More and more people want Bob Chapek’s resignation

Use the translate function to translate this website to 9 different languages. Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Het is geen geheim meer dat de huidige CEO Bob Chapek niet geliefd is onder de Disney fans, iedereen noemt hem de slechtste CEO dat The Walt Disney Company ooit heeft gehad en dat in minder dan twee jaar nadat hij CEO is geworden. Daarvoor was Bob Chapek hoofd van de Walt Disney Parks, Experiences and Consumer Products divisie, ook toen waren de Disney fans hem al liever kwijt.

Maar behalve de Disney fans, die niet altijd door het bedrijf serieus worden genomen, zijn er nu ook ex-medewerkers en ex-Disney Imagineers die zich beginnen te keren tegen het huidige management van het bedrijf. Zeker nu dat Bob Chapek besloten heeft om bijna de volledige Disney Imagineering afdeling te verhuizen van California naar Florida, waardoor veel Imagineers met heel hun gezin moeten verhuizen willen ze hun job blijven behouden. Daardoor hebben er al enkele geliefde Disney Imagineers het bedrijf verlaten zoals Joe Rohde, een klinkende naam in de wereld van Disney. Joe Rohde is de hoofdontwerper van Disney’s Animal Kingdom in Walt Disney World en de Pandora toevoeging enkele jaren geleden, hij werkte ook mee aan het ontwerp van Villages Natures Paris bij Disneyland Paris en de Guardians of the Galaxy make-over van de Tower of Terror in Disney’s California Adventure Park.

Onder de heerschappij van Bob Chapek en zijn volgelingen zoals Josh D’Amaro, die zijn oude job als hoofd van de Walt Disney Parks, Experiences and Consumer Products divisie heeft overgenomen, komen er bijna wekelijkse nieuwsberichten over prijsverhogingen, minder voordelen voor de gasten, extra betaaldiensten, ….enz. Ook het wereldwijde gehate reservatiesysteem om naar de Disney Parken te kunnen gaan vinden zij geweldig.


PixieDust.be
Bob Chapek

En ook voor Disney fans in Europa heeft dit gevolgen ! Het is makkelijk te zien wanneer je naar Disneyland Paris gaat, ook hier sijpelen alsmaar meer nieuwigheden door waardoor je meer moet betalen voor minder. Zo is de gratis “Fastpass” verdwenen om plaats te maken voor de betalende variant “Premier Acces” en gebruiken ze nu zelfs dit systeem om ook gereserveerde plaatsen voor shows te verkopen, allemaal bovenop de bijna 100 euro entreeprijs. Ook Jaarpashouders worden tegenwoordig eigenlijk uitgelachen door Disney, waarbij ze altijd welkom zijn om te betalen maar niet om het park te bezoeken, door een spelletje te spelen met de capaciteit.

Enkele jaren terug was het nog Bob Iger en Tom Staggs die de twee belangrijkste personen waren om de magische machine van Disney te doen draaien. Ook Catherine Powell, die een tijdje CEO was van Disneyland Paris en enorm geliefd was onder de fans, werd gepromoveerd en verhuisde naar Amerika. Op internet duiken er verhalen op dat Bob Chapek dit niet wou en één voor één zijn tegenstanders heeft uitgeschakeld. Eerst was Tom Staggs plots van het toneel verdwenen en later ook Catherine Powell. Haar functie als hoofd van Disney Parks USA & Europa werd inééns overbodig. Catherine Powell kreeg eigenlijk de schuld van de slechte opening van Star Wars Galaxy’s Edge terwijl Bob Chapek toen nog hoofd was van Parks & Resorts wereldwijd en die werd dan later gepromoveerd naar CEO. Door iemand anders te ontslaan heeft hij op die manier zijn eigen positie kunnen redden. Tom Staggs of Catherine Powell die de eerste vrouwelijk CEO van The Walt Disney Company kon worden had een veel betere keuze geweest voor het bedrijf en voor de Disney Fans. Helaas is het helemaal iets anders geworden en de gevolgen zijn voor ons.

PixieDust.be
Tom Stags (left), Mickey Mouse, Bob Iger (right)

Intussen is dat allemaal niet echt nieuws meer, iedereen is op de hoogte van de situatie. Zelfs oud CEO Bob Iger heeft al voorzichtige kritiek geuit richting het huidige management, dat het zich niet alleen mag laten leiden door cijfers en data. Heel dit verhaal gaat nu zelfs nog een stapje verder, nu dat er eindelijk een online petitie gestart is om het ontslag van CEO Bob Chapek te eisen. De petitie wordt gedeeld door Disney fans, door ex-Disney Imagineers en wordt zelfs naar de media gestuurd. Op zich bestaan er veel online petities over allerhande onderwerpen en resulteren ze soms in weinig verandering, maar het kan toch een belangrijke boodschap zijn. De petitie tekenen kan je hier:


PixieDust.be
Bob Chapek


Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd in de geschiedenis van de Walt Disney Company. Begin de jaren 2000 kreeg ook toenmalige CEO Michael Eisner tegenwind van iedereen binnen het bedrijf en de Disney Fans. Alhoewel Micheal Eisner enorm veel goeie dingen had gedaan voor de Walt Disney Company sinds hij CEO geworden was in de jaren ’80. De laatste jaren van zijn job ging bergaf, nam hij verkeerde beslissingen en keurde hij low-budget parken goed zoals Hong Kong Disneyland, Walt Disney Studios Park en Disney’s California Adventure Park en had hij bijna de jarenlange samenwerking met PIXAR opgeblazen. Gelukkig leefde Roy E. Disney (Walt Disney was zijn oom) toen nog en was hij nog actief betrokken in het bedrijf. Die heeft dan het initiatief genomen om een ‘Save Disney’ campagne op te zetten die wereldwijd enorme aandacht kreeg. Op die manier werd de druk te hoog en werd de toenmalige CEO Michael Eisner afgezet en werd Bob Iger benoemd tot de nieuwe CEO van de Walt Disney Company.

PixieDust.be

Geef een antwoord

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com