Mears Connect transport van luchthaven naar Walt Disney World







Mears Connect is één van de meest eenvoudige manieren van transport naar Walt Disney World vanuit de Internationale luchthaven van Orlando (MCO).

Als je naar Walt Disney World gaat is de kans groot dat je aankomt in Orlando International Airpot (MCO). Deze luchthaven is de dichtste luchthaven bij zowel Walt Disney World als bij andere attractieparken zoals Sea World of Universal Resort Orlando.

Op deze luchthaven is het zeer makkelijk om transport te vinden. Aangezien er hier duizenden toeristen per dag aankomen om naar die parken te gaan, zijn er ook allerhande opties om u vanuit de luchthaven te verplaatsen naar uw bestemming.


Mears Connect



Als U vroeger al eens naar Walt Disney World bent geweest dan heb je misschien de gratis shuttle Disney’s Magical Express gebruikt, die was inbegrepen voor alle Walt Disney World bezoekers die ook hun verblijf in een Disney hotel hadden geboekt. Helaas is dat al enkele jaren verleden tijd en bestaat deze gratis service niet meer.

Disney’s Magical Express werd uitgevoerd door het bedrijf MEARS, daardoor is het nu ook MEARS die deze dienst blijft aanbieden tegen betaling. Omdat er geen connectie meer is met Disney, noemt het ook niet meer Disney’s Magical Express, maar MEARS Connect.

Los van de naamsverandering en dat het niet meer gratis is, is de service en de manier waarop ze werken zo goed als helemaal hetzelfde gebleven. Het zijn zelfs dezelfde bussen dat ze gebruiken alleen met een andere naam op en het is nog altijd op dezelfde plaats in de luchthaven waar je de opstapplaatsen van de bussen zal vinden.

Als je een MEARS bus neemt zal je net zoals bij Disney’s Magical Express ook nog altijd bij een paar andere Disney hotels stoppen vooraleer je bij je eigen Disney Hotel bent.


Mears Connect bus bij Disney’s Animal Kingdom Lodge

  1. De makkelijkste oplossing

Persoonlijk vinden wij MEARS Connect te makkelijkste oplossing. Het is dezelfde werkwijze als bij Disney’s Magical Express, dus het voelt allemaal zeer vertrouwd aan. Voor je vertrekt moet je op de website van MEARS connect reserveren en betalen. Daarna krijg je een mail met een QR code waarmee je je kan inchecken bij aankomst. Ook de terugreis van Walt Disney World naar MCO is makkelijk, hier krijg je een dag op voorhand een mail van MEARS Connect met uw QR code om op de bus te gaan richting de luchthaven.

Uw bagage neem je zelf mee op de bus. Na het ophalen van de bagage bij “bagage claim” neem je je koffers mee, je geeft ze aan de buschauffeur en die zal ze onderaan in de bus steken. (Al is het nooit verplicht, de chauffeurs van MEARS connect verwachten wel een kleine fooi van een paar dollar voor het in- en uitladen van je bagage). De meeste mensen geven 1 tot 2 dollar per koffer of ronden het inééns af naar 5 dollar voor alles, maar er zijn er evenveel die niets geven.

Na het afgeven van je bagage kan je in de bus plaatsnemen die kort daarna zal vertrekken. De bus combineert altijd een paar Disney Hotels waardoor het niet altijd je eigen hotel is waar hij het eerst zal stoppen. Bij het terugkeren naar de luchthaven zal de bus je opnieuw aan je hotel ophalen om je terug af te zetten op dezelfde plaats waar je bij het begin van je vakantie bent opgestapt.

TIP: Het is aan te raden om even op Google een plattegrond van de luchthaven op te zoeken, zo is het makkelijker je weg te vinden als je er nog nooit bent geweest.


Mears Connect bus bij Disney’s Art of Animation Resort

  • 2. Niet altijd de goedkoopste

Behalve dat het een relatief makkelijke service is, is ook de prijs voor veel mensen een belangrijke reden om wel of niet voor een bepaald transport te kiezen. Reis je slechts met 2 personen of ben je alleen dan zal MEARS connect ongetwijfeld de beste optie zijn. Reis je daarentegen met een groter gezin of groep dat zal een UBER misschien beter zijn, aangezien je één prijs betaald bij UBER en die je dan kan delen met iedereen in de groep. Bij MEARS Connect betaal je altijd per persoon.

De prijs zal dus bij iedereen anders zijn afhankelijk met hoeveel mensen je reist.


Mears Connect bus bij opstapplaats bij MCO

  • 3. Niet de snelste

MEARS Connect is alles behalve de snelste manier om van MCO naar Walt Disney World te gaan. Meestal zit je nog even op de bus te wachten voor hij vertrekt richting Walt Disney World en de bus stopt ook meestal aan een paar andere hotels. Je kan geluk hebben dat hij eerst aan jouw hotel stopt, maar het kan ook zijn dat jouw hotel de laatste stop is. De bus stopt nooit aan heel veel hotels, meestal combineren ze ongeveer 5 hotels.

Een UBER die onmiddellijk vertrekt en rechtstreeks zonder stoppen naar jouw hotel zal rijden is natuurlijk een stuk sneller. Alles hangt dus af van je eigen voorkeuren en de groep waarmee je reist of het aantal koffers en bagage dat je hebt.

Kom je aan in Orlando als een internationale reiziger en had je al een tussenstop in de VS, bijvoorbeeld in Atlanta of Washington DC, dan kom je altijd ’s avonds aan in Orlando en is het daarom niet meer zo belangrijk meer dat je zo snel mogelijk in Walt Disney World bent want de dag is toch zo goed als voorbij.

MEARS Connect kan je hier boeken >






Translate website