Nieuwe Star Wars gebied

Volgens de plannen zou er na Avengers Campus en het nieuwe Frozen gebied ook een volledige nieuw Star Wars zone komen achteraan links in het Walt Disney Studios Park. Deze uitbreiding zou de laatste te moeten zijn van de groots aangekondigde uitbreiding van het Walt Disney Studios Park die enkele jaren geleden door de toenmalige CEO van The Walt Disney Company, Bob Iger, werd voorgesteld in aanwezigheid van de Franse President Macron.Bij het zien van een nieuw Star Wars gedeelte op de voorstelling van de uitbreidingen van het Walt Disney Studios Park was iedereen enthousiast dat ook Disneyland Paris een Star Wars Galaxy’s Edge ging krijgen, het Star Wars gebied die toen in aanbouw was in Disneyland & Walt Disney World. Maar toch moeten we voorzichtig zijn met deze uitspraak want over het Star Wars gebied voor Disneyland Paris is er eigenlijk heel weinig informatie gekend. We weten geen naam, geen attracties…alleen het thema Star Wars.

PixieDust.be
PixieDust.be

Het feit dat er geen details bekend zijn kan er op wijzen dat de Disney Imagineers een volledig nieuw Star Wars gedeelte aan het ontwikkelen zijn uniek voor Parijs en helemaal anders dan de versies in Orlando of Anaheim. Net zoals bijvoorbeeld ook het Toy Story Land in Parijs er helemaal anders uitziet dan de versie in Orlando. Momenteel speelt misschien ook het enorme succes van de Star Wars serie The Mandalorian op Disney+ een belangrijke rol en voelen de Imagineers zich aangesproken om ook van deze nieuwe Star Wars verhalen en thema’s iets in de parken te verwerken om zo de herkenbaarheid voor de huidige generatie te versterken.PixieDust.be

Er is geen twijfel dat een Star Wars gedeelte voor Disneyland Paris zeker zou werken. De populariteit onder de Europese bezoekers is al bewezen met de talrijke Star Wars ervaringen die je tegenwoordig in de parken al hebt of die er al zijn geweest zoals Star Wars Hyperspace Mountain en Star Tours in het Disneyland Park en de populaire Star Wars Season of the Force seizoenen in het Walt Disney Studios Park. Daarbij verkopen ook de souvenirs die gelinkt zijn aan Star Wars bijzonder goed, wat ook niet onbelangrijk is.

Er werd zelfs al verschillende keren geëxperimenteerd met leuke Star Wars snacks of andere tijdelijk spullen zoals Popcorn buckets. Ook deze waren telkens zeer populair, deden de verkoop stijgen en zorgden op sociale media voor een enorme verspreiding van foto’s van al deze insta-leuke snacks.

PixieDust.be


Op onderstaand plan van de uitbreidingen kan je Star Wars in het geel zien staan. Als je de omvang van de gebouwen bekijkt valt het al snel op dat het een stuk kleiner is dat de Star Wars Galaxy’s Edge van Disneyland & Walt Disney World wat erop kan wijzen dat wij maar 1 attractie krijgen ipv twee attracties zoals in de Amerikaanse versies. Je ziet ook dat er voldoende ruimte is om later een tweede fase te kunnen bouwen met een eventuele uitbreiding van het bestaande Star Wars land.

PixieDust.be

Translate this website to 9 different languages
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com