Hoe boek je Walt Disney World vakantie vanuit Europa?







Wij krijgen vaak de vraag hoe je een reis naar Walt Disney World het beste kan boeken. Het is helemaal niet zo moeilijk of ingewikkeld, alleen moet je van een paar dingen op de hoogte zijn.

  1. Je kan Disneyworld.com niet bezoeken zonder VPN

Naar de Amerikaanse website van Walt Disney World gaan is moeilijk, als je vanuit Europa Disneyworld.com bezoekt zal je automatisch naar Disneyworld.eu gestuurd worden. Vroeger was dat niet zo, maar sinds enkele jaren hebben ze dit ingevoerd. Wil je wel nog altijd naar de Amerikaanse website gaan dan kan je dit doen met het gebruik van een gratis VPN.

Het voordeel om via de Amerikaanse website van Walt Disney World te boeken is dat je hier gewoon je hotelverblijf kan boeken en dat je pas moet betalen als je incheckt en dat je het ook nog kosteloos kan annuleren tot enkele dagen voor je aankomst. Op die manier kan je al heel vroeg een hotel vastleggen zonder dat je 100% weet als je verlof hebt op je werk of wat de prijzen en beschikbaarheid gaan zijn bij de tweede optie als je een volledig pakket neemt.

2. Tweede optie om Walt Disney World te boeken

Een tweede optie om je Walt Disney World reis te boeken is om naar deze versie van de Walt Disney World website te gaan, hier moet je bovenaan je land veranderen naar Ierland. Op die manier krijg je een veel betere deal en prijs dan als je op de EU website zou kijken. Ook al staat er dat de aanbiedingen alleen voor mensen uit Ierland is, toch kan je als niet inwonende burger van Ierland dit ook perfect boeken. Anders zou dit trouwens ook tegen de Europese wetgeving zijn.

Het eerste voordeel is dat je op de Ierse website een 14 dagen ticket kan nemen, bij de EU versie bestaat dit niet. De EU is eerder een kopie van de Amerikaanse website want ook daar is het maximum 10 dagen voor de tickets. Bij de EU, moet je net zoals bij de USA website, ook extra betalen voor de waterparken en om te kunnen hoppen van het ene naar het andere park op dezelfde dag. En ook de dure Memory Maker / Photopass krijg je er niet bij als je via de Amerikaanse of EU versie van de website boekt.


Walt Disney World



Boek je alles via de Ierse website dan kan je niet alleen een ticket kopen dat 14 dagen geldig is, maar je krijgt het meestal ook aan de prijs van een 7-dagen ticket. En je krijgt nog meer want bij het boeken krijg je hier ook gratis hopper, gratis waterparken en gratis Memory Maker.

Het enige nadeel hier is dat niet altijd alle hotels beschikbaar zijn op de Ierse website. Soms zetten ze bv. de goedkopere All Star Hotels er niet op, omdat ze liever duurdere hotels aan de Europeanen verkopen en de goedkopere hotels voor de Amerikanen houden. Als je budget het alleen toelaat om een Value resort te nemen en het is niet meer beschikbaar op de Ierse website, ga dan met een VPN naar de Amerikaanse Walt Disney World website en vaak zal je zien dat het daar wel nog beschikbaar is. Dan zal je weliswaar niet kunnen profiteren van de gratis hopper, gratis waterparken en gratis Memory Maker…maar misschien heb jij die extra helemaal niet nodig.



Net daarom kan het goed zijn om via de Amerikaanse website zo vroeg mogelijk een All Star hotel te reserveren uit voorzorg als die niet op de Ierse website komt, op manier ben je zeker dat je toch een Value resort hebt kunnen bemachtigen. Want met huidige prijzen is er veel vraag naar Value resorts omdat veel andere opties onbetaalbaar geworden zijn.

Kan je later toch een volledig pakket via de Ierse website kopen voor een Value Resort, dan kan je nog je Amerikaanse reservering zonder kosten annuleren.

Meer reistips, klik hier >






Translate website