Hoe zit het nog met de Coronacijfers in Frankrijk?

(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

De horrorfilm waar we al anderhalf jaar de hoofdrol in spelen lijkt stilletjes aan naar zijn einde te gaan. De situatie wordt meer en meer terug normaal, het gewone leven kan zich herpakken. Maar hoe zit het precies met de Coronacijfers in Frankrijk waar ons geliefde Disneyland Paris te vinden is, want het stijgen of dalen van deze cijfers kan een grote invloed hebben op onze aankomende bezoekjes aan het Resort.

Toen Disneyland Paris opnieuw zijn deuren kon openen in juni na vele maanden van sluiting stonden de positieve gevallen op een gemiddelde van 3000 per dag, een cijfer dat de weken erna nog flink zou dalen tot 1800 per dag. Daarna ging het enorm stijgen tijdens de zomer, ook al omdat veel meer mensen zich moesten laten testen om bijvoorbeeld op reis te gaan waardoor er uiteraard veel meer positieve gevallen werden gedetecteerd. Zo was het hoogste cijfers deze zomer in Frankrijk inééns opnieuw 46.000 positieve tests op 1 dag op 30 juli 2021, het gemiddelde bleef net boven de 20.000 positieve tests per dag schommelen. Ook de vaccinaties begonnen wat stil te vallen in Frankrijk tot de President de gezondheidspas aangekondigde, die nodig zou zijn om veel activiteiten in je vrije tijd te kunnen doen alsook een bezoek aan een restaurant of pretpark. Het aantal Fransen die minstens 1 keer werden gevaccineerd stond tijdens de heropening van Disneyland Paris in juni 2021 op 31 miljoen of slechts 46% van de totale bevolking in Frankrijk. Intussen heeft het effect van de gezondheidspas zich laten tonen en zijn de vaccinatiecijfers gestegen tot 49 miljoen of 74% van bevolking die minstens 1 prik gehad hebben. En dat laat zich natuurlijk ook zien in het gemiddeld aantal positieve tests in Frankrijk.

Momenteel staat het cijfer van gemiddeld aan positieve tests in Frankrijk nog op ongeveer 7000 per dag, dat is ongeveer hetzelfde als halfweg juli 2021 terwijl er nu bijna dubbel zoveel tests afgenomen worden dan twee maanden geleden. Dat is dus zeer goed nieuws, meer testen en toch minder positieve gevallen dat zorgt voor een langdurige dalende trend. Dat is ook zeer goed nieuws voor Disneyland Paris, zeker voor de terugkomst van entertainment en het Halloween en Kerstseizoen die voor de deur staat.

Momenteel zijn er overal in Europa audities van Disneyland Paris om opnieuw hun entertainment op de rails te krijgen, want er zijn nog altijd geen shows (uitzondering is Disney Junior Dream Factory) en er is ook nog altijd geen dagelijkse parade. Een eerste grote show die al op de planning staat om terug te keren naar het Disneyland Park is de Lion King show in oktober in het Frontierland theater.

PixieDust.be

🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com