13 leuke weetjes over Tower of Terror in Disneyland Paris

1

De renovatie van The Twilight Zone Tower of Terror ™ markeerde de eerste keer dat een attractie in Disneyland Parijs open bleef tijdens een zo belangrijke transformatie. Elke liftschacht werd na elkaar gesloten om gloednieuwe effecten te implementeren. Gedurende deze tijd namen de twee andere schachten nog steeds gasten mee naar de Twilight Zone.

2

Dankzij een uniek mechanisme kunnen twee liften dezelfde as delen. Wanneer gasten aan boord gaan van een lift, neemt de andere de inzittenden mee naar de Twilight Zone.

3

De serviceliften van het Hollywood Tower Hotel zijn niet echt gevallen maar worden eigenlijk naar de grond getrokken. Dit originele systeem laat de liften sneller dalen dan de zwaartekracht en geeft onze gasten het gevoel dat ze vliegen.

PixieDust.be

4

De attractie maakt gebruik van drie van de grootste motoren die ooit voor een dergelijk transport zijn gebruikt. Ze zijn drie keer zo groot als motoren die worden gebruikt voor hogesnelheidsliften.

5

Meer dan 5.000 rekwisieten vullen de attractie. Imagineers gingen naar veel rommelmarkten en kringloopwinkels in Californië en Europa om objecten te vinden die geschikt zijn voor de periode. Velen van hen zijn verwijzingen naar The Twilight Zone zoals gebroken bril, een trompet of een miniatuur ruimtevaarder; details die een fan van de show niet zal vergeten.

6

Om de attractie zo meeslepend mogelijk te houden, is de naam alleen zichtbaar op een enkele locatie. Op de bronzen plaquette met de vermelding “The Hollywood Tower Hotel”, die soms op magische wijze wordt weergegeven als “The Twilight Zone Tower of Terror ™”.

7

Het ontwerp van het Hollywood Tower Hotel is geïnspireerd op de Pueblo Deco-stijl, erg populair in de jaren 1920, toen het hotel werd gebouwd. De stijl bevindt zich op het ontmoetingspunt van Art Deco, met zijn uitgesproken geografische vormen en zuidwestelijke Indiaanse kunst.

PixieDust.be

8

De Twilight Zone Tower of Terror is te vinden in veel Disney-parken over de hele wereld, maar het ziet er nooit hetzelfde uit. De attractie opende in 1994 in Disney’s Hollywood Studios, in Walt Disney World, in Florida, en de architectuur is gebaseerd op de stijl van de Spaanse koloniale revival. In Tokyo Disney Sea is het hotel gebouwd in de stijl van de Moorse Revival-architectuur

9

Krijtmarkeringen zijn te vinden op de wanden van de stookruimte. Als je goed luistert, hoor je misschien de roep van een klein meisje, verloren in een andere dimensie.

10

In tegenstelling tot zijn uiterlijk is de tuin van het Hollywood Tower Hotel verre van verlaten. Planten zijn zorgvuldig uitgekozen door Walt Disney Imagineers en zijn vervolgens gegroeid om eruit te zien alsof de natuur haar plaats terugkreeg, na het verlaten van het hotel in 1939.

11

De beruchte bliksemflits trof het Hollywood Tower Hotel op de avond van 31 oktober 1939, tussen 20:05 uur en 20:06 uur. Dit wordt weergegeven in de wachtrij. Een krant, de editie van die vreselijke dag, is in de lobby achtergelaten door gasten die het hotel ontvluchten en elke klok is gestopt tussen 8.05 en 8.06 uur.

12

De namen in het hotelregister op de datum van Halloween 1939 zijn die van de Imagineers die hebben gewerkt aan de oprichting van de attractie in Disneyland Parijs.

13

Tijdens de grote opening van de attractie op 5 april 2008 diende het Hollywood Tower Hotel als achtergrond voor projecties tijdens een licht- en geluidsshow. Het was de eerste keer dat projectiemapping op zo’n grote schaal werd gebruikt in Disneyland Parijs. Dezelfde technologie wordt elke nacht in Disneyland Park gebruikt tijdens Disney Illuminations.

PixieDust.beTranslate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com