⚠ Fake Disney + facebook account zoekt testers PAS OP ! ⚠

Vandaag kwam ik zelf een gesponsord bericht tegen op mijn feed van Facebook. Het facebook account noemt zich “Disney.be”, het bericht zegt dat het mogelijk is om je nu als testpersoon te registreren voor Disney + in België, de nieuwe streamingsdienst van Disney. Deze dienst is momenteel nog niet in België beschikbaar maar wel in enkele andere landen zoals Nederland.

PixieDust.be

Eens je op de link op Facebook hebt geklikt ga je naar een site die er echt en professioneel uitziet, veel mensen gaan het niet in de gaten hebben dat dit geen echte Disney website is. Op deze eerste pagina staat dat er slechts weinig plaatsen beschikbaar zijn en dat je snel je plaatsje om te testen moet claimen.

PixieDust.be

Eens je verder gaat krijg je nog een kort bericht dat ze dit wettelijk gezien niet gratis mogen geven en daarom een symbolische $2 vragen. Hier begon ik al vragen te stellen, dit kan evengoed met een symbolische €1 of zelfs met slechts €0,01 om wettelijk in orde te zijn als er zo’n wet bestaan. En waarom staat het in Dollar en niet in Euro.

PixieDust.be

Op deze pagina is er niets meer terug te vinden van Disney. Er staan ook rare opmerken zoals "je hoeft niet meer naar het postkantoor" en ook het telefoonnummer ziet er bedenkelijk uit

Als je toch nog verder klikt kom je inééns op een volledig andere pagina, deze website ziet er helemaal anders uit en heeft niets meer met Disney of Disney+ te maken. Hier moet je dan een account aanmaken. Op dit punt heb ik de website onmiddellijk verlaten. ⛔ SCHRIJF JE DUS NIET IN, dit is absoluut fake. Als je naar de FB pagina gaat kijken die dit bericht heeft gepost heeft het slechts een 16-tal volgers, terwijl de echte Disney BE pagina er duizenden hebben. U bent gewaarschuwd.

⚠ Ter informatie het FAKE account/bericht op Facebook kan je hier bekijken: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=117093869757434&id=110878167045671

Dit is de enige echte Disney Belgium pagina op FacebookTranslate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com