Leuke weetjes Disneyland Paris

 • Ook al zijn er kastelen in alle andere Disney Parken in de Verenigde Staten, Japan & China. Sleeping Beauty Castle in Disneyland Paris is uniek. Andere Disney-kastelen zijn gebaseerd op historische Europese kastelen ver weg van het land waar ze te vinden zijn. Voor Disneyland Paris zou zo’n kasteel overbodig geweest zijn en daarom werd hier gekozen voor een “sprookjes” design, geïnspireerd door klassieke boek illustraties en manuscripten van de animatiefilm Sleeping Beauty met de bekende vierkant-vormige bomen. Het kasteel heeft ook enkele aspecten van Franse kastelen. De enige gelijkenis dat Sleeping Beauty Castle in Disneyland Paris heeft met alle andere Disney kastelen is dat het kijkt van noord naar zuid zodat er altijd een mooie belichting is voor gasten die vanuit Main Street USA een foto willen nemen.
 • Sleeping Beauty Castle is het enige Disney-kasteel met zijn eigen draak te vinden in La Tanière du Dragon onder het kasteel.
 • Het grootste aantal Audio-Animatronics in het Disneyland Paris is te vinden in de attractie “It’s A Small World”. Het zijn er in totaal 281, er zijn ook 247 geanimeerde rekwisieten te vinden en 48 geanimeerde speeltuigen.
 • Er zijn 580,000 lampen te vinden die de geveltjes in Main Street USA verlichten.
 • Veel van de ramen in Main Street USA brengen hulde aan echte personen die hebben bijgedragen aan het concept en de ontwikkeling van Disneyland Parijs. Walt Disney en zijn broer Roy worden als ‘Founders and Partners’ gecrediteerd in één venster. Imagineering executive Martin Sklar, wiens Disney-carrière begon toen hij een Main Street-krant publiceerde voor gasten in het oorspronkelijke Disneyland, wordt vermeld als krantenredacteur. En de namen van de originele “showproducenten” van Imagineering voor de landen van Disneyland Park staan vermeld onder de titel “Tandartsen in opleiding: met toelating lachgas te gebruiken”. (Dentists in Training: Licensed to use Laughing Gas)
 • Space Mountain in Disneyland Paris was de allereerste rollercoaster ter wereld met een gesynchroniseerd audiosysteem aan boord. Dit idee, gecreëerd door Walt Disney Imagineering, wordt nu wereldwijd gebruikt in andere Disney Parken zoals de Rock’n’Roller Coaster.
 • Van de 5 versies van Space Mountain die te vinden zijn in de Disney Parken rond de wereld, is de versie in Disneyland Paris de enige die inversies bevat waardoor de passagiers enkele keren overkop gaan.
 • De wagens van Autopia rijden tot 2000 km per dag.
 • Er bestaan 4 versies van Big Thunder Mountain, de versie in de Parijs is de hoogste, snelste en langste versie.
 • Indiana Jones and the Temple of Peril was de eerste achtbaan in een Disney Park met een inversie. De attractie ging in première op 30 juli 1992. Van april 2000 tot november 2004 werd de attractie tijdelijk “omgekeerd” om “Indiana Jones and the Temple of Peril – Backwards!” te worden.
 • In het Walt Disney Studios Park worden de treinen op Rock ‘n’ Roller Coaster met Aerosmith “Soundtrackers” genoemd en elke Soundtracker speelt tijdens de rit een andere Aerosmith-soundtrack.
 • De limousine bij de ingang van Studio Tram Tour: Behind the Magic in het Walt Disney Studios Park is de limousine die Cruella de Vil (Glenn Close) gebruikt heeft in de film “102 Dalmatians”.
 • De ongeveer 15.000 Cast Members die bij Disneyland Parijs werken, omvatten 100 verschillende nationaliteiten en 500 verschillende functies. De gemiddelde leeftijd bij Cast Members is 35 en de gemiddelde Cast Member heeft langer dan 8 jaar gediend.

Translate to different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com