Main Street Electrical Parade verhuist naar Anaheim, Paint the Night naar Parijs?

Woensdag maakte Disney via de Disney Parks Blog bekend dat de avondparade van het Magic Kingdom in Walt Disney World Resort zal verhuizen naar Disneyland Park in Anaheim. Wat gebeurt er dan met Paint the Night, de huidige avondparade van Anaheim?

Krijgen we volgend jaar in Disneyland Paris terug een avondparade? De kans bestaat, want de beroemde Main Street Electrical Parade, momenteel nog te zien in het Magic Kingdom in Walt Disney World, zal daar op 9 oktober voor het laatst door het park rijden. De parade verhuist tijdelijk naar het Disneyland Park in Anaheim (Californië).

Dat Disneyland Park heeft sinds vorig jaar een eigen avondparade: Paint the Night. Wat gaat er dan gebeuren met deze parade? Twee avondparades in éénzelfde park, dat kan niet, dus Disney zou ook deze parade naar een ander park kunnen verhuizen. En waarom niet naar het Disneyland Park in Disneyland Paris, dat volgend jaar z’n 25-jarig bestaan viert?

Disney heeft momenteel nog niets aangekondigd over de komst van Paint the Night naar Parijs, maar het is zeker mogelijk dat dit nog volgt. Vandaag raakte bekend dat Paint the Night zeker nog tot en met het kerstseizoen in Anaheim blijft. Wat er daarna met de parade zal gebeuren, is nog niet geweten.

Over Main Street Electrical Parade

In juni 1972 werd in het Disneyland Park in Anaheim de Main Street Electrical Parade geïntroduceerd. Daar was ze te zien tot november 1996. Van juni 1977 tot september 1991 was er een niet-identieke kopie van de parade te zien in het Magic Kingdom in Walt Disney World.

Na afloop van de parade in Florida, werd ze verhuisd naar Disneyland Paris, waar ze van 12 april 1992 tot 2003 te zien was. Gedurende die 11 jaar werd de parade in Parijs aangevuld met wagens uit Tokyo Disneyland (1997) en Disneyland Resort (1998). De parade werd in 2003 stopgezet en vervangen door Fantillusion. Aanvankelijk zou de Parijse parade naar Hong Kong Disneyland verhuizen, maar dit is nooit gebeurd. Delen van de Parijse parade verhuisden wel naar Disney California Adventure Park (Anaheim) om daar deel uit te maken van Disney’s Electrical Parade en naar Tokyo Disneyland voor de parade Electrical Parade: DreamLights.

In 1999 keerde de Main Street Electrical Parade terug naar het Magic Kingdom. De wagens die tussen 1977 en 1991 in Disney World te zien waren, reden toen nog rond in Parijs, dus werd de parade van Disneyland Anaheim naar Florida verhuisd.

Tijdlijn avondparades

Hieronder een tijdlijn van beide avondparades en wanneer ze in welk Disney-park te zien waren.

Tijdlijn avondparades

4 thoughts on “Main Street Electrical Parade verhuist naar Anaheim, Paint the Night naar Parijs?

  1. 5 jaar na de introductie van Dreams opnieuw een grote wijziging aan het showprogramma uitvoeren? Nee, zie ik niet gebeuren. Grote wijzigingen, met grote impact op merchandising en de daarbij horende kosten, gebeuren maar eens om de 10 jaar (kijk naar de Main Street Electrical parade en naar de Fantillusion parade). Alleen kleine wijzigingen worden tussendoor doorgevoerd. Ik vrees dat we dus nog 6 jaar met Dreams opgescheept zitten. Niet dat Dreams een slechte show is, maar ze hebben destijds een parade en vuurwerk afgepakt en alleen een projectieshow in de plaats gegeven. Jammer…

  2. Ik zie het ook niet gebeuren. Maar je weet nooit dat ze Paint the Night voor één feestjaar naar DLP halen. Een nieuwe Dreams zou wel op de planning staan, met Mickey als centraal figuur beetje zoals in Shanghai. Verandering van entertainment heeft helemaal geen impact op merchandise, aangezien er weinig tot geen merchandise te vinden is die echt op bepaalde entertainment gebaseerd is. We hebben nog even Dreams EN Fantillusion samen gehad, helaas heeft dit niet zo lang geduurd. Voor kerst hebben we ook een volledige nieuwe Dreams gekregen, dus een nieuwe avondshow zou niet zo raar zijn.

  3. Tja, een nieuwe Dreams of dat soort kleine wijzigingen is natuurlijk nog iets anders als iets totaal nieuws zoals een nieuwe parade of iets anders met grote impact. Toen ik er 2 jaar geleden naar vroeg in DLP gaf een van de Cast Members mij de merchandising als (een van de) reden(en) op. Dat loopt gedeeltelijk samen, kijk maar naar de magneetjes en postkaarten van Disney Dreams, de muziek-cd’s van de huidige parades, etc… Bij iets nieuws moet dat allemaal vervangen worden. En daar wachten ze dus liever een jaar of 10 mee, aldus die Cast Member. Er zullen dus zeker wel veranderingen zijn, maar echt grote veranderingen, als in: iets afdanken en vervangen door iets nieuws, zal pas voor binnen 5 à 6 jaar zijn. Althans wat Dreams betreft.

  4. Ik hoop het wel want in februari van dit jaar heb ik het gemist
    Toen ik daar was. Deze parade was er ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan
    Van Disneyland

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com