Is dit waarom Disneyland Parijs geen toekomstplannen aankondigt?

Toen de D23 Disney Fan Expo in California afgelopen was waren alle fans van Disneyland Paris enigszins teleurgesteld dat er geen grote aankondigingen gemaakt werden voor het Europese Disney Kingdom. Disneyland Paris is tot op vandaag nog altijd het enige Disney Park ter wereld die geen grote ‘gekende’ uitbreidingen of nieuwe attracties op de planning heeft staan. Maar is dat wel zo of is er misschien een andere reden?


Verschillende Amerikaanse Disney fanwebsites hebben het deze week gehad over een lagere opkomst deze zomer in Walt Disney World. Net zoals vorig jaar is deze periode, die normaal de drukste van het jaar moet zijn samen met Spring Break en de Eindejaarsperiode, een stuk minder druk geworden. Volgens deze sites is dit vooral te danken aan de grote uitbreidingen die op komst zijn voor Disney World. Ook al is ‘Pandora: the World of Avatar’ reeds open, komen er nog heel wat nieuwigheden bij zoals Stars Wars land of Toy Story Land en waarschijnlijk stellen daardoor veel mensen hun reis naar Orlando uit.


Misschien is dit ook wel de reden dat Disneyland Paris (nog) geen officiële aankondigingen doet voor uitbreidingen of nieuwe attracties uit schrik dat gasten hun bezoek gaan uitstellen tijdens de 25ste verjaardag. Het enige dat werd aangekondigd en weinig invloed zal hebben of mensen wel of niet naar Disneyland Paris gaan komen is dus de vernieuwing van Disney’s Hotel New York.


Ter herinnering, de attractie van Ratatouille in het Walt Disney Studios Park, was al bijna volledig gebouwd vooraleer men met een officiële aankondiging kwam. En dit net met dezelfde reden, omdat bezoekers hun verblijf niet gingen uitstellen. Het was enkel op de talrijke fansites dat er al geruime tijd sprake was van Ratatouille.2 thoughts on “Is dit waarom Disneyland Parijs geen toekomstplannen aankondigt?

  1. Ze willen waarschijnlijk eerst de 25ste verjaardag in de volle spotlights zetten zoals hier boven vermeld.
    Het Marvel Hotel zal wel een knipoogje zijn naar een Marvelland voor de studio’s, want het zou raar zijn als ze een hotel gaan verbouwen naar Marvel zonder dat één van de Parken een Marvel verwijzing ook heeft.
    Het project van Ratatouille zal ook wel wat problemen gehad hebben in de tijd met budgetten en banken die moeilijk deden, waardoor er geen vaste datum gegeven kon worden.
    We zullen nog even geduld moeten hebben en hopen dat we binnenkort snel al wat geruchten kunnen verwachten.

  2. De reden dat er geen toekomstplannen voor Disneyland Paris werden aangekondigd is omdat deze al aangekondigd zijn. Men is bezig met grote renovaties in de parken en de renovaties van de hotels en verder zijn er voorlopig simpelweg geen toekomstplannen. Disneyland Paris draait al jaren verlies en werd onlangs uit het slop gehaald door TWDC (alhoewel?). Het is naïef om te denken dat er plots grote toekomstplannen te wachten liggen… Op de laatste AGM in maart was dat duidelijk de boodschap (tussen de regels door). Eerst het verlies wegwerken en de huidige plannen verwezenlijken. En binnen enkele jaren zien we dan wel weer…

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com