Fransen saboteerden elektriciteitsmast bij opening Euro Disney

Translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Het is geen geheim dat de meningen over de komst van Disneyland Paris (toen nog Euro Disney) zeer verdeeld waren. Er waren omwonenden die enthousiast waren maar er waren ook veel tegenstanders voor de komst van het Franse Disney Resort en Amerikaanse manier van werken.


De komst van Euro Disney was voor vele Fransen een “culturele invasie”. Waarbij Disney vooral veel aandacht had voor de architectuur en details van hun project, maar weinig kennis hadden over de mensen met wie ze moesten samenwerken en hun toekomstige Europese gasten. Ze hadden ook onderschat dat een meerdaags verblijf in een pretpark voor de Europese bevolking een concept was waar ze niet vertrouwd mee waren. De Europeanen waren in die tijd ook gewend om met een eigen lunch en picknick naar een pretpark te trekken in plaats van geld te spenderen aan eten en merchandise.


Euro Disney

In verschillende kranten kreeg de komst van Euro Disney grote kritiek, de rechtse krant Le Figaro hoopte dat “rebellen Disneyland in brand zouden steken”, dat is gelukkig niet gebeurd, maar een bepaalde groep tegenstanders had het wel gemunt op één van de elektriciteitsmasten die het park zou voorzien van elektriciteit.


De aanslag op de elektriciteitsmast vond plaats aan de vooravond van de grote opening, er werden explosieven geplaatst bij een elektrische installatie om de opening te saboteren. Wat de saboteurs waarschijnlijk niet wisten was dat ze de verkeerde elektriciteitsmast hadden opgeblazen waardoor de opening toch niet werd verstoord.


Verder waren er ook nog treinstakingen, kwamen de boeren wegen blokkeren en kwamen er een stuk minder bezoekers op de eerste dag dan wat Disney eerst had voorspeld. Toch was dit de start van een nieuw tijdperk voor Disney in Europa en gelukkig hebben de Europeanen en zeker ook de Fransen het Europese Disney Resort aanvaard.


Bron: VRT NWS


PixieDust.be

PixieDust.be

Foto’s: Terug in de tijd met Euro Disney

Terug in de tijd naar “Euro Disney” met deze foto’s van reclameborden in de stad Parijs tot de borden langs de autosnelweg.Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com