. Premier Acces

Premier Acces is nog relatief nieuw en vervangt de vroegere Fastpass. Als je geen research doet voor je bezoek ben je daarvan niet op de hoogte en sta je daar verbaasd bij iedere attractie als je ziet dat Fastpass er niet meer is of beter nog gewoon denken dat Fastpass en Premier Acces hetzelfde is. Je verliest tijd, je weet niet wat te doen, het geeft stress als je wachttijd ziet waar je niet op gerekend had enz…

Je kan gewoon aanschuiven of je kan Premier Acces kopen voor een prijs tussen de 5 euro tot 18 euro per rit en per persoon of je kan gewoon op een ander tijdstip terugkomen naar de attractie als de wachttijd een stuk minder is.

Premier Acces kopen in de namiddag, de drukste uren in de parken is gewoon dom, ofwel kan je zoals daarnet besproken vroeg in de morgen komen en deze populaire attracties beleven met een mindere langere wachtrij ofwel kan je wachten tot later op de dag (vaak na en tijdens de parade) of ’s avonds wanneer de wachtrijen lager zijn. Zo bespaar je de kostprijs van Premier Acces uit.

Disneyland Paris Premier Acces

4. Guaranteed Acces

Veel mensen lopen in Disneyland Paris en hebben door een gebrek aan research voor hun trip nog nooit van de term guaranteed acces gehoord en wat het is. Guaranteed Acces gebruikt Disneyland Paris om meer inkomsten te creëren bij hun shows. Hier kan je voor 15 euro per persoon een plaatsje reserveren om een show te bekijken, het is te zeggen je mag net voor de andere bezoekers het theater betreden en als eerste een zitje kiezen. Het is niet zo dat je pas last-minute kan aankomen en denken dat je nog de beste plaats zal hebben. Lege guaranteed acces plaatsen worden gevuld met gewone gasten als er niet voldoende vraag naar deze service is.

Veel mensen denken ook dat ze dit MOETEN betalen om naar een show te gaan kijken, wat absoluut niet waar is. Soms zit je gewoon naast mensen die daarnet 15 euro per persoon betaald hebben en zit jij er zonder extra toeslag en zie je de show evengoed.

PixieDust.be

5. Last minute aankomen bij entertainment

Vaak zien mensen een show of een parade als iets wat ze snel eens gaan bekijken als ze er voorbijkomen. Helemaal fout. Een show of parade is echt een groot deel van de complete Disney ervaring en zorgt voor een grote impact op je verblijf. Daarom moet je een show of parade ook beschouwen als een attractie waarvoor je moet wachten. Bij een parade raden wij aan om zeker 30/45 minuten op voorhand klaar te staan voor de parade zodat je die vanop de eerste rij kan zien. En zeker even lang of zelfs langer bij drukke dagen als je naar een show in een theater wilt kijken zodat je die niet moet bekijken vanop een zitje hoog in het theater of ergens vanuit een hoek. Parades en shows duren een stuk langer dan een ritje op een attractie, dus die wachttijd is het wel waard.

Er zijn nog te veel mensen die last minute aankomen voor een parade en dan hun kinderen gebruiken om ze tussen de mensen te duwen die daar misschien al meer dan een half uur staan te wachten. Als je toch zo graag hebt dat je kinderen de parade goed kunnen zien, doen dan effen de moeite en kom wat vroeger.

Bij een goeie research weet je ook welke shows er zijn en hoe ze eruit zien en waar de shows plaatsvinden. Er zijn tegenwoordig genoeg videos te vinden zoals ook op ons YouTube kanaal om de shows te zien en zo te weten als ze voor jouw en gezin een must zijn of niet. De uren van de shows vind je tegenwoordig alleen nog in de app van Disneyland Paris.

PixieDust.be

6. Verkeerde periode voor je bezoek

Uiteraard zijn er heel wat mensen met kinderen of bepaalde beroepen die gebonden zijn aan vakanties om Disneyland Paris te kunnen bezoeken. Maar als je dat niet bent doe dan tenminste eens de moeite om te zoeken wanneer er schoolvakanties zijn in de landen van Europa. Frankrijk, België, Nederland, Spanje, ….hebben vaak op verschillende tijdstippen een feestdag of een schoolvakantie.

Waarom zou je tijdens de kerstvakantie naar Disneyland Paris gaan als je dat ook buiten de kerstvakantie kan doen? Omdat je het liefst gaat wanneer het super druk is? Nee toch ! Het kerstseizoen duurt bijna 2 maanden, genoeg tijd om te gaan dus. TIP: Wij hebben al vaak ondervonden dat de weekends tijdens vakanties soms iets kalmer zijn. Iedereen die dan in vakantie is probeert net zoals de rest van het jaar weekends te vermijden en gaan nu tijdens de week omdat ze in vakantie zijn, omdat er meerdere mensen zo denken is het daarom soms minder druk in het weekend.

PixieDust.be

7. De weg in de parken niet weten

Het is zo makkelijk om thuis in alle rust al eens een plattegrond te bekijken van de parken. Waar staan de attracties dat we graag willen doen, welke attracties staan er in het Walt Disney Studios Park en welke in het Disneyland Park? Waar is de parade route? Hoe kan je te voet van de parken naar je Disney Hotel? Jaren geleden had je nog enkel de plannetjes van het park om te gebruiken, tegenwoordig kan je via Google Earth en Google Maps het hele resort vanuit de lucht zien…hoe makkelijk kan het zijn om je weg in de het Resort al te bekijken en toch zijn er veel mensen die het niet doen. Nog niet zo lang geleden hoorden we mensen aan een Cast Members de weg vragen naar de attractie van Ratatouille terwijl ze in het Disneyland Park waren en ooit heb ik zelf de vraag gekregen van een bezoeker die vroeg waar “Disney” was terwijl hij in Disney Village stond en niet eens wist dat het Disneyland Park achter het Disneyland Hotel gelegen is.

PixieDust.be

8. Gesloten attracties

Disneyland Paris is altijd open het hele jaar door en attracties zijn gemiddeld 12 uur of meer per dag in werking. Daardoor zijn er ook geregeld eens attracties gesloten voor onderhoud of renovatie. Je hebt technisch onderhoud, maar soms is er ook een renovatie nodig van de decoratieve elementen en decors. Bekijk daarom altijd de lijst met gesloten attracties en renovaties. Dan krijg je geen teleurstelling ter plaatse. Ook zwembaden van de Disney Hotels kunnen al eens gesloten zijn voor onderhoud en ook niet alle shows spelen het hele jaar door. Je ziet het uzelf voorbereiden en wat research doen en je komt al een stuk verder.

Disneyland Paris research
PixieDust.be
PixieDust.be

Disneyland Paris research: Hoe vroeger je boekt, hoe beter de prijs!

Wacht niet te lang om je verblijf in Disneyland Paris te boeken. Hoe vroeger je boekt hoe lager de prijzen en hoe hoger de beschikbaarheid !

One thought on “Doe je Disneyland Paris research voor je gaat: enkele tips

 1. aanvullende tip bij tip 7: geef de Disneyland app toegang tot je locatie om gebruik te kunnen maken van de routebeschrijving.

  aanvullende tip bij tip 2: weet dat ik het Walt Disney studios park de drukte ’s ochtends sneller oploopt dan in het Disneyland park. In de namiddag wanneer het Disneyland park zijn piek in drukte bereikt wordt het in het Walt Disney studios park een stuk rustiger. Hou hier eventueel rekening mee bij je planning. In het Disneyland park dalen de wachttijden aan de attracties aanzienlijk tijdens de parade. Daarna kennen de wachttijden een tweede korte piek na de parade (veel bezoekers die de parade hebben bekeken gaan nog 1 attractie doen alvorens te gaan eten), daarna is de ergste drukte voorbij en kan je genieten van een rustige avond in het Disneyland park.

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com