Nieuwe beperkte lockdown voor Parijs gedurende 1 maand

De Franse premier Jean Castex kondigde donderdag een beperkte lockdown van een maand aan voor Parijs en andere regio’s van het land, aangezien het aantal Covid-19-patiënten op de intensive care-afdelingen stijgt. Scholen, essentiële winkels en boekhandels zouden open blijven.

De Franse hoofdstad zette zich donderdag schrap voor nieuwe beperkingen na een toename van Covid-19-infecties die ziekenhuizen overweldigden . President Emmanuel Macron heeft sterk gepleit tegen een derde nationale lockdown en geeft er de voorkeur aan lokale beperkingen af ​​te dwingen om de verspreiding van het virus en het stijgende aantal van de meer besmettelijke Britse variant te vertragen.“Laten we duidelijk zijn, we zitten in een derde golf, voornamelijk door de opkomst van deze beroemde Britse variant”, zei Macron woensdag laat na een dag van gesprekken met medisch personeel en lokale burgemeesters in de regio Parijs. “De situatie is kritiek. Het zal tot half april erg moeilijk worden.”De andere twee Covid-19-hotspots in Frankrijk – rond de zuidelijke mediterrane stad Nice en de noordelijke regio rond Calais – zijn sinds respectievelijk eind februari en begin maart gesloten in het weekend.

De cijfers in Frankrijk zijn al maanden zeer slechts. De dagelijkse nieuwe besmettingen blijven constant rond de 20.000 per dag en dit getal is de laatste dagen intussen gestegen naar 26.000. Het is duidelijk dat we nog heel ver weg zijn van een eventuele heropening van Disneyland Paris.


🇪🇺 Shop on ShopDisney (EU): https://bit.ly/37BrrJf

🇫🇷 Shop on ShopDisney (FR): https://bit.ly/36kwkFP

🇬🇧 Shop on ShopDisney (UK): http://bit.ly/36zR0Ik


Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com