Disneyland Forward goedgekeurd voor Disneyland California







De gemeenteraad van Anaheim heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een uitbreiding van Disneyland ter waarde van $1,9 miljard, genaamd “Disneyland Forward”.

Het project zorgt ervoor dat Disneyland California meer attracties kan bouwen naast hotels aan de westkant van Disneyland Drive. Ook kan er een themagebied met winkels, restaurants en entertainment worden gebouwd ten zuidoosten op het huidige Toy Story Parking Area. Er wordt zelfs gesproken over gloednieuwe themalanden en mogelijk een derde park.

Het plan vereist tevens dat Disney bijna $50 miljoen investeert in projecten door heel Anaheim, waaronder $30 miljoen voor betaalbare woningen, $10 miljoen voor rioleringsverbeteringen aan de Katella Avenue en $8 miljoen voor parken in de stad.

“Dit project zal generaties lang een positieve impact hebben”, zo staat te lezen op de website van DisneylandForward na de stemming van dinsdag. “Het zal lokale bedrijven stimuleren en de voordelen voor inwoners vergroten, terwijl we bezoekers van over de hele wereld verwelkomen in een van de grootste steden van Amerika.

Disney Parks schat dat het project, na voltooiing, bijna 5.000 permanente banen en meer dan 8.000 bouwbanen zal opleveren.


Disneyland Forward
©Disney








Translate website