France demands test of up to 24 hours old for travelers from several EU countries.

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Wie vanuit Cyprus, Griekenland, Nederland, Portugal, Spanje of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wil reizen en niet gevaccineerd is, zal een coronatest van maximaal 24 uur oud moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. België staat niet in de lijst.

De regel zal ingaan vanaf zondag middernacht. Tot nu toe was voor de betrokken landen een coronatest nodig van maximaal 72 uur oud en voor het Verenigd Koninkrijk 48 uur. Voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn, zijn sinds zaterdag alle reisbeperkingen opgegeven. Een persoon is voor de Fransen volledig gevaccineerd vanaf een week na de tweede dosis (bij de vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca). Voor Disneyland Paris daarentegen zou het 2 weken zijn, volgens hun officiële communicatie van gisteren.

Het aantal coronabesmettingen is in Frankrijk weer aan het stijgen onder invloed van de deltavariant. Gisteren waren er weer meer dan 10.000 besmettingen. Het aantal ziekenhuisopnames is wel nog lichtjes aan het dalen.

PixieDust.be

De reisbeperkingen blijven voortdurend veranderen en sinds kort heeft President Emmanuel Macron aangekondigd dat Frankrijk de gezondheidspas gaat uitbreiden. Na 21 juli 2021 zal je hem moeten tonen in de hele culturele sector waar meer dan 50 mensen samenkomen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over musea, de cinema, attractieparken als Disneyland Parijs, … En vanaf 1 augustus ook in cafés en restaurants (ook als je enkel op het terras zit), in winkelcentra, ziekenhuizen, woonzorgcentra, in vliegtuigen, op treinen en langeafstandsbussen zoals Flixbus.

De Franse regering maakt wel een uitzondering voor jongeren tussen 12 en 17 jaar die nog niet gevaccineerd zijn. Voor hen gaan de nieuwe regels pas in op 30 augustus.

PixieDust.be

Disneyland Paris heeft recent meer details bekend gemaakt over de gezondheidspas en meer informatie over toegang met behulp van testen. Klik hieronder op de link voor het artikel.Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com