Is het de moeite om Disneyland Paris nu te bezoeken?

Disneyland Paris is intussen al iets meer dan een week open na een sluiting van 4 maanden wegens de Corona epidemie. Veel mensen sturen ons berichten om te vragen hoe het er nu is, als het wel de moeite is om nu naar Disneyland Paris te gaan? Wij zijn intussen al 3 keer geweest en dit is onze mening.

➡ VEILIGHEID & MAATREGELEN:

Over de veiligheid kunnen we kort zijn, ik denk dat er weinig plaatsen zijn in Europa of eigen land waar wij ons zo veilig gevoeld hebben als daar. Ik zou persoonlijk niet weten welke maatregelen ze nog kunnen nemen dan wat ze momenteel doen. Echt over alles is er nagedacht en is er een oplossing of aanpassing voor gevonden. Uiteraard spelen de gasten ook een grote rol, het zijn nog altijd de mensen die de regels moeten naleven. Wij hebben echter weinig mensen gezien die de regels niet respecteren, behalve enkele mensen die even het mondmasker onder de neus dragen of eens een sticker op de grond negeren, maar het duurt echter niet lang vooraleer er een Cast Member komt om hen daarop aan te spreken. Ook afstand houden in het park zorgt voor weinig problemen aangezien het momenteel zeer kalm is in de parken is. Op sommige plaatsen voelt het iets drukker, dat is vooral het geval in het Walt Disney Studios Park omdat de capaciteit van dit park sowieso enorm laag is momenteel en de attracties zich vooral concentreren aan de rechterkant van het park nu het Backlot gedeelte volledig gesloten is voor de ombouw naar Avengers Campus.

PixieDust.be

➡ BEZOEK AAN RESTAURANT

Bij de meeste restaurants is er een wachtrij buiten aangebracht met stickers om voldoende afstand te houden. Je mag pas binnen als je bijna rechtstreeks naar een kassa kan, zodat je niet binnen hoeft te wachten. (Dat kan natuurlijk een andere situatie opleveren bij slecht weer). Overal bij en rond restaurants staan er ook meer tafels, stoelen en banken buiten zodat mensen meer in openlucht kunnen eten. Een mondmasker mag afgezet worden maar uiteraard pas wanneer je je eten hebt besteld en je aan een tafel hebt plaatsgenomen. Wij zagen mensen onmiddellijk hun mondmasker afzetten toen ze een restaurant binnen kwamen maar werden daar binnen de paar seconden door een Cast Member op aangesproken dat dit niet de bedoeling is. Buffet restaurants zijn er momenteel niet meer en werden aangepast naar een formule met bediening. Je krijgt een geplastificeerde menukaart met beschrijvingen en foto’s van alle bordjes die je ongelimiteerd kan vragen. De keuzes bestaan uit voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Wij vonden dat best een aangename ervaring, zo hoef je niet doorheen tal van andere mensen te lopen en kan je rustig bij je gezelschap aan tafel blijven zitten. Het enige nadeel is dat er soms iets op je bord kan liggen wat je niet lust, iets wat je anders niet zou nemen. Ook de lekkere dingen waarvan je misschien een heel bord zou nemen zijn nu in kleine porties op de bordjes te vinden. Mensen die niet zoveel lusten zou ik deze formule niet aanraden.

PixieDust.be➡ BEZOEK AAN EEN SHOP

Aangezien er zeer weinig mensen in Disneyland Paris worden toegelaten zijn de shops heel rustig. Meestal is dit een stormloop, zeker later op de dag, maar dat is het nu helemaal niet. Aan de kassa’s werden stickers geplaatst om wachtende klanten afstand te doen houden. Maar omdat het zo rustig is zien we zelden wachtrijen aan de kassa’s. Ook staan er overal bordjes, dat je gerust je souvenir kan vragen aan een Cast Member die het dan voor jouw uit de stock gaat halen zodat je zeker bent dat niemand het al vast gehad heeft. Momenteel is het ook niet mogelijk om kledij te passen en dat kan wel een nadeel zijn. De enige shop die voor wat opstopping kan zorgen is de winkel Harrington’s, die zijn kassa’s in het midden van de winkel heeft staan waardoor je soms moeilijk van de ene kant naar de andere kant van de winkel kan zonder dicht bij andere mensen te komen. Het is voor zo’n kleinigheden waar er niet echt een oplossing voor is, dat men de mondmaskers verplicht. Zowel in de Disney Parken als in Disney Village moeten mensen buiten wachten als het in een shop te druk is

PixieDust.be

➡ DISNEY CHARACTERS

Lang voor de heropening van Disneyland Paris vreesden veel fans dat er geen Disney figuren meer gingen zijn. De talrijke Disney figuren zijn nu éénmaal een groot deel van het volledige pakket dat de Disney Parken te bieden hebben en op die manier voor mooie familiemomenten zorgen en mooie foto’s opleveren. Maar ook hier heeft Disneyland Paris het behoorlijk goed opgelost. Er zijn nog altijd heel wat Disney figuren te zien, ook al is het vanop een afstand. Je kan zelfs met Marvel figuren op de foto en ook Chewbacca heeft onlangs zijn weg naar Starport in Discoveryland gevonden. Wij vonden het in ieder geval makkelijk om met Disney figuren op de foto te gaan. De meest geslaagde plaats is op de foto gaan met Donald Duck of Daisy Duck op Town Square, die staan nog altijd dicht genoeg om een mooie foto te hebben. Ook Minnie Mouse in haar Cowgirl outfit in Frontierland staat soms gewoon op gasten te wachten en kan je ook een behoorlijk mooie foto mee nemen. Er zijn ook wel enkele plaatsen waar het echter moeilijker is om een foto of selfie te nemen met de figuren zoals Sneeuwwitje bij de Wishing Well en Aurora op het Kasteel, die staan beiden te ver. Ook in het Animagique theater is de belichting niet goed, waardoor je zelf helemaal in het donker staat en alleen het Disney personage verlicht is, daardoor is het ook moeilijk een mooie scherpe foto te krijgen. Het gebrek aan fotomomenten en photopass fotografen bij de Disney figuren wordt momenteel opgevangen door tal van Magic Shots in de Disney Parken. Dit zorgt ervoor dat wij nog nooit zoveel foto’s op onze PhotoPass kaart gehad hebben als deze week.

PixieDust.be

➡ ENTERTAINMENT

Dat is voor ons wel het grootste gemis en nadeel als je deze periode beslist om naar Disneyland Paris te gaan. Momenteel is er nog altijd niets, maar dan ook helemaal niets van entertainment. In Walt Disney World hebben ze dit opgelost met kleine onaangekondigde cavalcades gedurende de hele dag in al hun parken, maar hier in Disneyland Paris doen ze dit niet. Persoonlijk vinden wij dit bijzonder jammer, aangezien we weten dat ze in Disneyland Paris heel wat mogelijkheden hebben. Ze hebben kleinere floats, ze hebben de tricycles staan wat ze kunnen gebruiken en vooral de vele gethematiseerde wagens uit de vroegere Stars’n’Cars parade die geregeld nog hun dienst bewijzen tijdens speciale evenementen. Deze wagens zouden ze heel makkelijk eens door het park kunnen laten rijden, onaangekondigd met figuren op. Disneyland Paris heeft wel aangekondigd nog deze zomer met een vorm van entertainment te willen starten zoals de Lion King show en een aangepaste versie van de Jungle Book Jive. Dus hopelijk swingen de parken weer wat meer in de nabije toekomst.

UPDATE: 1 dag na het schrijven van dit artikel werden er kleine cavalcades toegevoegd aan het Disneyland Paris.➡ MONDMASKER

Een mondmasker dragen is nu éénmaal iets die moet in Disneyland Paris, en niet alleen binnen maar ook buiten de hele dag lang. Is dit leuk? Nee, helemaal niet. Maar het is nu éénmaal zo en we moeten ons aanpassen aan de regels die momenteel geldig zijn en dat doen we dan ook. Na een tijdje begin je er wel wat gewend aan te worden, maar toch ben je er constant mee geconfronteerd en staat het op alle foto’s. Maar het voelt wel iets veiliger als er toch mensen wat dichterbij komen. Gelukkig kan je het even afzetten als je iets gaat eten of een snack koopt en je op een bank zet om die op te eten.

PixieDust.be

➡ DE ATTRACTIES

Zo goed als alle attracties zijn open, behalve diegene die een renovatie krijgen en die daardoor al gesloten waren van voor de Corona crisis zoals Buzz Lightyear Laser Blast in Discoveryland. Ook enkele nieuwe attracties zoals de vernieuwde Tram Tour in het Walt Disney Studios Park en Disney Junior Dream Factory zijn nog niet geopend door de vertraging van de lockdown. Verder kan je van alle attracties genieten en toen wij er waren was het er zo kalm dat veel attracties amper wachtrijen hadden. Ooit al eens tijdens de dag een wachtrij van 5 of 10 minuten gezien aan Peter Pan’s Flight? Of wat dacht je van 5 min bij Big Thunder Mountain? Ook voor mij was dit de eerste keer. Wie dus naar Disneyland Paris gaat om vooral de attracties te doen, dan is dit het beste en meest unieke moment om te gaan.

PixieDust.be

➡ CONCLUSIE

Wij zijn ontzettend blij dat we opnieuw naar Disneyland Paris kunnen en dat het ook redelijk eenvoudig is om met een jaarpas te kunnen gaan. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Tokyo Disney Resort waar jaarpashouders slechts 1 keer per maand mogen gaan en daardoor ook nog eerst aan een lotterij moeten deelnemen, hebben wij het toch een stuk beter. Ook wij moeten natuurlijk ons bezoek reserveren, maar we hebben toch de indruk dat er voldoende capaciteit vrijgehouden werd voor de jaarpashouders. Heb je echter nog nooit naar Disneyland Paris geweest en is een bezoek echt een droom die uitkomt dan zou ik dit eerste bezoek nu niet doen en zou ik wachten tot alles weer normaal is. Momenteel kan je geen volledige Disney ervaring beleven zonder de shows en parade, maar heb je zoals ons een jaarpas of kom je geregeld eens naar Disneyland Paris dan zou ik het zeker niet laten om Mickey Mouse te bezoeken.

PixieDust.be Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com