Waarom zijn er geen muggen in Walt Disney World?

Het is je misschien niet direct opgevallen, maar als je eens terugdenkt aan je vakantie in Walt Disney World dan zal je moeten toegeven dat je weinig last hebt gehad van muggen en dat is geen toeval. Er natuurlijk niet zo dat er geen muggen zijn in Walt Disney World, want geen enkel systeem is 100% effectief. Nochtans heeft Florida een warm vochtig klimaat, is er veel natuur en veel moerassen. De grond waar Walt Disney World is gebouwd was daarvoor één grote moerasvlakte, maar hoe doet Disney het toch om muggen weinig kans te geven. Maar door een paar verschillende methoden voor ongediertebestrijding te combineren, kan Disney een meestal ongediertevrij park creëren midden in het moerasland. En de meeste ongediertebestrijdingsmethoden van het park gaan terug tot één man.

Walt Disney ontmoet Joe Potter

Joe Potter ontmoette Walt Disney tijdens de wereldtentoonstelling van 1964. Potter had eerder gediend als gouverneur van de Panamakanaalzone, een gebied geteisterd door malariadragende muggen. Terwijl Joe en Walt op de World’s Fair spraken, noemden de eerste zijn achtergrond in het beheersen van muggen. Walt “huurde hem ter plekke in” en gaf hem de leiding over het buiten houden van muggen uit het uitgestrekte themapark dat Walt van plan was te bouwen in centraal Florida

PixieDust.be
Walt E. Disney, Joe Potter & Roy O. Disney bij de aankondiging van Walt Disney World in Florida

FUN FACT: Als je de veerboot van het Ticket and Transportation Centre naar het Magic Kingdom neemt, kan je de naam “General Joe Potter” opmerken op één van de boten.

PixieDust.be
De ferryboot van het Ticket & Transportation Center naar het Magic Kingdom in Walt Disney World, genoemd naar Joe Potter

Stromend water

Het is van Disney niet de bedoeling om insecten te doden, maar wel om te voorkomen dat insecten in het park komen. Daarom focussen ze zich niet op de muggen zelf maar op de larven, door het park een niet-ideale omgeving te maken voor muggen om te leven of hun eieren te leggen. Eén van de manieren waarop ze dit bereiken is door ervoor te zorgen dat het park geen stilstaan water heeft, muggen worden daardoor aangetrokken omdat dit een ideale omgeving is om eieren te leggen.

PixieDust.be

Maar zoals je je kunt voorstellen zijn moerassen gevuld met stilstaand water. Dus toen Potter begon te werken aan de bouw voor Disney World, begon hij onmiddellijk met het bouwen van afwateringssloten om al het water te verwijderen en het moerassige land om te bouwen naar bouwbaar land. En die sloten, bijgenaamd “Joe’s ditches” worden vandaag nog steeds gebruikt om al het water in de Disney Parken constant in beweging te houden.

De gasten merken het meestal niet … maar het water stroomt constant. Wanneer je langs een watermassa loopt, is er meestal een fontein in het midden, of doen ze iets om het stromend te houden.

Architectuur

De gebouwen van Disney zijn ook ontworpen om te voorkomen dat stilstaand water zich verzamelt. Alle gebouwen zijn zo gebouwd dat er water recht uit hen stroomt. Als al het regenwater gevangen zou raken in de gebouwen zou het een plas vormen, en dan zouden muggen hun eieren uitbroeden en zou je duizenden muggen hebben. Dus Disney World-gebouwen hebben een bepaalde vorm waardoor water zich niet kan verzamelen. Het is iets dat gasten nooit zouden opmerken maar het is zeer effectief.

Landscaping

Zelfs de planten in en rond Disney World zijn gekozen met de bedoeling om stilstaand water te verwijderen. Planten worden gekozen omdat ze niet toelaten dat er water inplakt. Wateren worden vrijgehouden van planten zoals waterlelies die muggenlarven eronder kunnen verbergen. “Ze vullen die plaatsen ook in met minnows, goudvissen en een soort vis die de larven opeten.

PixieDust.be

Sprays

Vanaf het begin maakte Walt Disney duidelijk dat hij geen vervelende chemicaliën in zijn park wilde laten rondzweven. Het zou gemakkelijk zijn om het hele ding gewoon te spuiten, maar hij wilde dat het iets natuurlijks was. Dus in plaats van pesticiden gebruikt het park een ongewoon insectenwerend middel: vloeibare knoflook. Muggen kunnen de geur van knoflook niet verdragen, dus sproeit Disney een extract door het park. De hoeveelheid die ze gebruiken is zo klein dat mensen het niet kunnen ruiken, maar muggen zijn er erg vatbaar voor.

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com