Er is hoop voor heropening Disneyland Paris

Wij zitten dagelijks naar de Coronacijfers te kijken van Frankrijk, nog meer dan naar de cijfers van ons eigen land, om te zien hoe de situatie evolueert richting een heropening van Disneyland Paris en ons normale leven. Tot voor kort zag dat er zeer slecht uit met 40.000 nieuwe gevallen per dag in Frankrijk en met strengere regels dan in veel andere landen zoals een zeer vroege avondklok van 19u en een verbod om je te verplaatsen verder dan 10km van je woning, uitzondering was hier een essentiële verplaatsing zoals naar je werk.

En toch bleven de cijfers in Frankrijk enorm hoog en bleken de strenge regels weinig effect te hebben of werden ze gewoon door weinig mensen opgevolgd met het gevolg dat ziekenhuizen vol liepen, vooral ook in druk bevolkte regio’s zoals in en rond Parijs.Maar sinds een 10-tal dagen is er toch een daling gestart in de nieuwe gevallen in Frankrijk en deze daling lijkt nu ook verder te gaan en zijn die intussen gezakt tot 27.000 nieuwe gevallen per dag, wat op zich nog enorm hoog is. Intussen gaan ook de vaccinaties in Frankrijk eindelijk iets sneller en dat kan een reden zijn om sinds lange tijd voor het eerst hoopgevende cijfers te zien, met onlangs nog een extra vaccinatiecenter geopend in Disney’s Hotel New Port Bay Club.

PixieDust.be

Het is natuurlijk te zien welke cijfers ze in Frankrijk als doel willen voordat een plaats zoals Disneyland Paris terug open mag, hopelijk wachten ze niet op dezelfde lage cijfers van vorig jaar bij de heropening want dat was toen slechts 600 nieuwe gevallen per dag, een groot contrast met de nog 27.000 vandaag.

President Macron ziet het in ieder geval optimistisch en hopelijk krijgt hij gelijk. Die maakte gisteren nieuwe versoepelingen bekend.

De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat naar 21 uur en vanaf 9 juni naar 23 uur. De bedoeling is om die avondklok tegen 30 juni volledig af te schaffen. 

Ook de winkels, de terrassen van cafés en restaurants, en culturele plaatsen als bioscopen en musea zullen vanaf woensdag 19 mei weer opengaan. In eerste instantie zullen er wel nog beperkingen gelden. Zo zullen er op de terrassen maximaal zes mensen aan een tafel mogen zitten. 

Musea, bioscopen, theaters en auditoria met een zittend publiek zullen hun activiteiten kunnen hervatten met een maximum van 800 mensen binnen en 1.000 buiten.Als ik deze regels vertaal in de context van Disneyland Paris is de eerste versoepeling van de avondklok goed voor het resort, zo hebben gasten toch wat meer tijd om ’s avonds het park te verlaten en eventueel nog naar huis te rijden en niet opgesloten te zitten in hun hotelkamer voor de hele avond.

Vanaf 19 mei mogen ook theaters terug zittend publiek hebben met max 800 binnen, ter vergelijking een theater zoals bij Mickey and the Magician in het Walt Disney Studios Park heeft er iets meer dan 1000, dus met een kleine beperking zou zelfs zo’n grote show al terug mogelijk zijn.

Vanaf 9 juni mogen er ook weer mensen in binnenruimtes van de horeca plaatsnemen en vanaf 30 juni zouden bijna alle regels verdwijnen. Het belangrijkste wat Disneyland Paris nodig heeft is de heropening van horeca en daarna ook de heropstart van de entertainment en dat is iets wat ze zo snel mogelijk willen doen, zei David Duffy (hoofd van de entertainment) onlangs nog in een interview.

Wanneer Disneyland Paris nu precies zal openen valt nog af te wachten, maar halfweg of eind juni lijkt misschien wel een grote kans te hebben of begin juli als de meeste maatregelen verdwenen zijn. Want er staan heel wat nieuwigheden op de agenda van Disneyland Paris zoals de opening van Disney’s Hotel New York The Art of Marvel, opening van Cars Road Trip en Disney Junior Dream Factory. Hun nieuwe investeringen willen ze natuurlijk graag extra in de kijker zetten en dat is natuurlijk een stuk makkelijker zonder of met zo weinig mogelijk beperkingen.Ook de capaciteit van de attracties is belangrijk, met minder beperkingen kunnen die terug op volle toeren draaien want het is vooral uitkijken naar de volledig gerenoveerde Buzz Lightyear Laser Blast maar ook naar de kleinere dark-rides in Fantasyland van Pinocchio en Snow White aangezien ook deze een groot onderhoud hebben gekregen. De capaciteit van de parken is ook belangrijk, hoe minder beperkingen hoe meer mensen er terug de parken in kunnen en kan misschien ook het vervloekte reservatiesysteem terug verdwijnen. Want behalve gezondheidsredenen is er ook een economisch aspect aan de heropening gelinkt.

Misschien dat Disneyland Paris het liefst wacht tot er ook terug wat meer gasten uit andere landen dan Frankrijk naar het Resort kunnen komen zonder veel beperkingen, want het zijn die gasten die ook hotels opvullen en meerdere dagen blijven. Het valt dus nog af te wachten wat Disneyland Paris zal beslissen, maar vanaf halfweg juni zal het toch niet veel langer meer mogen duren.


Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com