Na 28 jaar afscheid van Buffalo Bill’s Wild West Show

De intussen legendarische diner-show Buffalo Bill’s Wild West Show in Disney Village komt niet meer terug. Er zijn al een tijdje geruchten die spreken over een definitief afscheid van de show, maar nu zou het toch het onderwerp geweest zijn van vergaderingen met de vakbonden. Alhoewel vele fansites het op hun kanalen uitschreeuwen dat het nu officieel bevestigd is, wil ik er U toch nog op wijzen dat Disneyland Paris er zelf nog niets over heeft bekendgemaakt. Maar waarschijnlijk is dat slechts een kwestie van tijd en wachten ze het einde van de vergaderingen met de vakbonden af om officieel iets aan te kondigen.

Afscheid van een “Euro Disney Original”

Het is altijd jammer om afscheid te moeten nemen van een “Euro Disney Original”. De show was één van de dingen die voor veel mensen nog een vleugje nostalgie bracht uit de goeie oude tijd van het Euro Disney Resort van de jaren ’90. En ook één van de weinige hoogtepunten en grote waarden van Disney Village, die op die manier alweer een troef verliest nadat ook andere Euro Disney Originals verdwenen zoals Key West Restaurant, Hollywood Pictures, Buffalo Trading Co., Los Angeles Bar & Grill, Rock’n’Roll America & Hurricanes.Zag hoe het Wilde Westen werd overwonnen in deze spectaculaire, pistoolzwaaiende live-arena show. Onder aanvoering van de legendarische Buffalo Bill kwamen beroemde gezichten als Chief Sitting Bull, Annie Oakley en de Rough Riders langs in een wervelende show over het Wilde Westen met prachtige pistoolgevechten en sensationele stunts. Tijdens de laatste 10 jaar werden er ook gastoptredens van Mickey en zijn vrienden toegevoegd om het nog een extra “Disney-touch” te geven en het ook voor kinderen leuker te maken.

Tex-Mex maaltijd niet altijd geapprecieerd

De Tex-Mex Western maaltijd met Amerikaanse maisbrood, cattleman’s chili, Texaanse skillet, ouderwetse aardappelpartjes, en een warm appeldessert met vanille-ijs werd niet altijd door alle gasten evenveel geapprecieerd, maar in het kader van het thema van de show paste dit wel perfect. Iedereen die maar een beetje van het thema van het Wilde Westen hield had het hier absoluut naar z’n zin en daar speelde zeker niet te vergeten de fantastische muziek, die destijds voor de show werd opgenomen, een grote rol in. In de beginjaren van Euro Disney werd deze soundtrack trouwens ook op CD verkocht als souvenir aan de show.

Niet helemaal onverwacht

Jammergenoeg heeft de Corona epidemie ervoor gezorgd dat het afscheid van de show nogal plots is en dat we niet met alle fans echt afscheid hebben kunnen nemen van iets die alleen nog in onze herinneringen zal verder leven. Maar toch is het ook niet helemaal onverwacht. In een artikel die we 2 jaar geleden in 2018 schreven spraken we al over een verdwijning van de show en ook een make-over van Disney Village.

Buffalo Bill’s Wild West show verdwijnt

Stuntshow Walt Disney Studios Park

Ook de Stunt Show in het Walt Disney Studios Park zou niet meer terugkomen, maar dat was minder verrassend aangezien het hele decor daar nog groen geschilderd werd voor de Jungle Book Jive die nooit heeft plaatsgevonden en de show paste ook niet meer in de grote make-over van het Walt Disney Studios Park waar ze momenteel aan bezig zijn.Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com