Euro Disney Originals: Main Street USA Railroad Station

Een Disneyland Railroad, ofwel de trein rond het park, het is iets wat je in veel Magic Kingdom’s van Disney zal terugvinden. In zowel het Disneyland Park in California, het Magic Kingdom in Florida, het Disneyland Park in Parijs en het Disneyland Park in Hong Kong kunnen bezoekers een reis rond het park maken met een mooie stoomtrein. Alleen in Shanghai Disneyland hebben ze geen trein en ook in Tokyo Disneyland is er geen trein rond het park, maar wel een trein in Westernland (Japanse versie van Frontierland).

PixieDust.be

De treinen stoppen op verschillende plaatsen in de parken, zo zijn er in Disneyland Paris stations te vinden in Discoveryland, Fantasyland en Frontierland. De belangrijkste en drukst bezochte opstapplaats voor de trein in ongetwijfeld het station in Main Street USA. Dit station doet ook dienst als toegangspoort naar het Disneyland Park, iedere bezoeker moet onder het station wandelen om verder te kunnen. Veel gasten lopen het station snel voorbij richting hun eerste spannende attractie zoals Space Mountain of Big Thunder Mountain maar weinigen staan even stil om even te kijken wat je allemaal kan zien.De trappen richting de treinen zijn geïnspireerd om de oude verhoogde stations in Amerikaanse steden zoals New York. Het station in Main Street USA van Disneyland Paris kon echter niet te hoog gemaakt worden om het zicht van de gasten die in het Disneyland Hotel verbleven te belemmeren.

PixieDust.be
Verhoogd treinstation in New York met gelijkaardige trappen zoals in Disneyland Paris

Boven in het station kan je vier mooie ronde glasramen bewonderen. De afbeeldingen vertegenwoordigen de verschillende gethematiseerde landen van het Disneyland Park dat je kan ontdekken tijdens een ritje met de Disneyland Railroad. Ook al is er een raam te zien van Adventureland, is dit het enige land waar er geen station is voor de trein. In en rond het station vind je ook vaak de letters EDRR te vinden in de decoratieve elementen. Deze letters staat voor “Euro Disneyland RailRoad”.

PixieDust.be
De mooie glasramen die de landen vertegenwoordigen van het Disneyland Park
PixieDust.be
Ook hier op de treinen kan je de letters EDRR terugvinden

Het Railroad Station in Disneyland Paris stelt ook de verschillende ervaringen aan de gasten voor aan de hand van posters onder het station. Het is als het ware zoals in een bioscoop, waar je de posters van de films ziet alvorens de bioscoop binnen te gaan om ze te bekijken. Je vind er oa. een poster van de Orbritron, Star Tours, Big Thunder Mountain, Phantom Manor & Pirates of the Caribbean. Een gelijkaardig concept met posters is ook te vinden bij de “covered walkway” richting Frontierland, waarbij de posters een preview tonen van wat er in het land te vinden is.

PixieDust.be
Eén van de vele posters dat je kan vinden onder het Disneyland Railroad station in Main Street USA


Leuk voor fans van het eerste uur is dat het Railroad Station ook één van de weinige plaatsen is waar je nog de naar Euro Disneyland kan vinden. Als je goed kijkt naar de klok aan de achterkant van het station zal je het ongetwijfeld onmiddellijk opmerken.

PixieDust.be
Boven deze klok kan je “Euro Disneyland RR” lezenTranslate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com