Scheepsbouwer van de Disney Cruise Line in financiële problemen







Meyer Werft in Duitsland is de scheepsbouwer van vele populaire cruiseschepen alsook enkele Disney Cruiseschepen zoals de Disney Dream, Disney Fantasy en de Disney Wish. Onlangs werd de Disney Treasure nog ter water gelaten in Duitsland bij het bedrijf.

Terwijl de hele cruise-industrie zich intussen goed heeft kunnen recupereren na de pandemie blijft het bedrijf toch met financiële problemen kampen ook al staan er heel wat nieuwe schepen op de planning zoals de Disney Adventure en de Disney Destiny en werden er nog 4 extra schepen aangekondigd op de D23-expo in Anaheim.


Disney Cruise



Het bedrijf werkt momenteel nog veel contracten af die al werden getekend voor de pandemie en daarom niet zijn aangepast aan de veel hogere kost aan energie en materiaal die er gekomen is. Meyer Werft zoekt daarom investeerders om verder te kunnen, het bedrijf kan nu nog verder tot 15 september 2024 en dan is het geld op.

Bronnen dichtbij hebben aan Duitse media laten weten dat de overheid zou bijspringen en waarschijnlijk het meeste van de aandelen zou kopen waardoor het bedrijf een staatsbedrijf zou worden.








Translate website