Fastpass+ in Walt Disney World in 7 stappen (??)

1.     Op voorhand reserveren

FastPassen zijn het meest effectief wanneer ze zo vroeg mogelijk gereserveerd zijn. Aangezien er voor de attracties met Fastpassen er maar een beperkt aantal beschikbaar zijn voor een bepaalde tijd, gaan gasten die hun Fastpass lange tijd op voorhand kunnen boeken de meeste kans hebben die ook te krijgen. Als je in een Disney Hotel verblijft in Walt Disney World kun je reeds je Fastpass reserveringen 60 dagen voor hun aankomst vastleggen, gasten die niet op het Disney domein verblijven kunnen dit 30 dagen voor hun aankomst doen. Je kan natuurlijk ook nog je Fastpassen nemen op de dag dat je een park in Disney World bezoekt, maar dan zal je voor veel populaire attracties geen Fastpass meer kunnen krijgen.

2.     Start met 3 Fastpassen in hetzelfde park

Wanneer je je Fastpassen op voorhand wilt reserveren, moet je starten met 3 Fastpassen in hetzelfde park. Deze eerste 3 Fastpassen kunnen eender wat voor combinatie van attracties of meet & greets zijn zolang ze allemaal in hetzelfde park te vinden zijn. Daardoor is het aangeraden een schema op te stellen welk park je op welke dag tijdens je verblijf bezoekt.

3.     Boek extra Fastpassen na de eerste 3

Eens je de eerste 3 Fastpassen die gereserveerd werden ook hebt gebruikt, kan je een volgende Fastpass boeken voor dezelfde dag. Dit kan je doen via “My Disney Experience App”, om te zien welke attracties er nog beschikbaar zijn in 1 van de 4 Disney Parken. Voor de extra Fastpassen hoef je je dus niet meer te beperken tot het Park waar je momenteel bent maar kan je een Fastpass nemen voor een ander park. Eens deze extra Fastpass gebruikt is kan je dan opnieuw een volgende nemen enz… . Hier is het handig om een Park Hopper optie te hebben zodat je makkelijk van Park kan wisselen om van bepaalde Fastpass opties gebruik te kunnen maken.

Je kan bijvoorbeeld starten in Epcot met 3 Fastpassen ’s morgens en daarna een Fastpass nemen voor een attractie in het Magic Kingdom om de avond af te sluiten met een Fastpass voor Fantasmic in Disney’s Hollywood Studios.

Goed om te weten is, als je je eerste 3 Fastpassen kiest en daarvan is er eentje voor een avond show zoals Illuminations in Epcot of Rivers of Light in Animal Kingdom dan gaan je eerste 3 Fastpassen nooit opgebruikt worden tot ’s avonds en kan je ook geen extra 4de of 5de Fastpass nemen gedurende de dag.

4.     Kies eerst voor de populairste attracties

Aangezien het Fastpass systeem er is gekomen om lange wachtrijen te vermijden is het logisch dat je kiest voor attracties die sowieso altijd een lange wachtrij hebben. Dus kies je best de meest populaire attracties in alle parken. Attracties aangeraden om een Fastpass voor te nemen zijn Avatar Flight of Passage, Na’vi River Journey, Seven Dwarfs Mine Train, Space Mountain, Peter Pan’s Flight, Splash Mountain, Frozen Ever After, Soarin’ Around the World, the Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith, The Twilight Zone Tower of Terror, Toy Story Mania, Kilimanjaro Safaris, Kali River Rapids, Expedition Everest en Dinosaur. Dit zijn ook attracties waarvan de Fastpass opties vlugger uitverkocht zijn dan andere attracties of shows. Gasten die in een Disney Hotel verblijven hebben hier dus de meeste kans om een Fastpass te reserveren.

 

5.     Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom hebben categorieën

Wanneer je je eerste 3 Fastpassen reserveert zal je zien dat niet alle Disney Parken dezelfde manier van reserveren hanteren. In het Magic Kingdom kan je voor je eerste 3 Fastpassen kiezen voor eender welke beleving, attractie of show in het park die Fastpass aanbied. In de andere parken Epcot, Disney’s Hollywood Studios & Disney’s Animal Kingdom zijn er 2 categorieën. In deze parken zijn de attracties of shows opgesplitst in 2 groepen waarvan de meest populaire attracties in de eerste groep zitten en de minder populaire attracties in de tweede groep. Bij het maken van Fastpass reservaties moet je bij die parken eerst 1 Fastpass reserveren uit de eerste groep gevolgd door 2 Fastpassen uit de tweede groep.

In Disney’s Animal Kingdom bijvoorbeeld zitten beiden Avatar attracties, Flight of Passage en Na’vi River Journey, in de eerste groep, waardoor je nooit voor beide attracties tegelijkertijd een Fastpass kan nemen. Dit kan enkel als je 2 dagen tijdens je verblijf start in Animal Kingdom. Je kan uiteraard voor de andere Avatar attractie kiezen bij het reserveren van een 4de of 5de Fastpass, maar aangezien de populariteit van deze attracties gaan de Fastpassen tegen die tijd waarschijnlijk al lang uitverkocht zijn.

6.     Fastpass+ aanpassingen via de My Disney Experience App

Als je gebruik wilt maken van het Fastpass systeem in Walt Disney World is het downloaden van de “My Disney Experience App” op je smartphone absoluut noodzakelijk. Dit heb je nodig voor het aanpassen of veranderen van de Fastpass reserveringen en het nemen van een extra Fastpass tijdens de dag.

7.     Bezoekers in groep kunnen verschillende Fastpassen nemen

Ben je met een groep in Disney World dan hoeft niet iedereen dezelfde Fastpassen te nemen. Je kunt de verschillende accounts van iedereen in de groep met elkaar linken en de namen van de personen kiezen voor een Fastpass voor bijvoorbeeld Splash Mountain terwijl andere mensen in groep hun namen kunnen selecteren voor een Fastpass voor Space Mountain.

8.     Enkele voorbeelden als tips

Je eerste 3 Fastpassen nemen vroeg in de dag zorgt ervoor dat je ook sneller je extra Fastpassen kan nemen en hoe vroeger in de dag je die kan nemen hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbare plaatsen zijn voor de attractie die je wilt.

Voorbeeld Epcot:

  • Je eerste Fastpass uit de eerste categorie: Soarin’ om 10u00
  • Je tweede en derde Fastpass uit de tweede categorie: Living with the Land om 11u00 en The Seas with Nemo and Friends. om 12u00.

Bij dit voorbeeld zijn je eerste 3 Fastpassen gebruikt tegen 12u00 en kan je relatief vroeg in de dag reeds je 4de Fastpass nemen. Wanneer je je 4de Fastpass attractie om 14u00 kan reserveren, dan kan je daarna alweer kiezen voor een 5de Fastpass…..enz.

Voorbeeld Disney’s Animal Kingdom:

  • Je eerste Fastpass uit de eerste categorie: Flight of Passage om 11u00
  • Je tweede en derde Fastpass uit de tweede categorie: Expedition Everest om 13u00 en Rivers of Light om 21u00.

Bij dit voorbeeld is je derde Fastpass pas om 21u00 gebruikt en kan je ook pas daarna eventueel nog een 4de Fastpass nemen als het park langer geopend is tijdens je verblijf. Tijdens de dag kan dat dus niet, en zal je op je volledig dag slechts van 3 Fastpassen gebruik hebben kunnen maken.

PixieDust.be


🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com