Euro Disney originals: Espace Euro Disney

PixieDust.be

In het “Espace Euro Disney” ofwel het preview center van het Euro Disney Resort, die vlakbij de grote constructie-site van de resort werd gebouwd gaf Europeanen de kans om kennis te maken met het nieuwe Disney entertainment complex die om de hoek in aanbouw was. Tegenwoordig zou dit niet meer nodig zijn, maar in die tijd was er geen internet of sociale media om de mensen warm te maken voor deze nieuwe vakantiebestemming. Vooral de Fransen zaten niet te wachten om zo’n grote Amerikaanse invasie, daarom was alle mogelijke promotie zeer welkom.

Espace Euro Disney zorgde voor het eerste familie-uitstapje in Disney-stijl lang voordat de poorten van het echte park geopend konden worden. In dit preview center konden gasten concepttekeningen zien van het nieuwe Disney Resort en konden ze ook modellen zien van enkele attracties die in het park aanwezig zouden zijn. Al deze leuke previews werden ondergebracht in de tentoonstellingshal, daarnaast was er ook een winkel, een restaurant en een bioscoop te vinden waar je een preview-film kon bekijken van het Euro Disney Resort die voornamelijk bestond uit beelden uit Walt Disney World. Deze promo video werd later door officiële Euro Disney partner Philips uitgebracht op VHS videocassette.

PixieDust.be
PixieDust.be

Het intussen bekende Euro Disney preview center opende zijn deuren op 5 december 1990, ongeveer anderhalf jaar voor de officiële opening van Euro Disney op 12 april 1992. Het gebouw had als grote “centerpiece” Mickey’s Sorcerer’s Hat, zoals ook te zien in het Walt Disney Studios Park bij Animation Celebration. Dat was de ingang van het Euro Disney Preview Center waar ook een balkon aangebracht was waar Disney figuren de bezoekers konden verwelkomen. Aan de buitenkant kon je op de gevel grote Disney figuren zien op pad naar Euro Disney, deze afbeelding werd ook later nog vele keren gebruikt bij brochures voor de opening van Euro Disney alsook bij de uitnodigen en andere informatieve documenten van het Resort.

PixieDust.be

Om een bezoekje te brengen aan het Euro Disney Preview Center had je tickets nodig, deze kon je kopen aan de kassa’s rechts op de foto hierboven. Een ticket koste slechts 10 Franse Frank ofwel ongeveer €1,50, een fel contrast met de prijzen die de bezoekers later te zien gaan krijgen eens het park geopend is.

Eens je het Euro Disney Preview Center binnen was, kwam je eerst in de “showroom”, hier kon je verschillende displays zien met rekwisieten van attracties en Disney Hotels samen met concepttekeningen en natuurlijk ook de grote maquette van het volledige resort. Daarna ging de tour verder doorheen de bioscoop waar je de promo video “When the Dream becomes reality” kon zien. Bij het verlaten van de bioscoop kwam je, op Disney-wijze, uiteraard rechtstreeks in het souvenirwinkeltje terecht, waar je trouwens al je Euro Disney vakantie kon boeken of tickets kopen voor de eerste dag. Daarna kon je het Euro Disney Preview Center verlaten of nog eens kijken in het er naastgelegen restaurant.

PixieDust.be

Uiteindelijk kwamen er maar liefst 800.000 bezoekers naar het Euro Disney Preview Center kijken.

Het Euro Disney Preview Center werd niet onmiddellijk afgebroken toen het Euro Disney Resort open was. Het heeft er nog ongeveer 17 jaar blijven staan, maar was totaal verlaten. Alle decoratieve elementen werden na de sluiting weg gehaald, alleen de muren bleven staan. Het werd een favoriete plaats voor graffitispuiters.

PixieDust.be PixieDust.be

 

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com