Details Haunted Mansion Parlor in de Disney Treasure Cruiseship







Sinds de opening heeft de Haunted Mansion en de verhalen eromheen de harten veroverd van Disney Park-bezoekers. Het inspireerde drie daaropvolgende attracties, meerdere filmaanpassingen, merchandiselijnen en plannen voor een bar die binnenkort debuteert aan boord van de Disney Treasure. De plannen voor de Haunted Mansion Parlor zullen meer dan vijf decennia aan fandom eren en de wereld introduceren in het volgende hoofdstuk van de Haunted Mansion saga.

Disney Cruise Line en Disney Imagineers zullen de kracht van design gebruiken om de nostalgie van de oorspronkelijke attractie over te brengen, samen met een nieuwe nautische verhaallijn. De locatie zal lijken op een goed ingerichte scheepszaal, die ooit toebehoorde aan een joviale kapitein en zijn vreemde, maar betoverende verloofde. Met zoveel geruchten die de ronde doen, is het moeilijk te zeggen wat er met het gelukkige stel is gebeurd na hun plotselinge en mysterieuze verdwijning – maar onze meest kritische gasten kunnen de waarheid achterhalen door de aanwijzingen te ontcijferen die overal in de bar verborgen zijn.

Er Zwemt Iets Raars in dit Aquarium

Toen de plannen voor de originele Haunted Mansion-attractie in Disneyland in volle gang waren, stelde de beroemde Disney Imagineer Rolly Crump een creatief concept voor voor een “Museum of the Weird” -tentoonstelling. Toen het definitieve ontwerp vorm kreeg, werden veel van Rolly’s initiële ideeën in de hele attractie gerealiseerd. Sommige van zijn concepten bleven echter in de kluis liggen, dankzij toegewijde fans en Disney-historici. Een van die concepten was een mysterieus aquarium, gevuld met spookvissen. Meer dan vijftig jaar later werd de schets die Rolly ontwikkelde, door een nieuwe generatie Disney Imagineers gebruikt om een modern “Aquarium met Spookvissen” te creëren voor de Haunted Mansion Parlor.


©Disney



Een Griezelige Kunstcollectie

De griezelige portretgalerij van de Haunted Mansion Parlor zal enkele van de ronddwalende zielen afbeelden die hun intrek hebben genomen aan boord van de Disney Treasure. De werken zullen doen denken aan de typische schilderijen in de Haunted Mansion attractie, waarbij de kunststroming wordt nagebootst die de Disney Imagineers in 1969 gebruikten. De portretgalerij zal ook gebruikmaken van moderne technologieën om de spookachtige bewoners op nieuwe manieren te laten entertainen.


Haunted Mansion Parlor
©Disney

Het concept voor De Zeevaarder werd bedacht door de beroemde Disney-animator Marc Davis. Het portret hing eerst in de hallen van de oorspronkelijke Haunted Mansion attractie en verhuisde later naar de attracties in Walt Disney World Resort en Tokyo Disney Resort. Het verhaal van De Zeevaarder krijgt nieuwe diepgang nu hij een plek krijgt in de Haunted Mansion Parlor op de Disney Treasure, waarmee hij de impactvolle erfenis van Marc Davis in stand houdt. Een waardige afbeelding van de goedgehumeurde kapitein zal eveneens de muren van de Haunted Mansion Parlor sieren. Zijn levenslange droom om te dienen op een luxe oceaanliner werd wreed afgebroken door zijn ontijdige dood, maar zijn vrolijke ziel blijft voortleven in zijn eigen kamer.

De gelijkenis van de raadselachtige bruid van De Kapitein is geïnspireerd op het iconische “kattenvrouwtje”-concept van Marc Davis, dat ook voorkwam in de oorspronkelijke attractie. Binnen de Haunted Mansion Parlor zal haar portret flikkeren om haar ware gedaante te onthullen, en misschien wel haar ware bedoelingen.

De verhalen over de eerste ontmoeting van het gedoemde koppel begonnen allemaal toen De Kapitein een dramatische noodoproep ontving van een ander schip. Hij veranderde meteen van koers om te helpen bij de redding, maar toen hij de bron van de oproep naderde, vond hij alleen een verminkt wrak en eenzame overlevende – een vrouw die te midden van het puin dreef. Met heldergroene ogen, kastanjehaar en een gouden sleutel om haar nek, is het geen wonder dat De Kapitein meteen gecharmeerd was door haar schoonheid. Het tweetal werd onafscheidelijk en was al snel verloofd.


©Disney

De portretten in de Haunted Mansion Parlor zullen ook dienen als inspiratie voor een exclusieve collectie herdenkingsmokken, verkrijgbaar op de Disney Cruise Line. Deze collectie debuteert aan boord van de Disney Treasure. De keramische mokken lijken gehouwen uit de verweerde houten planken van een spookschip.

Deze vroege schetsen en modellen illustreren de eerste in een serie die naar de Disney Treasure komt – eentje geïnspireerd door The Mariner en een andere door The Captain’s Bride.



De Haunted Mansion Parlor zal dwaze stervelingen verwelkomen wanneer de Disney Treasure op 21 december voor het eerst vaart.




Vraag een GRATIS prijsofferte in het Nederlands, bij Cruise specialisten !

Klik hier om uw offerte aan te vragen >






Translate website