Geen gratis parking meer bij hotels in Disney World

Vanaf 21 maart zal er in Walt Disney World betaald moeten worden om je wagen te parkeren bij een Disney Hotel ook al verblijf je daar tijdens je vakantie. Tot nu was dit inbegrepen bij je verblijf, net zoals dit ook in Disneyland Paris het geval is. Maar daar komt nu dus een einde aan. Het gaat over “overnight-parking” dus niet tijdens de dag voor bezoekers van de hotels die daar bijvoorbeeld willen gaan dineren of gaan shoppen. Als je dus in een hotel van Disney World overnacht zal je per nacht een toeslag voor de parking moeten betalen. De toeslag zal worden ingevoerd bij alle hotels van Disney, de tarieven verschillen volgens de categorie van hotel.


Mensen die lid zijn van de Disney Vacation Club (DVC) hoeven nog altijd niet te betalen, dit wordt nu gezien als één van de voordelen voor de DVC-leden.


Dit zijn de tarieven voor de “overnight-parking”:


  • Value Resorts: $13 per nacht
  • Moderate Resorts: $19 per nacht
  • Deluxe Resorts: $24 per nacht

Bij de campsite van Disney’s Fort Wilderness Resort blijft het parkeren van je wagen op de campsite gratis (plaats voor 1 wagen).


Gasten die een weekje naar Disney World gaan met de wagen en 6 nachten blijven in een Disney Hotel gaan daardoor $78 meer moeten betalen bij de Value Resorts, bij Deluxe Resorts zal dat $144 zijn. Toch eigenaardig dat de reeds prijzige Disney Hotels en zeker de zeer dure Deluxe Resorts de parking niet meer als een dienst aan hun gasten aanbieden die er verblijven.


Betalen voor parking bij een hotel is niet nieuw in de regio. Er zijn wel meerdere hotel die dit al toepassen, ook bij de hotels van Universal Resort Orlando is dit al zo.


Wat de bedoeling is van Disney is niet duidelijk, gaat het enkel om meer cash of is het ook de bedoeling dat gasten daardoor minder voor een huurauto gaan kiezen waardoor ze minder mobiel zijn om bijvoorbeeld andere attracties te bezoeken buiten Disney World, zoals Universal, en op die manier meer op het domein van Disney blijven.


Bij de Amerikaanse fan community is er weinig begrip en is dit een reden om voortaan een hotel te kiezen buiten het domein van Disney World.Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com