Report/Review: Mickey and the Magician eerste show

13533259_10210017940556138_7380756754033644052_n

Mickey_and_the_Magician

De show opent met een tovenaar in zijn atelier waarna Mickey hem vlug komt vervoegen nadat Tinker Bell (een rondvliegend lichtje) haar elfenstof gestrooid heeft over het podium. En voor de eerste keer in Disneyland Paris hebben we een pratende Mickey Mouse, fantastisch om te zien. Mickey heeft de opdracht gekregen om het atelier schoon te maken, maar natuurlijk zou hij liever zelf wat toveren maar dat kan hij niet. Daarvoor heeft hij hulp nodig van andere tovenaars.

Als de eerste scène begint verschijnt de Fairy Godmother op magische wijze vanuit het niets op een stoel, met de hulp van Mickey Mouse. Het is Bibbidi Bobbidi Boo tijd…kom en zing lekker mee. En enkele zwaaien later met de toverstaf van Fairy Godmother verschijnt Assepoester op het toneel. Waarna haar koets te voorschijn komt om haar mee te nemen.

Enchantedtales

De volgende scène is van Belle en het Beest. Lumière komt tot leven op dezelfde manier als bij “Enchanted Tales with Belle’ in het Magic Kingdom van Walt Disney World. Het podium veranderd in een grote ballroom en Belle and the Beest komen op bezoek en dansen rond de kandelaren. Dansers komen op het podium op de tonen van “Be Our Guest”, en springen af en op de tafel. Wat een feest !

Mickey-et-le-Magicien-roilion-Concept-Art

Daarna gaan we het avontuur van de Leeuwenkoning tegemoet. Persoonlijk is dat mijn minst favoriete scène, voor mij is het iets te artistiek. Je kunt het vergelijken met de stijl van de Broadway musical, met een raar uitziende Rafiki. Acteurs brengen dieren tot leven op het podium en in de zaal tussen het publiek.

Daarna neemt Mickey de magische lamp die hij gevonden heeft, waarbij het deksel er af valt en de geest uit de lamp tot leven komt. En daar is Genie (face character), hij doet enkele trucs met een vliegende box. Daarna komt er een groots Agrabah feestje op gang in ware “Bollywood stijl”. Iedereen op het podium begint te dansen en te tapdansen incl. Mickey Mouse. Het hele publiek zingt en roept mee, klapt in de handen, wat een fantastisch moment is dit. Er zijn adembenemende lichteffecten tijdens dit deel van de show, het podium is één en al kleur. Mijn favoriete scène van de show.

Brrr…is het hier kouder geworden? Ja hoor ik denk het wel, want daar is Olaf, niet als character, maar als pop zoals in de Frozen musical in Disneyland California en Hong Kong Disneyland. Daarna komt Elsa op het podium en niet in haar ijsachtig kleed maar in haar klassieke outfit met cape. Ze begint live “Let it Go” te zingen waarna een magisch moment zorgt dat haar kleed op het podium veranderd in haar ijskleed. Er zijn verschillende rookeffecten vergelijkbaar met die van de Frozen Sing Along in het Disneyland Park.

Daarna keren we terug naar het atelier van de tovenaar met Mickey. Mickey probeert het nu opnieuw om zelf te toveren, maar dat lukt niet. Het atelier valt uit elkaar door Mickey’s gestuntel. Maar wanneer de tovenaar opnieuw in zijn atelier komt heeft hij iets meegebracht voor Mickey. Wat Mickey nog nodig had is een toverstaf, en op die manier krijgt hij het atelier terug in orde. Alle figuren uit de show komen daarna samen op het podium en ook alle dansers onder de tonen van een nieuw themalied.

Dit is één van de meest fantastische shows dat ik ooit in de geschiedenis van Disneyland Paris heb gezien. Deze is veel beter dan zijn voorganger Animagique en veel beter dan de recent nieuw toegevoegde shows in andere Resorts zoals Walt Disney World and Hong Kong Disneyland.

3 thoughts on “Report/Review: Mickey and the Magician eerste show

  1. Hier zie ik naar uit met mijn volgend bezoek in november is al geboekt! Ga toch nog vroeger gaan ook denk ik!!

  2. Het zou echt zo spijtig zijn moest deze show stoppen in 2017!
    Zeker nu het zo een succes is, bijna alle shows zitten stamp vol! Laten we hopen dat die januari 2017 gewoon een reclame stunt is.
    Want het liedje “Let The Magic Shine” zit nu al in mijn hoofd voor de hele zomer.
    hopelijk gaat DLP nog eens CD gaat maken met dit lied en de anderen “hits”. 🙂

  3. Natuurlijk gaat die show niet stoppen, wat gaan ze anders doen met het theater, het gewoon gesloten houden? Daarbij 6 maanden gesloten om het te veranderen is een zeer grote investering voor een show. Die gaat zeker jaren lopen. Herinner je Disney Dreams toen stond er ook t.e.m. september. Dat was ook een enorme investering, zoiets doen ze niet om het een half jaar laten weer te stoppen. Intussen zijn we 5 jaar verder en die loopt nog iedere dag.

Comments are closed.

Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianJapaneseSpanish
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com